ioannahh - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Hiacynta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No niestety, ale nie było całych 5km. Garminy pokazywały ok. 4,75km, a ktoś zmierzył trasę za pomocą google earth i mu wyszło 4.64km.
Średnia biegu przy takim dystansie jest dużo gorsza, a szkoda.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

nie wiadomo, w (atestowanym) biegu na 10 km w GP Warszawy prawie wszystkim tym, ktorzy dysponowali Garminem, wychodzilo 10.2-10.3 km...
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Noo, Garminy między budynkami to takie rosyjskie kątomierze z podzielnikiem przez "pi kwadrat".
komuś wyszło 4.74 komuś 4.86 a komuś 5.11, a pzla mierzy trasy inaczej(dokładniej?) niż google earthem :)

Osobiście uważam że trasa mogła nie mieć pełnych 5km, ale dla mnie jako kibica to obojętne.

Generalnie nie o wynik idzie tylko o fun.
Awatar użytkownika
Hiacynta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiadomo, wiadomo, cudów nie ma. Wszyscy by średnio o 20 sek na 1km nie pobiegli lepiej niż zwykle. Ja na treningach typu 6 razy 1km biegam po 3:45-3:50, a miałabym zrobić całe 5km po 3:34 na km? To by dopiero był postęp jakiego świat nie widział. Na Biegu Dominika atestowane było tylko to 10km, a o naszym biegu nie było mowy, że jest atest. Dosyć często się zdarza, że organizator podaje jakiś dystans, a potem okazuje się zupełnie coś innego.
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

niech ktoś zrzuci gpxa z garmina to zobaczymy jak ten zegarek biegł.
Ale nie ukrywam, dla mnie ten bieg też był dziwnie szybki-za szybki.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

swietnie, w takim razie klocic sie nie bede.

zastanawiam sie tylko, czemu musialas specjalnie sie zarejestrowac, zeby oglosic te radosna nowine?
Awatar użytkownika
Hiacynta
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Już odpowiadam. Moim zdaniem Twoje treningi są wyniszczające dla organizmu i może to Tobie nie zaszkodzi, ale jak zobaczyłam post o tym jak ktoś chce rezygnować z rozsądnego treningu na rzecz szaleńczych to mi się zrobiło niewyraźnie.
Jesteś Joanno czytana przez wiele osób, co oznacza, że dużo młodzieży może pójść za Twoim przykładem jak zobaczy tak niesamowite rezultaty. A prawdziwy wynik jest lepszy od poprzedniego ,ale tylko kilka sekund.
Jest wiele młodych, dobrze zapowiadających się zawodników, którzy kończą szybko swoją karierę z powodu zbyt ciężkiego treningu. Wolałabym, żeby jednak osoby trenujące unikały kontuzji i żeby sport był faktycznie zdrowiem, a nie nie produkował osoby kalekie.
Piszesz o sobie dużo i Twój trening jest kontrowersyjny, to się nie dziw, że co jaki czas pojawi się niezbyt przychylna wypowiedź.
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Hiacynta pisze:ale jak zobaczyłam post o tym jak ktoś chce rezygnować z rozsądnego treningu na rzecz szaleńczych to mi się zrobiło niewyraźnie.
No bez jaj. Poczucie humoru zostawiłaś w innych spodniach?! Bo zakładam że tu o mnie chodzi... Już wyjaśniam - pisałem żartobliwie. Ale dziękuję za troskę.
Hiacynta pisze:to się nie dziw, że co jaki czas pojawi się niezbyt przychylna wypowiedź.
A niech się pojawia, można sobie nawet Dżoane nieźle skląć jak to komuś ulży. Ale jest różnica między krytyką a rzuceniem kamieniem zza płotu - bo tak właśnie mi się kojarzy zakładanie drugiego nicka w tym celu.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdzie mozna sprawdzić wyniki na 10 km biegu św Dominika niech ktoś link wrzuci
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
Vivid
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

“Najsilniejszym wojownikiem jest ten, kto pokonał sam siebie.”
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po pierwsze, zgadzam się, że rzucanie kamieniem w czapce jest niepoważne.
po drugie, śmieszy mnie wytłumaczenie, że nie liczy się wynik, tylko fun, skoro nawet W ie, że chodzi ioannah o wyniki, lol.
po trzecie, to nie jest tak, że Garminowi jednego zawodnika mogło wyjść 4,7 czy 4,6, a innemu 5,2.
słusznie przytoczone wskazania z GP Warszawy - Garminowi przez algorytm liczenia wychodzi więcej, niż jest w rzeczywistości. Zawsze w tę stronę, więc skoro Garminy pokazywały 4,6-4,7 , to faktycznie było może z 4,5.

proszę, bądźmy szczerzy ale wszyscy i w każdej sytuacji i nie udawajmy Greka - apel do obu stron.

na koniec- gratuluję bo jest czego. mam nadzieję że kiedyś też tak będę biegał i ten blog jest dla mnie motywacją.

pozdrowienia
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
grozes
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja gratuluje wyniku!!!! Obojętnie jaka to była trasa, jest dobrze i myślę że będzie jeszcze lepiej.Asia nie przejmuj się,wiem że pewnie niektóre opinie są zniechęcające ale przekuj to na motywacje;) Czyli pokaż im że jesteś w stanie tak pobiec :) na każdej trasie i tyle,a że jesteś to wiem.

P.S
czas zmienić tempa w treningu:)
www.brylu-canirun.blogspot.com Zapraszam:D
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Graty za wynik! Nawet z błędem w tych warunkach i po takich treningach ładnie poszalałaś. Trochę stabilizacji w treningu i na jesień będzie fajne bieganie.

wzbudzasz emocje ;)
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zadałem sobie trud i narysowałem trase na mapsach google'a:
Wychodzi tak: http://maps.google.com/maps/ms?msid=206 ... 8f7a&msa=0
dlugość: 3 788.46 stopy = 1.1547 kilometra

jesli dobieg miał te 200 metrów wyszło by 4.8, ale uważam że mój pomiar jest tak samo dokładny jak garminy czyli nijak.
Ale zgadzam się że jeśli wszystcy twierdzą że pobiegli szybciej niż zakładali (Asia też) to cudów nie ma.
Natomiast ciekawi mnie czy majac źle zmierzoną pętle bieg na 10km miał...10km

@Hiacynta
Powiedz coś o sobie, kim jesteś (choć nietrudno zgadnąć z wyników), jak trenujesz, ile masz lat w treningu, jaki progres, może to przekona młodych do innego trenowania, może i nas.
Jednak nie uważam by ta aktywność którą prowadzi autorka bloga była wyniszczająca. Przytocze ci jej średnią z dnia, tak na oko oczywiscie bywa mocniej bywa lżej:

1 - bieg ok 60minut
2 - spacer z psem max 120minut
3 - rower 40minut (dojazd na uczelnie, spokojnie)
4 - rower 30minut(dojazd), czasem rower wychodzi dłużej np 2,5 godziny ale zawsze spokojnie, nie są to mocne intensywności.
4 - siłownia max 1 godzina
6 - spacer z psem ok 1 godziny
7 - wieczorem - bardzo rzadko drugi bieg ok 45 minut

Zobacz jak trenują zawodnicy w afryce, wszyscy w europie się z nich śmieją, że biegają tak bo muszą , bo jest to ich jedyna motywacja i nie mają nic innego do roboty.
Może w polsce też są ludzie, którzy mogą sobie pozwolić na ułożenie całego dnia pod trening, tak by wypocząć, odpowiednio dobrze zjeść i pospać wystarczającą ilość godzin. Przy okazji kontrolując stan swojego zdrowia u lekarzy na badaniach itd.
To że ktoś nie lubi siedzieć godzinami przed telewizorem patrzeć na Niunie z 4FunTV, czy VIVA tylko woli poćwiczyć to nie jest wadą i osobiście uważam że może to spokojnie być przykładem dla młodych zawodników
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dziekuje Wam :)
Qba Krause pisze:po pierwsze, zgadzam się, że rzucanie kamieniem w czapce jest niepoważne.
zwlaszcza, ze przeciez doskonale wiadomo, kim jest Hiacynta, skoro napisala, jaki miala wynik w tym biegu. wyniki sa podpisane nazwiskami, wiec.. lol :)
chyba moge czuc sie zaszczycona, ze ktos zadaje sobie trud i specjalnie zaklada sobie konto na forum, zeby mi napisac, ze tak naprawde to pobieglam zupelnie beznadziejnie :hej:
po drugie, śmieszy mnie wytłumaczenie, że nie liczy się wynik, tylko fun, skoro nawet W ie, że chodzi ioannah o wyniki, lol.
pewnie, nie bieglam w tych zawodach - ani w zadnych innych - po to, zeby sie wesolo przetruchtac albo zalapac na ladne foteczki z trasy.
pozycja w klasyfikacji mnie nie interesuje, bo biegam dla swojej satysfakcji i poczucia przelamywania kolejnych granic. wynik biegu oczywiscie interesuje mnie bardzo ;) dlatego tym bardziej jest mi smutno, ze tak naprawde to nie wiadomo, ile metrow miala ta nasza petla.

Garminowi przez algorytm liczenia wychodzi więcej, niż jest w rzeczywistości. Zawsze w tę stronę, więc skoro Garminy pokazywały 4,6-4,7 , to faktycznie było może z 4,5.
Nie znam sie na Garminach, wiec nie bede sie klocic, ale mapsyGoogle twierdza, ze petla miala ~1.15 km. Jesli faktycznie tak bylo, to do pieciu kilometrow zabraklo okolo 200 metrow. Fajnie by bylo, bo to oznaczaloby, ze tak czy inaczej zlamalam 19 minut na piatke.

nawet gdybym wybiegala tam 19:30 na 'prawdziwej' piatce, to i tak bylabym bardzo zadowolona, bo tak jak pisalam wczesniej - jestem w srodku planu treningowego, teoretycznie powinnam byc zmeczona treningiem (teoretycznie..), bylo duszno i goraco, a od linii startu do pierwszego zakretu stracilam przynajmniej 7-8 sekund, gdyz na samym starcie zostalam zgnieciona, potem zadeptana, a na zakrecie wcisnieta w barierke ;)
co nie zmienia faktu, ze szkoda mi bardzo, ze nie byla to atestowana trasa. 'szkoda mi bardzo' to w sumie calkiem delikatnie ujete ;)

jakby nie bylo, bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie finiszowac, osiagajac na tym piatym kilometrze predkosci ~3:10min/km :)

teraz na temat treningu:
Może w polsce też są ludzie, którzy mogą sobie pozwolić na ułożenie całego dnia pod trening, tak by wypocząć, odpowiednio dobrze zjeść i pospać wystarczającą ilość godzin.
no coz.. mam wakacje. w roku akademickim mam jeszcze studia i inne mniej przyjemne obowiazki, wiec to wszystko nie wyglada az tak pieknie, niemniej jednak... to jest chyba tylko kwestia organizacji. juz pisalam wczesniej, ze od pazdziernika do czerwca mam zajecia na uczelni (niewiele, bo niewiele :hej: ale coz na to poradzic? ;) tak mi sie dogodnie te studia dzienne ukladaja, na wyniki na razie narzekac nie moge, wiec czego chciec wiecej..? ;) ), niezbyt czasochlonna stala prace + troche bardziej czasochlonna dorywcza, dom do ogarniania i psa do wybiegania. no i przez caly rok trenuje, codziennie cos, choc latem jest tego nieco wiecej.
i, coz, gwynbleidd napisal z przymruzeniem oka, ze odpoczywam sobie po bieganiu na rowerze albo na silowni ;) ale rzeczywiscie tak jest. nie jestem przeciez Contadorem, zeby dowalic sobie na rowerze przejazdzke z predkoscia 60km/h ani Pudzianowskim, zeby dzwigac ciezary trzykrotnie wieksze od samej siebie. nawet jesli wycieczka rowerowa jest dluga i pagorkowata, a trening na 'silce' w miare intensywny, to nadal jest to dla mnie wypoczynek.
serio chcialabym napisac, ze wieczorami padam na twarz, nie jestem w stanie podniesc konczyny, ze wszystko mnie boli, ze rano nie chce mi sie podniesc z lozka... ale kurcze, no nie jest tak. choc pewnie niejeden zyczy mi bardziej lub mniej bezposrednio, zeby tak sie w koncu stalo ;)

na koniec dodam jeszcze, ze jesli uwzglednic cale moje bieganie w zyciu, czyli wszystkie pierwsze przetruchtane 10 czy 20 minut, to biegam od roku i trzech miesiecy, a 'trenuje' (=biegam wg planu/cokolwiek inaczej niz tylko 'przetruchtalam juz 38 minut, za dwa dni przetruchtam 39 minut') od stycznia. niepowazne byloby wiec przypuszczenie, ze celowo probuje sie zajechac po to, zeby np. za rok pobiec w olimpiadzie ;) :hejhej:
kocham biegac, ale nie sadze, zeby kiedykolwiek stalo sie to moim sposobem na zarabianie pieniedzy i nie jest to moim glownym zyciowym celem.
nie zamierzam sie umeczac po to, zeby jak najszybciej dojsc do jak najwyzszego poziomu i nie-wiadomo-co-dalej. nigdzie mi sie nie spieszy, a trenuje, poniewaz to lubie.
i nie czuje sie zajezdzana. po bieganiu - nawet tym ciezszym - mam sile, zeby jeszcze pojsc na rower, na silownie, na spacer z psem albo zrobic cokolwiek innego (spedzic X godzin na uczelni, zalatwiac rozne sprawy na miescie itp itd). powiedzialabym, ze ciezko trenuje, jesli nie mialabym na to sily. a i wtedy nie moglabym jednoznacznie powiedziec, ze trenuje ZBYT ciezko - bo przeciez teoretycznie powinny sie czlowiekowi zdarzac takie treningi, po ktorych sie nie wie, jak sie ma na nazwisko ;)

to wszystko co pisze dla mnie osobiscie brzmi wprost smiesznie, ale mowie to dlatego, ze po tym co wczoraj zobaczylam (i poczulam) na starcie w zawodach, w ktorych byly przewidziane nagrody finansowe (scisk, przepychanie, spychanie sie nawzajem na barierki i tratowanie sie wzajemnie), pomyslalam sobie, ze moze stad sie biora te wszystkie 'przemile' komentarze... :)
ODPOWIEDZ