Teksty przechodniów podczas biegu

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

feelipe pisze:Oprocz tekstow przechodniow, bardzo mi sie podoba zwyczaj pozdrawiania wsrod biegaczy, niby tylko zwykle kiwniecie glowa czy uniesienie reki ale czlowiek czuje, ze nalezy do jakies wiekszej ekipy :)
o to to zauważyłem też :hej: osobiście dostaje wtedy większej pary w nogach :)
to jest fajne :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

psy są straszne, a te małe już najgorsze. jak widzę w oddali jakieś zwierzę, modlę się by to był kot, który (niestety) zwieje albo w najgorszym przypadku będzie miał mnie po prostu gdzieś. przedwczoraj przebiegając obok jakiegoś domu o mało zawału nie dostałam i bębenki mi w uszach nie pękły jak zaczął mnie obszczekiwać jakiś mały kundel (na szczęście za bramą).
co innego psy "na wolności" - już 2 razy uciekałam przed jakimiś małymi sprinterami krążącymi po okolicy bez właściciela (niby to takie miniaturowe ale ja tam się boję psów, szczególnie obcych) - ale jakie tempo miałam :bum:
w jednym przypadku nawet był to mały jamnik, który biegł w przeciwną do mnie stronę, a ja, jak taki kompletny kretyn, zagwizdałam do niego zastanawiając się gdzie tak leci... nagle zawrócił i zaczął biec ze mną :orany:
no i był jeszcze owczarek niemiecki. na szczęście byłam wtedy na rowerze. i tak o mało co zawału nie dostałam.

a zwyczaj pozdrawiania bardzo sympatyczny, w mojej okolicy jest tyle biegaczy, że ostatnio chyba całą drogę się z kimś pozdrawiałam :) w ogóle bardzo towarzyski był to bieg bo spotkałam najpierw swoją nauczycielkę z podstawówki, potem z gimnazjum :bum:
Awatar użytkownika
henry1125
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45.41

Nieprzeczytany post

Fajnie macie. Ja biegam czwarty rok i zawsze samemu. Największy problem ,że biegam rano około 6, wieczorem fakt, więcej ludzi biega.
Run Forrest, RUN!!
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale na psy jest jeden sposób, niestety stosując go narażamy się na to, że będziemy... głupio wyglądać. Trzeba po prostu wystraszyć takiego szczekacza - wydrzeć się na niego wprost, alebo oszczekać go dosyć mocno :)
Pomaga, naprawdę...
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:01:00

Nieprzeczytany post

Może o psach gdzieś osobno, bo jest taki fajny i zabawny wątek o tym, co ludzie czasem gadają....
bemrunner
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Biegłem w ostatnią niedzielę rano w środku Puszczy Kampinoskiej, bór, gęstwina, głusza. Dwóch gości zbierało chyba grzyby (teren chroniony, ale co tam :hahaha: ). Wyglądali dość mętnie, jakby w Kampinosie nocowali. Nagle jeden z nich mnie zauważył i krzyczy: - "Panie, a do sklepu to daleko ???" :hejhej:
pozdr, bemrunner
Od 03-10-2011 zmieniłem nick'a na krunner. Ostatni raz, obiecuję ;-)
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

mszary pisze:
feelipe pisze:Oprocz tekstow przechodniow, bardzo mi sie podoba zwyczaj pozdrawiania wsrod biegaczy, niby tylko zwykle kiwniecie glowa czy uniesienie reki ale czlowiek czuje, ze nalezy do jakies wiekszej ekipy :)
o to to zauważyłem też :hej: osobiście dostaje wtedy większej pary w nogach :)
to jest fajne :)
z kolarzami tez się witacie, poprzez uniesienie ręki?
ja tak robię...
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i z kijkarzami
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:i z kijkarzami
ja na nich mówię patyczaki :usmiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
nasionko
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 43'32''
Życiówka w maratonie: 3h35'34''
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1. Pierwsza moja niemiła przygoda miała miejsce w parku. Przebiegałam koło ławeczki oblepionej przez gimnazjalistki. Cisza. Kiedy miałam je około 10m za sobą zobaczyłam nadlatujący kamień, przeleciał koło mojej nogi :/ Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby te gówniary trafiły. Chwilę później wybuchł głośny śmiech i krzyczane teksty typu: "biegaj szybciej, bo jesteś jeszcze za chuda", "moja babcia jest lepsza od Ciebie" itp. Osiągnęłam szczyty zażenowania.

2. Ten sam park. Sobota wieczór. Starszy pan (ok. 70l.), w dresiku, na rowerze: "Obserwuję panią od jakiegoś czasu. Co za charakter, biegać tak świątek piątek!" :D Śmiać mi się chciało, nie wiedziałam, że jestem szpiegowana :D
Awatar użytkownika
dont_ask
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nasionko pisze:1. Pierwsza moja niemiła przygoda miała miejsce w parku.
Głupie zazdrosne suczki. (chciałam napisać suki, ale gdzie im tam...)
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

dont_ask pisze:
One nie są zazdrosne, one są wychowane na grach komputerowych, utożsamiają się ze swoimi idolami, myślą, że są tak samo piękne, tak samo wysportowane, zwinne, szybkie i maja tyle samo co ich idole żyć.
Obrazek
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tosiek pisze: ja na nich mówię patyczaki :usmiech:
podbiłeś moje serce. :hahaha:
blog
komentarze

the best is yet to come!
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tosiek pisze:
dont_ask pisze:
One nie są zazdrosne, one są wychowane na grach komputerowych, utożsamiają się ze swoimi idolami, myślą, że są tak samo piękne, tak samo wysportowane, zwinne, szybkie i maja tyle samo co ich idole żyć.
Nie zrzucałbym winy za ich zachowanie na gry, no chyba, że winę za brak kondycji, to jak najbardziej :) Po prostu motłoch i tyle, jak większość obecnych nastolatek :echech: co to tylko obgadać, nachlać się i zabawić, żeby być cool. Nie mają nic do zaoferowania to oferują siebie, żeby zwrócić na siebie czyjąkolwiek uwagę. A jak widzą, że ktoś robi coś dla siebie to nie mogą tego znieść. Tego, że ktoś reprezentuje sobą coś więcej niż tylko 2 kg tapety, prostactwo, buractwo, kur***** i pustactwo. Tak to już jest.
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

kuuuuuuuurcze, a mnie dziś młodzież pojechała :bum: Poszłam na rower i włożyłam kask, jako, że miałam do przejechania 50km jezdnią o sporym ruchu i jedynie 10km gdzies osiedlami. I oczywiście na mój widok młodociani specjaliści rzekli "jaka gadżeciara. poszła na spacer rowerem i kask włożyła jakby na olimiadę jechała". Przyjemniaczki :bum:

A właśnie, ja też wszystkim mniej lub bardziej aktywnym sportowcom się kłaniam w jakiś sposób :hej: Biegaczom, "patyczakom" :hej: i rowerzystom. Z tym, że jeszcze nie opanowałam swobodnego unoszenia dłoni na pozdrowienie rowerzystów, więc najpierw ich pozdrawiam, a później niemal wjeżdżam w drzewo/znak drogowy :ojoj: :bum:
ODPOWIEDZ