KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:i dlatego wstawilem sobie nowe drzwi wejsciowe do mieszkania bo sie balem włamań :)
Jak nie były to Gerdy to z Tobą nie gadam :-(.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

janusz1967 pisze:witam.w biegu mam zamiar wystartować dla sprawdzenia siebie i na jaki wynik mnie stać aktualnie.bo nie jest powiedziane że pobiegnę cały dystans ale liczę na dwa pełne okrążenia a co do oddychania usta usta to spoko masz to jak w banku że zrobi to jakaś biegaczka : :usmiech: ale mam nadzieję że nie będzie on potrzebny
Mam propozycję, aby zaoszczędzić na wpisowym pobiegniemy na jeden numer startowy, najpierw Ty pierwsze dwa kółka, a potem, ja drugie dwa i na pewno damy radę :-)
teraz tak poważniej, ja też jeszcze nigdy nie biegłem takiego dystansu, najwięcej biegłem do tej pory 10 km. Mój wspaniały przyjaciel, Piotr vel Turek, który zawsze mnie wspiera i nigdy nie wyśmiewa mojego biegania i grubości, twierdzi, że jeszcze za cienki jestem do takiego dystansu. Ale nie ukrywam, że pomimo jego "wsparcia" chciałbym spróbować. Ostateczna moja decyzja będzie zależała od dwóch czynników 1- to termin kursu - nie wiem czy nie będę miał zajęć, 2 - rozmowa na ten temat z naszym guru i moim osobistym trenerem Bziumem - liczę się z jego zdaniem i ciekaw jestem, co on o tym sądzi. Faktem jest, że czuje poprawę formy pomimo wciąż bardzo wysokiej wagi, która stanęła mi od kilku tygodni na 101 kg.
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hah :) niestety nie Mi było decydowac bo wynajmuje mieszkanie :) Ja bym wziął z Gerdy :) mam do tej marki sentyment :)
Ale właściciele poszli po kosztach :)
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A dla tych, którzy po za bieganiem lubią rower i pływanie - dwie ciekawe sierpniowe propozycje triathlonowe w okolicy:

Międzybrodzie Bialskie

Jaworzno - Sosina

:hejhej:
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zosia będzie ok. tutaj tylko xenon ma 6 par butów biegowych, tak żeby mieć na każdą okazję:)
to dobrze, w takim razie na90 % przybęde 9.07., może nawet z ogonem w postaci kolegi ;)
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zosia niestety, ale na tartan muszą być specjalne buty z kolcami. Ważna jest odpowiednia przyczepność, szczególnie na finiszu, jak będziesz po 42 km wchodziła w 400 metrowy sprint. Ale mam radę, jeżeli nie masz takich butów to warto na tartan włożyć wysokie buty do zimowej wspinaczki i na nie założyć raki. Też będzie OK i kostki będą chronione, nie wspomnę o wzmacnianiu mięśni nóg :-).
hmm ...a szpilki spełnią takie samo zadanie ? bo jesli tak to jedynie pomyślę czy do dresu pasuja i ziuuuuuuuuuuu .....
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

OK Xenon, jak nie Ci było decydować to jeszcze gadamy :-). Niedawno szukałem długo i intensywnie drzwi i nawet przedstawiciele innych producentów przyznawali, że jeżeli zastanawiam się pomiędzy Gerdą, a ich drzwiami, to nie ma co porównywać :-), no i wybrałem pomimo najwyższej ceny Gerdę i jestem zadowolony. A co do gadania to i tak bym gadał z Tobą :-), sorry, że Cię naraziłem na stres. Aby odreagować dzisiaj dopisz do planu biegowego dodatkowe 3 km.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ZosiaSamosia pisze:
Zosia niestety, ale na tartan muszą być specjalne buty z kolcami. Ważna jest odpowiednia przyczepność, szczególnie na finiszu, jak będziesz po 42 km wchodziła w 400 metrowy sprint. Ale mam radę, jeżeli nie masz takich butów to warto na tartan włożyć wysokie buty do zimowej wspinaczki i na nie założyć raki. Też będzie OK i kostki będą chronione, nie wspomnę o wzmacnianiu mięśni nóg :-).
hmm ...a szpilki spełnią takie samo zadanie ? bo jeżeli tak to jedynie pomyślę czy do dresu pasuja i ziuuuuuuuuuuu .....
Jeżeli mają nowe fleczki to się nadają, tylko muszą być na paskach a nie pełne, żeby nie pospadały.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ZosiaSamosia pisze:
Zosia będzie ok. tutaj tylko xenon ma 6 par butów biegowych, tak żeby mieć na każdą okazję:)
to dobrze, w takim razie na90 % przybęde 9.07., może nawet z ogonem w postaci kolegi ;)
Ale jeżeli kolega nie biega to musi ze skrzynką piwa :-). A mnie nie będzie :-(.
Obrazek
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale jeżeli kolega nie biega to musi ze skrzynką piwa :-). A mnie nie będzie :-(.
Kolega będzie ze mną a nie jakąś skrzynką piwa ;)
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:OK Xenon, jak nie Ci było decydować to jeszcze gadamy :-). Niedawno szukałem długo i intensywnie drzwi i nawet przedstawiciele innych producentów przyznawali, że jeżeli zastanawiam się pomiędzy Gerdą, a ich drzwiami, to nie ma co porównywać :-), no i wybrałem pomimo najwyższej ceny Gerdę i jestem zadowolony. A co do gadania to i tak bym gadał z Tobą :-), sorry, że Cię naraziłem na stres. Aby odreagować dzisiaj dopisz do planu biegowego dodatkowe 3 km.
hah, no stres mialem i to w podczas pracy :) mysle ze 3 mi nie wystarczy ten stres wymaga co najmniej dodatkowych 5km i zejścia z tempa o jakies 5s/km :)
Awatar użytkownika
Juso
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

... dostałam swój plan do maratonu ;)
i muszę Wam powiedzieć... że... kusi... ;)
ehhh ...

no więc... dziś trening :) zobaczymy czy wytrzymam w twardym postanowieniu żeby go solidnie realizować...
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Musisz trochę postresować się, jak xenon i od razu zwiększysz tempo treningu i będziesz miała motywację. Ale tak na prawdę martwi mnie, że większość biega w celach leczniczo rehabilitacyjnych. Ty tylko najlepsi tacy, jak Bzium i ja, biegamy dla przyjemności. :-)
Obrazek
bochemian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kto będzie w sobotę na AWFie?? bo się nastawiłem że pokażę się po raz pierwszy tylko chciałbym aby mnie ktoś poinstruował co mam robić i jak

ps. wczoraj wybrałem się z bratem na bieganie w okolicach Pogorii 3, zrobiliśmy 6,6km (wg Sports Trackera) w średnio - słabym tempie
ale najważniejsze: jeszcze w życiu nie zmokłem tak jak wczoraj, jakieś 4km biegliśmy w ulewnym deszczu, jednak pomimo tego biegło się całkiem przyjemnie
ODPOWIEDZ