Trening z Pumą dla początkujących

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nemi pisze:podziwiam twój zapał mariuszbugajniak...mój chyba coś szwankuje w sensie kondycji...wczoraj 35 min biegu cieniutko...a czas to wogóle do d... :smutek:
6P trochę odmuliło organizm ale po wsiadłam już w samochód i do domu... dziś mam 6km czyli połowę dystansu niedzielnego...nie wiem zobaczymy...pocieszam się ze czasem tak własnie jest...jakas taka niemoc :ojnie:
To normalne, organizm probuje nas zniechecic do czegos z jego punktu widzenia bezsensownego takze trzeba to przetrwac i dac mu do zrozumienia ze to juz tak bedzie i lepiej zeby sie do tego przyzwyczail ;-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

Nemi ja dziś też połowe, mam niby w niedziele 40minut, ale zwiększe do 10-15km w zależności od sił, zrobie dziś 6km + 8 P
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

...mam coś przeczucie ze do maratonu dobrniemy (dobiegniemy)(dopostujemy) razem....
...dobiegniemy spoko! jak skończymy te plany to załozymy nowy watek: dla tych co robili (skończyli) plan pumy
Nemi. Nie ma obawy ja nie biegnę. :ojnie: Planuje dopiero na koniec roku, jakiś sylwestrowy, to wszystko zależy od moich dyspozycji. Narazie nie czyje się na siłach brać udział w zawodach. :nienie:
Mariusz nieźle idziesz (biegniesz) do przodu, a przedewszystkim systematycznie, tak trzymaj. Ja lipiec mocno odpuściłem, ale już wszedłem w rytm.
Dawno nie było Janusza, pewnie się urlopuje, a coś mówił o sierpniowym biegu dzika.
Pozdrawiam wszystkich. :usmiech:
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ptak...to trudno...ja sie juz zapisłam ...wiec muszę przynajmniej spróbować... :taktak:
mariuszbugajniak pisze:Nemi ja dziś też połowe, mam niby w niedziele 40minut, ale zwiększe do 10-15km w zależności od sił, zrobie dziś 6km + 8 P
tak się własnie zastanawiam, że pójdę biegać z zamieraem 7km...i jak dobrze pójdzie to śmignę siódemeczke :oczko: wtedy w niedziele było by 14km...(w końcu 12km zaliczone) już nie bede sie nastawaic na tempo po prostu pobiegne...___po pozytywną energię___ :usmiech: pozdrawiam
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

umówiłem się na wideoanalize w ergo, będe akurat na długi weekend w warszawie, zobaczymy o co chodzi z moją stopą, może wyeliminujemy pęcherze na moim słynnym 2 palcu :ble:

KOMENTARZE
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak pisze:umówiłem się na wideoanalize w ergo, będe akurat na długi weekend w warszawie, zobaczymy o co chodzi z moją stopą, może wyeliminujemy pęcherze na moim słynnym 2 palcu :ble:
Drugi palec moze byc najdluzszy w calej stopie (ja tak mam) a poza tym jedna stopa moze byc krotsza od drugiej dlatego wlasnie mozesz miec odcisk tylko w jednej stopie. Przyczyna moga byc zbyt male buty, zawsze mierzy sie na wieksza (u mnie to naprzyklad lewa).
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

palec mam krótszy od największego, buty sa rozmiar większe lub 1,5 rozmiaru

duży pęcherz na prawej, mniejszy na lewej

BUTY MAM NA PRZYLEPIEC, NA RZEP!!! może dlatego?

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to już napewno ostatna uwaga do
mariuszbugajniak pisze:pęcherze na moim słynnym 2 palcu :ble:
biegasz na stadionie w lewą stronę, nie ma to znaczenia przy wolnym biegu, ale na zakrętach (zawsze w jedną lewą stronę) przy szybkim biegu to jednak prawa noga wykonuje cięższą pracę, jesli nawet nie będzie to miało znaczenia (a może ma?) na odciski, to napewno ma znaczenie na stawy - biegaj na zmianę, jeden trening w lewo, następny w prawo.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przetestuje, dam znać :hejhej:

KOMENTARZE
janusz1967
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

witam pumy,jak zauważył Ptak dawno mnie tu nie było i miał rację bo właśnie jestem na urlopie na mazurach,jednak planu treningowego nie przerwałem choć ciężko jest mi się ruszyć gdyż jest tu tyle atrakcji że niekiedy brak sił na bieganie ,pogoda jest super a granie w siatkówkę plażową ,kajaki,pływanie robią swoje na zmęczenie organizmu to takie kilku godzinne dzienne party time ,a co do mojego biegu dzika to planuję start 21 sierpnia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze ,co do waszych planów startowych to fajna sprawa gdyż ja swój pierwszy start zaliczyłem po trzech miesiącach treningu i było super,bez żadnej na pinki na wynik przebiegłem tyle ile mogłem.teraz też mam taki plan może uda mi się zaliczyć jedno okrążenie więcej,pozdrowienia z mazur dla wszystkich pum
Obrazek
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale dziś był ciekawy trening, za radą Ptaka, biegałem w prawo, od razu czułem stawy, w tym staw kolanowy przeciwnej nogi, że mocno się buntuje... no to, że akurat z Młodą dreptałem to pomyślałem delikatnie do 5km lece, nogi się buntowały, niby co to za różnica w lewo, a w prawo... ALE RÓŻNICA JEST!!!! jedynie co mnie nie bolało to pęcherze na palcach :ble:

no i tak dotruchtałem do 5km, Młoda zeszła z bieżni, ja zrobiłem 8 przebieżek, 100 szybko, 100m trucht i potem 300m rozbiegania było 7km i mnie coś strzeliło, robie rekord na 1km

i łycha poszła, po 600m ściana, przezwyciężyłem, od 800m znów gaz i REKORD ŻYCIOWY 3,52 WYSZŁO

więc taki wynik osiągnąłem po 7km biegu na 8km

postępy są

KOMENTARZE
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja już chyba na stałe wskoczyłem na poziom 6'/1km i słabiej chyba nie spadnę, bo biega mi się w ten sposób dość komfortowo. Choć jutro pobiegam po górkach i z przewyższeniami więc zobaczymy jak będzie :) Fajnie, że macie plany startowe - ja tez chyba się zdecyduję. Celuję w Bieg Solidarności we Wrocławiu (5,2km) - cel to pobiec poniżej 30min :) A dzień później w końcu na upragniony urlop i w planach bieganie wzdłuż wybrzeży Jadranu...

Mariusz - szybki jesteś jak na początkującego biegacza - jestem pod autentycznym wrażeniem, bo ja, póki co, nie wyobrażam sobie biegać w takim tempie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sam się dziewie, w sumie to lipne czasy jak czytam blogi innych, ale w sumie to kilka miesięcy biegam dopiero, w tym prawie 2 miesiące tak na serio, co ważne zaczynałem z 89kg a teraz jest 74kg...

KOMENTARZE
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak na parę miesięcy biegania to chyba nie takie lipne... A z blogerami ciężko się porównywać, bo to w większości wytrawni biegacze. Jeszcze pytanko - czy bieganie na bieżni nie jest zbyt monotonne? Mam stadion całkiem niedaleko, ale jakoś nie jestem przekonany... Wolę biegać w terenie, bo mogę swobodnie mieszać trasy i pobiec akurat tam gdzie w danej chwili mam ochotę :)
Obrazek
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myślałem, że będzie monotonne, ale mi odpowiada, jest ok

teraz planuje niedzielne wybiegania robic w terenie, zobaczymy jaka jutro będzie pogoda bo planuje daleko gdzieś wybiec

KOMENTARZE
ODPOWIEDZ