Blondynka jedzie do Kenii
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeśli macie pytania do blondynki - walcie śmiało.
Będzie tam do 25 lutego
Gdyby ktoś miał wątpliwości, to blondynka to nasza redakcyjna koleżanka Ola Szmigiel.
A, dzięki za info i problemach z dostępem do działu, bo się okazało, że nikt nie mógł komentować. teraz już można.
Będzie tam do 25 lutego
Gdyby ktoś miał wątpliwości, to blondynka to nasza redakcyjna koleżanka Ola Szmigiel.
A, dzięki za info i problemach z dostępem do działu, bo się okazało, że nikt nie mógł komentować. teraz już można.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
własnie nikt nie mógł :D co ona tam za szpiega ?? :D
- puella
- Zaprawiony W Bojach
dzięki za pytanie.
Właśnie druga relacja będzie o bieganiu w Nairobi. Mogę jednak zdradzić, ze nie widziałam na ulicach Nairobi żadnego biegacza.
Pozdrawiam i czekam na więcej pytań!
Ola Szmigiel
Właśnie druga relacja będzie o bieganiu w Nairobi. Mogę jednak zdradzić, ze nie widziałam na ulicach Nairobi żadnego biegacza.
Pozdrawiam i czekam na więcej pytań!
Ola Szmigiel
-
- Wyga
Ola zrób coś dla mnie możęsz zobaczyć co Kenijczycy tam jedzą ;D
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Mnie interesuje sprawa kobiet- biegaczek. Jak to wygląda w Kenii?
- puella
- Zaprawiony W Bojach
o jedzeniu tez będzie większy materiał- na bieżąco fotografuję i smakuję kenijskie żarciedawidbukała pisze:Ola zrób coś dla mnie możęsz zobaczyć co Kenijczycy tam jedzą ;D
- puella
- Zaprawiony W Bojach
to znaczy chodzi ci o to jak np. trafiają do Europy lub na światowe bieżnie? czy bardziej o te feministyczne sprawy?DOM pisze:Mnie interesuje sprawa kobiet- biegaczek. Jak to wygląda w Kenii?
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Feministyczne też Ale myślę o bieganiu- ile ich biega, czy jest to popularne wśród kobiet, jaki jest stosunek "mistrzów" do biegających kobiet. Czy wśród kobiet też jest tak wielka rywalizacja?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Może by Ci się udało trafić ich jakieś zawody, najlepiej crosowe? I zobaczyć jak różnorodny jest tam poziom, ile ludzi startuje, czy mają nadwagę?
- puella
- Zaprawiony W Bojach
na razie w Iten widać mało kobiet, naliczylismy ich z 10. Postaram się wybadac sprawę głębiej. Pozdrawiam
- puella
- Zaprawiony W Bojach
Z początkowych obserwacji wynika, że otyli są tu jedynie ludzie bogaci. Im więcej zarabiają, tym bardziej jedzą Ogólnie chudość wszechobecna.Adam Klein pisze:Może by Ci się udało trafić ich jakieś zawody, najlepiej crosowe? I zobaczyć jak różnorodny jest tam poziom, ile ludzi startuje, czy mają nadwagę?
A zawody będą w Nairobi za tydzień chyba. Tu były przed naszym przyjazdem crossy na 12 km. Bieglo grubo ponad 200 zawodnikow w jednym biegu!
-
- Wyga
Ola jedziesz dalej zobacz jak wybiegania biegają :D w jakim tempie i smauje ci ich jedzenie ??
-
- Wyga
Ja mam pytanie odnośnie samego treningu. Czy Pani jaka amatorka-pasjonatka biegania odczuwa znacząco różnicę wysokości nad poziomem morza jaka jest w Kenii w porównaniu do wysokości panującej u nas w kraju? Czy może jedynie wyczynowi biegacze z racji na specyficzne środki treningowe oraz rozwijane prędkości odczuwają tę różnicę? Jak to jest od strony zwyczajnego śmiertelnika, zjadacza chleba...?
Radosław
Radosław
- puella
- Zaprawiony W Bojach
Kenijskie wybiegania...Hm trudne pytanie, bo zazwyczaj biegają albo mocne, dlugie biegi z przyspieszeniami, albo w soboty długi 26-28 bieg z narastająca prędkością. Nie wszyscy dają radę skończyć taki trening. Tempo zaczyna się od 4-3.50 minut, a potem 3.40-3.20. Rozbieganiem w stylu polskim tez nie można nazwać ich "slow-runs", które czasem robią po silniejszych tr porannych. Wtedy truchtają po ok 4.50-5.10.dawidbukała pisze:Ola jedziesz dalej zobacz jak wybiegania biegają :D w jakim tempie i smauje ci ich jedzenie ??
A o jedzeniu będzie osobny artykuł, ale mogę już zdradzić, że jest bardzo dobre i naturalne az do bólu!
pozdrawiam serdecznie