![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Moderator: beata
Podobało mi się, że ostatnio na stadionie było więcej życia, że oprócz nas, uczestników BBL, były również osoby trenujące inne dyscypliny sportowe.Kas pisze:poproszępo cichu liczę, że uda mi się kiedyś podłączyć do młodzieży trenującej na płycie stadionu i poskakać w dal, a zwłaszcza w zwyż
Kas pisze:do domu, przed świętami sprzątać, a nie po mieście biegać!
chciałam rozwinąc wątek dziś na treningu, ale jakoś mi w ferworze walki umknęłoReaktor pisze:Kasiu, a wysiłkowo RCG jest bardziej wymagające od treningów BBL?
Moje aktualne treningi zazębiają się z RCG, więc nie będzie to raczej możliwe. Chociaż...optymista pisze:Przyjdz i porownaj
Napewno oba zjecia sa rozne i nie mozna ich porownywac. Z tego co widzialem z RCG i z tego co bralem udzial w BBL to RCG jest ukierunkowane na cwiczenia ogolnorozwojowe o charakterze kardio z niewielkim naciskiem na bieg (biegaja okolo 4km na zajeciach) a BBL ... to juz sama nazwa wszystko tlumaczy.
Też mi jakoś nie przyszło do głowy, żeby zapytać w trakcie BBL. Czyli rozumiem, że w podczas zajęć RCG nie ma zbyt długich wybiegań? Treningi są bardziej skoncentrowane na ćwiczeniach dynamicznych i statycznych aniżeli na stricte biegi?Kas pisze:chciałam rozwinąc wątek dziś na treningu, ale jakoś mi w ferworze walki umknęłoReaktor pisze:Kasiu, a wysiłkowo RCG jest bardziej wymagające od treningów BBL?myślę, że poziom wysiłu (a właściwie zmęczenia po
) jest porównywalny. na RCG, jak już ktoś napisał, jest mniej biegania, więcej różnych ćwiczeń. na przykład biegniemy 400 m, zatrzymujemy się przy jakimś murku i robimy pompki, kolejne 500 m i ćwiczenia wzmacniające w parku, itd. ja się porządnie zmachałam, a następnego dnia "czułam" mięśnie w dość zaskakujących miejscach. czyli cel osiągnięty
A jak! Ktoś musiał objąć tą szlachetną funkcję.Kas pisze:Reaktor, mistrz parafrazy