Kapan - komentarze
Moderator: infernal
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
Dziękuję w imieniu Wisi.
Zabierałam się do prowadzenia zeszytu z tekstami Młodej, ale jakoś to umknęło. A teksty dzieciaków bywają rewelacyjne. Z lepszych na świeżo z pamięci odgrzebanych, niektóre już legendarne: "Mamo, mamo czy ten Pan jest w ciąży" [Wisia lat 3, na pół pociągu], "Jak nie postaracie się o braciszka to mi babcia go kupi." [Jak się okazało byłam już wtedy w ciąży, chociaż specjalnie się nie staraliśmy, a nawet wręcz przeciwnie, teraz młoda jest już wyedukowana i mniej więcej łapie skąd się biorą dzieci, co tłumaczyła młodej parze ze wszelkimi szczegółami, gdy Ci zapytali skad się takie fajne dzieci biorą], "Jadę do Grodziska oglądać siusiaka" [Chwila minęła zanim załapałam, że chodzi o moje ciążowe USG], " Część nazywam się Wisia, porysujemy razem" [Wisia porzucona pod salą wykładową do studentek matematyki], "Jak dorosnę, to będę żoną tatusia" - "A kim ja wtedy będę" - "Ty będziesz babcią naszych dzieci" [Później jej się zmieniło mężem ma zostać Wit, bo męża sobie trzeba wychować, no i jest jeszcze starszy kolega, którego zaczęła wychowywać]. Ale czego się spodziewać po dziecku, które mając półtora roku darło się z wózka "pomóc mamusi", gdy targałam wózek po schodach, a młody ciągle nic nie gada... za to robi już niezłe awantury.
Zabierałam się do prowadzenia zeszytu z tekstami Młodej, ale jakoś to umknęło. A teksty dzieciaków bywają rewelacyjne. Z lepszych na świeżo z pamięci odgrzebanych, niektóre już legendarne: "Mamo, mamo czy ten Pan jest w ciąży" [Wisia lat 3, na pół pociągu], "Jak nie postaracie się o braciszka to mi babcia go kupi." [Jak się okazało byłam już wtedy w ciąży, chociaż specjalnie się nie staraliśmy, a nawet wręcz przeciwnie, teraz młoda jest już wyedukowana i mniej więcej łapie skąd się biorą dzieci, co tłumaczyła młodej parze ze wszelkimi szczegółami, gdy Ci zapytali skad się takie fajne dzieci biorą], "Jadę do Grodziska oglądać siusiaka" [Chwila minęła zanim załapałam, że chodzi o moje ciążowe USG], " Część nazywam się Wisia, porysujemy razem" [Wisia porzucona pod salą wykładową do studentek matematyki], "Jak dorosnę, to będę żoną tatusia" - "A kim ja wtedy będę" - "Ty będziesz babcią naszych dzieci" [Później jej się zmieniło mężem ma zostać Wit, bo męża sobie trzeba wychować, no i jest jeszcze starszy kolega, którego zaczęła wychowywać]. Ale czego się spodziewać po dziecku, które mając półtora roku darło się z wózka "pomóc mamusi", gdy targałam wózek po schodach, a młody ciągle nic nie gada... za to robi już niezłe awantury.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
dzieci sa super
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
To miał s...syn pechaNie było jak ominąć kopnęłam między nogi i dopiero wtedy uciekłam (Bolało - miałam kolce, które czasem zakładam na szybkie treningi w terenie).
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- makar
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 4:38:26
Widzę Kasiu, że Twój ostatni trening to spełnienie koszmarnego snu każdej biegaczki. Ja się czasem łapię na tym, że nasłuchuję każdego szelestu w lesie. Przez to też przestałam biegać z muzyką w uszach. Wolę mieć pełen ogląd sytuacji wokół. Czasem zabieram ze sobą gaz do kieszeni. W każdym razie bardzo współczuję. I natręt i pisklak dołujący. Trzymaj się.
Z ciekawszych pytań moich dzieci: Jasio w wieku ok. 4 lat. " Mamo kto to jest trawnik i dlaczego broni mafię?"
Z ciekawszych pytań moich dzieci: Jasio w wieku ok. 4 lat. " Mamo kto to jest trawnik i dlaczego broni mafię?"
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Czyżby Bieg Śladem Konia na Partynicach?
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
Tak to ten bieg. Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale miałam kłopoty z dostępem do netu i robiłam w nim to, co muszę. Pozdrawiam serdecznie.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Bardzo ładnie ujęte.Podnoszenie biegowej poprzeczki pomaga w rozwoju na innych płaszczyznach. Jak dobrze być amatorem.
.. ale to żenujące jak te cyferki pomagają w podnoszeniu rozwoju na innych płaszczyznachBawi się swoimi mniej lub bardziej żenującymi cyferkami w życiówkach
pozdro!
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
Jak to takie żenujące to się przyznam. Biegam przede wszystkim dla przyjemności. Trochę perwersyjna ta przyjemność. 2h w deszczu i błocie. Mniam!
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
Kasia, gratulacje za Nawigatora
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki. Nie miałam kiedy biegać, a co dopiero pisać. Teraz jest nieco luźniej, ale tylko nieco. Na Navigatorze było ciężko. Coś więcej napiszę wkrótce.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
raczej nie 'nic nic nic bum nic nic bum nic', a raczej 'nic nic nic ŁUBUDUBUDUBUDU' BRAWO! ale wyniki - szacun wielki!
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, ale no wiesz, jak tak dalej pójdzie będę oglądać Twoje plecy (na 5km na pewno)
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Kasiu, z ciekawości pytam o Maraton we Wrocławiu. Też będę chciał złamać 3h przy dobrych wiatrach, ale możesz poradzić, gdzie uważać na tej trasie? w sensie podbiegi, dziurawy asfalt itd
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
ioannah nawet nie doczytałam, że już mi na 5 km uciekłaś dalekooo!
Gife Moim zdaniem trasa jest w miarę płaska. 2 podbiegi gdzieś ok. 28km i 30km - wbiegi na estakady. Wredna jest kostka brukowa, ale to tylko w rynku, gdzie doping kibiców wynagradza te niedogodności. Po drugim podbiegu naprawdę niewiele widziałam i moim zdaniem to najważniejsze - znaleźć swój rytm i rozpędzać się, kiedy inni zwalniają, głową rozbijać ściany, stać się biegiem, choć to boli.
Gife Moim zdaniem trasa jest w miarę płaska. 2 podbiegi gdzieś ok. 28km i 30km - wbiegi na estakady. Wredna jest kostka brukowa, ale to tylko w rynku, gdzie doping kibiców wynagradza te niedogodności. Po drugim podbiegu naprawdę niewiele widziałam i moim zdaniem to najważniejsze - znaleźć swój rytm i rozpędzać się, kiedy inni zwalniają, głową rozbijać ściany, stać się biegiem, choć to boli.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Dzięki za informacje
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect