KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

e tam , u nas sami amatorzy, razem z trenerami :) WIęc nie martw się a Na pewno dowiesz się czegoś nowego . Naprawdę warto wstać rano (mimo ze ostatnio przysypiam :):-)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
lideczqa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O tej porze to ja już niestety dawno nie śpię. Pomyślę o tym, niech dojdę do końca planu ok? :)
vixy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kurcze miałam być, ale ostatnio Katowice mnie przeraziły i się w nich zgubiłam a jechałam odebrać certyfikat z silesia marathon i dlatego zrezygnowałam, bo bym nawet nie trafiła na ten tramwaj :hej: z moją kondycją już dużo lepiej. Na pewno tam wpadne, ale to chyba dopiero w wakacje. Chyba, że uda się w czerwcu, ale teraz mam pogrom :hej:
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:e tam , u nas sami amatorzy, razem z trenerami :) WIęc nie martw się a Na pewno dowiesz się czegoś nowego . Na prawdę warto wstać rano (mimo ze ostatnio przysypiam :):-)
Kurcze wczoraj widziałem na moim prywatnym indywidualnym treningu z moim trenerem :-) na AWFie, jak ten "amator" biega. Ja nie mogę, jak zasuwał. Robił tylko akcenty 400 metrowe - 18 kółek, a potem dla rozruchu jeszcze przetruchtał 10 okrążeń. A i w czasie jednego z akcentów sprinterskich od strony kortów nieoczekiwanie wybiegł wzdłuż płotu kot dachowiec i zaczął pełnym gazem uciekać. Fajnie to wyglądało z daleka z perspektywy. Kot nie był w stanie przegonić i uciec naszemu trenerowi "amatorowi". Na prawdę Bzium mógłby spokojnie się ścigać z jego krewniakami gazelami.
P.S. Darku dziękuję Ci za Twój plan treningowy i poświęcenie czasu. Dzięki za konsultacje. Czek już wysyłam. Korzystajcie amatorzy z jego wiedzy, bo zaczyna trenować coraz wyższej klasy zawodników, że nie wspomnę, że także trenuje bardzo dobrze zapowiadającego się zawodnika w klasie 105 + . Czas Darka jest coraz droższy. Darku tak, jak ustalaliśmy za ostatni trening po koleżeńsku tylko 500. :-) Na poważnie to na prawdę czerpcie wiadrami ze źródła wiedzy o bieganiu u Darka. Warto! Przychodźcie na treningi Biegam bo lubię. Aniu nie patrz na to, że trzy tygodnie biegasz. Nieobecność na sobotnim treningu z Agnieszka i Darkiem to tak, jak byś jeden tydzień mniej trenowała.
Xenon i reszta tła, życzę Wam i Darkowi powodzenia w Bielsku!
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przedmówca ma wiele racji :) oprócz tego powiązania kota z gazelami :-) Mój domowy kot z miejsca się zirytował jak Jej to przeczytałem :) A wogóle jest szybszy od treneira brasileira Bziuma :-) kwestia motywacji :-)
Ja, przykładowo najszybciej biegam jak taka jedna fajna zawodniczka na AWF przychodzi, z miejsca spinam wszystkie mięśnie :-) Wczoraj trenowała z tyczką :) i wogóle wybiera się chyba na obóz wo Wisły bo zasłyszałem od jej trenera :-). Warto biegać z Nami na AWF, choćby dla pięknych kobiet :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziewczęta u nas są nieprzeciętne, bardzo fajne. Te przeciętne pozostają w domu, albo idą do parku na piwo zyskiwać kalorie :-). Ale najgorsze jest to, że nasze dziewczyny lepiej biegają niż ja :-(.
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bo jak tu potem taką złapać jak podczas biegu najdzie Cie ochota na spółkowanie :)
Awatar użytkownika
lideczqa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Kusicie :) Ja niestety studiuję podyplomowo dlatego o tej porze w sobotę... mogę zapomnieć w tym roku. Idą wakacje... ale naprawdę jakos się zmobilizuję i kiedyś dotrę na pewno. Ciekawe jak by mi się biegało po bieżni bo ja na codzień biegam po polach - to pod górkę to z górki... Ostatnio zając mi wyskoczył, ale nie miałam szans :)s
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lideczqa pisze:Kusicie :) ......Ja niestety
hah i taki tekst po moim . Ja to wiem jak zachęcić kobiety do Biegania :)
Początkująca
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:45:50

Nieprzeczytany post

Dzień dobry :)
xenon1981 pisze:
lideczqa pisze:Kusicie :) ......Ja niestety
hah i taki tekst po moim . Ja to wiem jak zachęcić kobiety do Biegania :)
no właśnie -- kusiciele :)

wiem, że się nie umywam do tych kobiet, o których wspominają panowie na tym forum, ale żal mi, że nie każdą sobotę mam możliwość z Wami potrenować. A przydałoby się == zwłaszcza wiedzy teoretycznej chłonąć od naszych trenerów.

Bzium -- potrzebuję pomocy fachowca, bo załamują mnie moje wyniki. Mogę prosić o konsultację?

w nadchodzącą sobotę oczywiście nie mam jak się stawić. I żałuję każdej nieobecnej.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lideczqa pisze:Kusicie :) Ja niestety studiuję podyplomowo dlatego o tej porze w sobotę... mogę zapomnieć w tym roku. Idą wakacje... ale naprawdę jakos się zmobilizuję i kiedyś dotrę na pewno. Ciekawe jak by mi się biegało po bieżni bo ja na codzień biegam po polach - to pod górkę to z górki... Ostatnio zając mi wyskoczył, ale nie miałam szans :)s
Bzium by go przegonił.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Słuchajcie, ja też przez dłuższy czas nie będę mógł biegać w soboty a zaczólem biegać tak trochę poważniej i systematyczniej i przyszedł mi do głowy pomysł, aby ogłosić ranking fajnych miejsc do biegania wraz z podaniem długości trasy i ewentualnym linkiem do google maps. Jako pierwszą trase podaje Pogoria 2 w Dąbrowie Górniczej dystans 6,2 km, trasa po asfalcie wokół jeziora.
http://goo.gl/maps/xAhZ
Podajcie jakieś fajne trasy w Parku Chorzowskim, na Sztauwajerach (Dolina Trzech Stawów), fajną trasę pokazali Piotr i Renia na Maczkach Bór. Piotr Turek ma fajna trasę na polach w Sosnowcu. Pokażcie a ja tam będę jeździł i ćwiczył i opowiem Wam swoje wrażenia.
Obrazek
Początkująca
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:45:50

Nieprzeczytany post

olotraper pisze: (...) przyszedł mi do głowy pomysł, aby ogłosić ranking fajnych miejsc do biegania wraz z podaniem długości trasy i ewentualnym linkiem do google maps. J. (...)

Jestem za!!!

czasami potrzebuję trasy na szybko zwłaszcza tutaj- w Katowicach.
z racji nie posiadania urządzeń mierzących długość trasy dla piechtolotów -- niestety nie stać mnie na Garminy i tym podobne - miewam problemy z odmierzeniem dystansu na trening.

Co do trzech stawów - bazując na 'geoportalu' w przybliżeniu odmierzyłam trasy wokół dwóch z nich. Ten po lewej, patrząc od osiedla Paderewskiego, ma nieco ponad 2km, ten po prawej - 1,7km w wielkim przybliżeniu.
Wygodniejszy do biegania ten drugi, bo ma ścieżki nie asfaltowe na 2/3 długości.

Nie wiem, czy mam niewłaściwe obuwie, czy co -- jakoś paskudnie biega mi się na asfalcie, a ten 'lewy' staw ma głównie takie ścieżki.

Jeśli znacie więcej -- a na pewno znacie- proszę o podpowiedzi. :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Koty, zające, co wy się do polowania jakiegoś przygotujecie? :)

Najlepszą trasą w okolicy jest treningowa trasa crossowa Agi Gortel spod Bażanta w WPKiW. Tylko trzeba uważać, bo teren śliski a nierówny, a staniki wiszące na krzakach rozpraszają uwagę:) Długości nie pamiętam, ale Wiesiu zna ją chyba w dwóch wariantach.

Fajna jest z Doliny 3 Stawów do kościółka w Lędzinach, ale to jakieś 50 km w obie strony:) Niektórzy lubią, ja wolę na rowerze.

No i takie najbardziej znane wymierzone trasy to pętlka Doliniarzy 4,7 km bodajże, i pętelka NICa w WPKiW coś koło 6 km. Ale obie asfaltowe.
Awatar użytkownika
Bones
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja polecam trasę dokoła jeziora Paprocańskiego w Tychach. Ma ona 8 km i większości biegnie się w lesie co na nadchodzące upały jest jak znalazł. Trasę można przedłużyć do 10 km. Co roku organizowana jest "Perła Paprocan" więc można spotkać sporo trenujących osób:)
If you eliminate the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.

"Impossible" is a word that humans use far too often.
ODPOWIEDZ