Trening z Pumą dla początkujących

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no mariusz gratuluje decyzji!
do tego czasu odciski ci znikną, ale przeanalizuj przyczynę: buty, wkładki albo skarpety.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

buty kalenji eliofeet, super się w nich biegnie, sprawdzałem dziś rano nie ma zgrubień w nich, nie wiem

skarpetki kelenji run 800 i też wypas

nie wiem, w sumie to pęcherzo-odcisk na 2 palcu prawej stopy, i delikatny na lewej stopie
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

a może biegniesz jakiś dłuższy odcinek dosyść mocno z górki, noga przesuwa się w bucie do przodu i palec uciska na but?
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cały czas bieżnia, jak biegne z moją to jest ok, jak swoje tempo robie to kicha, palca 2 nie mam dłuższego od pierwszego także źle nie będzie :ble:

KOMENTARZE
domurst
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spróbuj pokombinować z wkładkami. Ja w moich lidlach na dużym palcu miałem odcisk nawet po krótkim, 20min biegu. Okazało się, że wkładka po prostu strasznie się ubiła w tym miejscu. Kupiłem zwykłe, cienkie, mocno wytaliowane wkładki sportowe w CCC (Coccine) i po prostu dołożyłem do fabrycznych - teraz mogę biec nawet 50min bez śladu odcisku
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mariuszbugajniak a gdzie ten bieg i kiedy w blachowni ja mam całkiem niedaleko ...wiec może się skusze....
dzięki chłopaki za motywacje...jesteście wielcy.... :uuusmiech:

...aż się miło na serduszku robi :taktak:

ps. dla ptaka specjalne dzięki...mam coś przeczucie ze do maratonu dobrniemy (dobiegniemy)(dopostujemy) :hahaha: razem....pozdrawiam
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nemi tu masz wszystko
http://przelajowa8.pl/
...dobiegniemy spoko! jak skończymy te plany to załozymy nowy watek: dla tych co robili (skończyli) plan pumy :hahaha:
pozdrawiam
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

buty są nówki, 100km mają wybiegane, wkładki też nie wygniecione, coś musze zrobić, jak tak dalje będzie to kupie coś dobrego z najwyższej półki bo mam dość :ble:

ale myśle, że jakoś się wyklaruje, skóra się naturalnie utwardzi

a skąd jesteś, że masz blisko?

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mariusz- a jak masz z rozmiarem tych butów? Buty do biegania powinny być trochę za duże. Może w tym tkwi problem?
Ja pierwsze biegowe podejścia robiłam w jakiś zwykłych sportowych butach i "dzięki" temu mam do dzisiaj czarny paznokieć- na drugim palcu lewej stopy.. oprócz tego pęcherze i inne atrakcje. Zmieniłam buty i przeszło. Teraz biegam w o rozmiar za dużych kalenji i jest super.
Ach i gratuluję decyzji o starcie :)

Powiem wam, że i mi minęły już wszystkie kryzysy. Biegam i cieszę się z tego niesamowicie. Jak wrócę z następnego wyjazdu, tzn. pod koniec sierpnia to wracam do realizowania planu... a jesienią pomyślę o jakimś starcie- nie ważne w jakiej części świata ;)

Ptak- co do Twojego sposobu odżywiania, mogę Ci tylko jeszcze polecić, żeby jeść mniej a częściej. 5 mniejszych posiłków, co średnio 3 godziny daje bardzo fajne efekty- nie jest się ani napchanym, ani głodnym.

Nemi- startuj!!!
Obrazek
AnnaMartyna
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gratuluje postanowień! :) ja też chcę się zapisać na 10 km na Bieg Westerplatte. Jest ktoś może z okolic Trójmiasta i też się wybiera? Jest napisane, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza zezwalające na start, wystarczy zwykły rodzinny?
PS. Kupiłam nowe buty, idę wypróbować :D
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no i :ojoj: ...stało sie...zapisałam sie za przełajową 8 :orany: będzie się działo.....brrr..;) pozdrawiam...
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ptak pisze:nemi tu masz wszystko
http://przelajowa8.pl/
...dobiegniemy spoko! jak skończymy te plany to załozymy nowy watek: dla tych co robili (skończyli) plan pumy :hahaha:
pozdrawiam
ptak...tez biegniesz ???? :usmiech:
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziś miałem zrobić 40 minut + 6 P

nie robie przerwy po przebieżce w marszu tylko w biegu wolnym, więc 40 minut polatałem, potem 6 p i na koniec 300m sprint bo miałem zapas, 3,20 tempo sprintu :ble:

interwały działają!

KOMENTARZE
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

podziwiam twój zapał mariuszbugajniak...mój chyba coś szwankuje w sensie kondycji...wczoraj 35 min biegu cieniutko...a czas to wogóle do d... :smutek:
6P trochę odmuliło organizm ale po wsiadłam już w samochód i do domu... dziś mam 6km czyli połowę dystansu niedzielnego...nie wiem zobaczymy...pocieszam się ze czasem tak własnie jest...jakas taka niemoc :ojnie:
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

AnnaMartyna pisze:Gratuluje postanowień! :) ja też chcę się zapisać na 10 km na Bieg Westerplatte. Jest ktoś może z okolic Trójmiasta i też się wybiera? Jest napisane, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza zezwalające na start, wystarczy zwykły rodzinny?
PS. Kupiłam nowe buty, idę wypróbować :D
MOSIR pisze: wymagane jest zaświadczenie lekarskie lub oświadczenie o starcie na własną odpowiedzialność, niepełnoletni muszą mieć zgodę opiekuna
czyli tak jak na każdym innym biegu, podpis o pod tym że biegniesz na własną odpowiedezialność wystarczy
Krzysiek
ODPOWIEDZ