zibi1966-komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

chciałbym się Ciebie spytać zibi jakie u Ciebie jest HRmaks?? ... dla mnie to sport ekstremalny 136bpm przy tempie ~4'00"/km :)

pozdrawiam i podziwiam
New Balance but biegowy
zibi1966
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 29:06
Życiówka w maratonie: 2:19:32

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o siłę biegową to dzielę ją na dwa rodzaje w okresie jesienno-zimowo wiosennym. Zaczynam mniej więcej od listopada crossem 1-2 x w tygodniu od 30 - 60' i trwa to do połowy marca. Następnie do końca kwietnia stosuję siłę dynamiczną (skipy, wieloskoki, podbiegi) na odcinkach 100-200m. W okresie między startowym można włożyć elementy siły dynamicznej (lipiec, sierpień).
Moje HRmaks - 182.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Będziesz Zbyszek biegał teraz na MP w Bielsku?
zibi1966
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie chcę nikogo urazić ale jestem za słaby na mistrzostwa Polski w tym okresie. Jak mówiłem moim celem jest 2011 rok i pod tym kierunkiem się przygotowuję. W tym roku mam kilka startów i sprawdzianów żeby zobaczyć w jakim miejscu się znajduję. Popracuję do października, później troszeczkę wypocznę oczywiście czynnie i rozpocznę ostatni etap przygotowań.
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

Szybko biegasz te wybiegania, na wysokim tętnie ok 75 %. Jak uważasz lepiej biegać wybiegania szybko czy dość wolno powiedzmy 70 %. Do dychy lepiej biegać szybsze czy raczej wolne wybiegania.
R.S.
zibi1966
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ilu jest biegaczy, tyle jest teorii biegania. Ja na wysokość tętna specjalnie nie zwracam uwagi, jeśli przeliczyłeś, że jest to 75% to widocznie tak jest, ale zależne jest to od dnia i samopoczucia, możesz biegać z prędkością 4.00 i poniżej, i nie będzie to 75% tylko mniej. Ja nauczyłem się biegać wybiegania dość żwawo i to mi pasuje z tym czuję się dobrze, inni mogą biegać wolniej. Znam ludzi którzy biegają o wiele szybciej niż ja, ale jak zauważyłeś można tak biegać przygotowując się maksymalnie do 10 a czasami 15km. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam jeszcze jedno nudne pytanie.. jak u Ciebie wygląda dieta? zwykłe koryto? vege?.. stosujesz jakieś suplementy? .. wiele osób twierdzi, że bez wspomagania i specjalnych diet nie ma wyników.. ty biegasz M45 i celujesz w rekord świata.. teoretycznie powinno mieć to dla Ciebie niezwykle ważne znaczenie :)
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mimik pisze:mam jeszcze jedno nudne pytanie.. jak u Ciebie wygląda dieta? zwykłe koryto? vege?.. stosujesz jakieś suplementy? .. wiele osób twierdzi, że bez wspomagania i specjalnych diet nie ma wyników.. ty biegasz M45 i celujesz w rekord świata.. teoretycznie powinno mieć to dla Ciebie niezwykle ważne znaczenie :)
Mimi, już Cię uprzedziłem!:D

DIETA- NIE STOSUJCIE ŻADNEJ DIETY PODCZAS PRZYGOTOWAŃ , DIETĘ STOSUJE SIĘ BEZPOŚREDNIO PRZED STARTEM 1-2TYGODNIE, BEZ JEDZENIA CIĘŻKICH POSIŁKÓW,SMAŻONYCH,FASTFOODÓW INNEGO CHOLERSTWA.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przepraszam, ślepy jestem ;)

Czyli najważniejszy jest "hard training"... reszta to dodatek, który sami musimy sobie dopasować...

Dzieki
rwJasiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <35'
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mimik pisze:Przepraszam, ślepy jestem ;)

Czyli najważniejszy jest "hard training"... reszta to dodatek, który sami musimy sobie dopasować...

Dzieki

Obawiam się, że ten dodatek ma bardzo duże znaczenie w perspektywie odnowy oraz innych ważnych aspektów takich jak chociażby wydolność. Wszystko zależy od tego jakie paliwo dostarczysz organizmowi a w zasadzie jakiej jakości. Nie będę na siłę starał się przekonywać, że odpowiednia dieta to jeden z kluczy do sukcesu... ale wiem z autopsji, że racjonalne odżywianie się to lepsze samopoczucie, szybsza regeneracja oraz większy POWER na treningu...w każdym razie... spróbujcie choć tydzień wytrwać stosując dietę możliwie maksymalnie zindywidualizowaną. Efekty są na prawdę zdumiewające :)
zibi1966
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

TU WPISUJEMY PYTANIA I NIE ZAŚMIECAMY MOICH TRENINGÓW, JEŚLI KOMUŚ NIE PODOBA SIĘ MÓJ SPOSÓB PISANIA TRENINGÓW NIECH TO ZOSTAWI DLA SIEBIE. JEŚLI KTOŚ CHCE COŚ WYNIEŚĆ Z MOICH TRENINGÓW PROSZĘ BARDZO ALE TO BĘDZIE B O L A Ł O
ODPOWIEDZ