tak podobno miał powiedzieć Marszałek Józef P. do rannego żołnierza.
pardita - komentarze
Moderator: infernal
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: żenująca
- Życiówka w maratonie: brak
"Czego krzyczysz to tylko noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Zoltar - to z serii "Tym żył świat...."zoltar7 pisze:"Czego krzyczysz to tylko noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

Asieńko,Aśka pisze:ok, to czekam na infopardita pisze: A pyt nr 1 ide rozwiazac dzis. Moja wspollokatorka jest zawodowa karateką i poleciła mi jednego dobrego fizjoterapeutę. Zobaczę, czy można się jakoś do niego dostać. Jak nie, to za 12 dni jadę do Polski i tam na miejscu poszukam kogoś.
Ściskam, Asiu!
niestety tutaj nie da rady do fizjo
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 01:01:11
uchh, to tym bardziej namawiam Cię, żebyś się chwilowo z bieganiem wstrzymała, idź sobie na basen śmielej i na rower - jeśli nic nie boli w trakcie i po.
a w PL jakie miasto? jak Wawa, to Ortoreh polecam, rzecz jasna najjaśniejsza
)
a w PL jakie miasto? jak Wawa, to Ortoreh polecam, rzecz jasna najjaśniejsza
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

Pardita mam nadzieje, że aluzju ty panjałpardita pisze:Zoltar - to z serii "Tym żył świat...."zoltar7 pisze:"Czego krzyczysz to tylko noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo."
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

Kochana,Aśka pisze:uchh, to tym bardziej namawiam Cię, żebyś się chwilowo z bieganiem wstrzymała, idź sobie na basen śmielej i na rower - jeśli nic nie boli w trakcie i po.
a w PL jakie miasto? jak Wawa, to Ortoreh polecam, rzecz jasna najjaśniejsza)
ja już się zasadzam na ten basen, ale muszę jeszcze mojego pociętego palca "podkurować", żeby się w wodzie nie rozleciał
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach

Ja stary jestem i nie do końca rozumiałem tytuł twojego blogu
"pard->taktyka prosta=z biegowego cieniasa w biegowego koksa!",
co znaczy "cienias" można się domyśleć, a poza tym premier Marcinkiewicz był uprzejmy to swego czasu publicznie w TV objaśnić, natomiast nie byłem pewny co do znaczenia słowa "koksa"... hmm do dziś "koksowanie" w kontekście uprawiania sportu raczej nasuwało mi na myśl takie "medykamenty" jak np. EPO, ale teraz jak czytam o różnych maściach, które jesteś uprzejma wypróbowywać na swoim ciele to słowo "koks" nabiera dla mnie innego znaczenia
. Spójrz jednak na to z pozytywnej strony, twoje doświadczenie, chociaż przykre, może stać się cenne dla innych... niestety w tych przykrych kontuzjowych okolicznościach... no ale jak mawiają Górale: C'est la vie.
W każdym razie zbieraj się pardita do kupy (czy ja to powiedziałem
) bo szkoda takich pięknych okoliczności przyrody na choroby.
co znaczy "cienias" można się domyśleć, a poza tym premier Marcinkiewicz był uprzejmy to swego czasu publicznie w TV objaśnić, natomiast nie byłem pewny co do znaczenia słowa "koksa"... hmm do dziś "koksowanie" w kontekście uprawiania sportu raczej nasuwało mi na myśl takie "medykamenty" jak np. EPO, ale teraz jak czytam o różnych maściach, które jesteś uprzejma wypróbowywać na swoim ciele to słowo "koks" nabiera dla mnie innego znaczenia
W każdym razie zbieraj się pardita do kupy (czy ja to powiedziałem
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
Ja tez smarowalam to biodro Dip Rilifem, ale jedynym efektem bylo uczucie masakrycznego chlodzenia :P traumatyczne zwlaszcza wtedy, kiedy zakladalam cienkie leginsy biegowe i wychodzilam na zewnatrz, hy hy.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
Mnie tu w zeszłym roku co rusz przepisywali coś, co na ulotce miało napisane, że daje pozytywne wyniki w testach antydopingowych. Mąż się śmiał, że nie będzie ze mną biegał jak biorę dopalacze. 
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

No widzisz - na mnie tez srednio to dziala, ale mojej niebiegowej Siostrze bardzo pomoglo na bole plecow, stad zawierzyłam tej maści..ioannahh pisze:Ja tez smarowalam to biodro Dip Rilifem, ale jedynym efektem bylo uczucie masakrycznego chlodzenia :P traumatyczne zwlaszcza wtedy, kiedy zakladalam cienkie leginsy biegowe i wychodzilam na zewnatrz, hy hy.
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

Zoltar,zoltar7 pisze:Ja stary jestem i nie do końca rozumiałem tytuł twojego blogu
co znaczy "cienias" można się domyśleć, a poza tym premier Marcinkiewicz był uprzejmy to swego czasu publicznie w TV objaśnić, natomiast nie byłem pewny co do znaczenia słowa "koksa"... hmm do dziś "koksowanie" w kontekście uprawiania sportu raczej nasuwało mi na myśl takie "medykamenty" jak np. EPO, ale teraz jak czytam o różnych maściach, które jesteś uprzejma wypróbowywać na swoim ciele to słowo "koks" nabiera dla mnie innego znaczenia. Spójrz jednak na to z pozytywnej strony, twoje doświadczenie, chociaż przykre, może stać się cenne dla innych... niestety w tych przykrych kontuzjowych okolicznościach... no ale jak mawiają Górale: C'est la vie.
W każdym razie zbieraj się pardita do kupy (czy ja to powiedziałem) bo szkoda takich pięknych okoliczności przyrody na choroby.
co autor mial na mysli...
Kto to "cienias", to wiadomo:) A "koks" to faktycznie moze byc ktos, kto sie wspomaga chemia, ale w moich srodowisku troche zartobliwie uzywamy tego okreslenia w kontekscie "twardziela", "wymiatacza" etc.
Strasznie mnie juz nosi, zeby wrocic do biegania...
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 59'47''
Pard jeszcze troszeczke, jeszcze momencik i piatek z Pankracym zacznie sie krecic i wrocisz na biegowe sciezki nowa i sliniejsza
a teraz nacieraj smaruj i wkuwaj skoro sesja w toku 
- Alexia
- Zaprawiony W Bojach

Ja myślę, ze podświadomie Twój organizm dał Ci "bana" na bieganie, byś bez stresu zaliczyła sesję. Sesja będzie zaliczona, to i kontuzja się wyleczy. Trzymam kciuki za jedno i drugie
.
- makar
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 4:38:26
Ja też, Pardita, z całego serca życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia i biegania. No i, oczywiście, sesji bez wpadek.... Melduj na bieżąco, jak się sprawy mają. Trzymam tradycyjnie mocno kciuki.
-
pardita
- Zaprawiony W Bojach

Ojej, Dziewczyny... 
Strasznie dziekuje! Co do cwiczen - robie 8 min abs na potege (2-3 razy dziennie) i tyle. Plywania niet, bo jest jeszcze ryzyko utraty palca
A sesja... hmm... trafil mi sie jeen egzamin z rosyjskiego - dlatego tylko, ze to byl ustny, na ktory "czworkami szli zolnierze z Westerplatte"
Byloby nie do pary, gdybym sie nie zjawila.
Ale sesje z prawdziwego wwydarzenia to juz dla mnie przeszlosc prawdziwa, jestem na II-gim roku doktoratu, choc sesji faktycznie w zyciu sporo zaliczylam (bom sie dorobila dwoch magistrow), a i zdjeciowe sie trafialy :P
Ale zeby nie bylo - przyznaje, zlapalam naukowego "pałera" i przynajmniej w tej dziedzinie ostatnio pociskam!
Miłego weekendowania, Kochane!
Strasznie dziekuje! Co do cwiczen - robie 8 min abs na potege (2-3 razy dziennie) i tyle. Plywania niet, bo jest jeszcze ryzyko utraty palca
A sesja... hmm... trafil mi sie jeen egzamin z rosyjskiego - dlatego tylko, ze to byl ustny, na ktory "czworkami szli zolnierze z Westerplatte"
Ale sesje z prawdziwego wwydarzenia to juz dla mnie przeszlosc prawdziwa, jestem na II-gim roku doktoratu, choc sesji faktycznie w zyciu sporo zaliczylam (bom sie dorobila dwoch magistrow), a i zdjeciowe sie trafialy :P
Ale zeby nie bylo - przyznaje, zlapalam naukowego "pałera" i przynajmniej w tej dziedzinie ostatnio pociskam!
Miłego weekendowania, Kochane!