Trening podczas deszczu

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

marti91
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja lubię biegać w deszczu :usmiech: Powietrze jest fajne, wilgotne. No i teraz jak są upały to w czasie deszczu jest chłodniej. :usmiech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj zdarzylo mi sie pierwszy raz pobiegac w czasie deszczu - biegam od marca, wiec z kazdym dniem szansa, ze tak sie stanie rosla no i w koncu mnie dopadlo.
Jak sie ubieracie na taka pogode w lecie? W sumie bylo cieplo, jakies 23. Mialem spodenki, t-shirta (oddychajacy) no i na nieszcescie zalozylem jakis staaaary ortalion. Fajnie bylo pierwsze 5 minut, potem nasiakl woda i niestety czulem sie jak w torbie foliowej.
W biegu jakos dawalo rade, ale po, kiedy sie rozciagalem, czulem ze tylko sekundy dziela mnie od przewiania. Na szczescie mialem sucha bluze w aucie :)
Napiszcie prosze co na siebie zakladacie przy takiej pogodzie?
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja ubieram się tak, jak zapowiada się pogoda, nic ze specjalnych ciuchów oddychających, jedynie porządne buty.
Reszta zależy od temperatury i niczego więcej. Jak jest ciepło i pada, to mi to nie przeszkadza, jak jest zimno i pada, to czekam, aż przestanie padać.
Jedynie w jesienno-zimowym okresie dodaję czapkę+rękawiczki.
Poza tym okresem krótkie lub długie spodnie dresowe, koszulkę z bluzą dresową lub bez.
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Nie ma nic lepszego niż bieganie na deszczu ;) Szczerze powiedziawszy to uwielbiam to, lepiej mi się biega i ogólnie biegam szybciej wtedy ;) Raz na jakiś czas tylko muszę się zatrzymać i wykręcić koszulkę, bo jak jest kompletnie mokra to większy opór stawia ;)
I am addicted.
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mirek, a wolisz biegać sam czy z kimś?
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Do tej pory nie biegałem jeszcze z nikim więc nie mam punktu odniesienia ;) Zależy od dnia, są takie dni że wolę biegać sam a w niektóre z chęcią bym z kimś pobiegał ;)
I am addicted.
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mirek87 pisze:Do tej pory nie biegałem jeszcze z nikim więc nie mam punktu odniesienia ;) Zależy od dnia, są takie dni że wolę biegać sam a w niektóre z chęcią bym z kimś pobiegał ;)
ja chyba nigdy by nie potrafił biegać z kimś, tzn potrafić bym potrafił, ale to niefajne. Każdy ma inne tempo biegu, a tu się jakoś trzeba zgrać, poza tym ja lubię słuchać muzy, jak biegam, a zauważyłem, że ludzie biegający w parach gadają ze sobą cały czas, nie wiem, jak to wpływa na wydajność biegu.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gadanie pobudza pracę mięśni brzucha ;-) stestowałyśmy to z koleżanką... no i 2x dłużej mogę łazić z nią niż sama... nuda mnie łapie..
właśnie sie zastanawiam czy dziś padac będzie, 2 dni nie wyszlam z domu i juz mnie nosi., ale cos czuje ze zatoki mnie bolą i katar jakis mam , nie chcialabym sie rozchorować... a niestety ciuchów "na deszcz" nie posiadam... mam nadzieję że nie będzie padać i wystarczy mi zzwykła bluza
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:gadanie pobudza pracę mięśni brzucha ;-)
mięśnie brzucha bardziej pobudza śmiech, robienie brzuszków, skłonów, itd...o seksie nie wspomnę, ale to też nie każdy, zależy od stopnia zaangażowania danej osoby :bleble: ; zwykle więcej spali i zadba o mięśnie brzucha osoba bardziej ...aktywna :hej:
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

podczas babskich plot jest duuuużo śmiechu ;-)
a wg tej teori o sexie mój mąz powinien miec super kaloryfer... a ma piwną piłkę :-) haha
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:podczas babskich plot jest duuuużo śmiechu ;-)
a wg tej teori o sexie mój mąz powinien miec super kaloryfer... a ma piwną piłkę :-) haha

tzn że taki leniwy :hahaha: :niewiem:
to zmień męża :bleble:
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no wlasnie nie... on jest wręcz "hiperaktywny" a mimo to piłka z przodu :D
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:no wlasnie nie... on jest wręcz "hiperaktywny" a mimo to piłka z przodu :D
:hahaha: :hahaha: :hahaha: to faktycznie jakaś anomalia, która potwierdza jednak regułę :bleble:
Awatar użytkownika
Sahij
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lieft pisze:
mirek87 pisze:Do tej pory nie biegałem jeszcze z nikim więc nie mam punktu odniesienia ;) Zależy od dnia, są takie dni że wolę biegać sam a w niektóre z chęcią bym z kimś pobiegał ;)
ja chyba nigdy by nie potrafił biegać z kimś, tzn potrafić bym potrafił, ale to niefajne. Każdy ma inne tempo biegu, a tu się jakoś trzeba zgrać, poza tym ja lubię słuchać muzy, jak biegam, a zauważyłem, że ludzie biegający w parach gadają ze sobą cały czas, nie wiem, jak to wpływa na wydajność biegu.
Z kims wydaje mi sie slabym pomyslem. Lubie byc sam na sam z myslami jak sobie tak tuptam :)
Awatar użytkownika
lieft
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sahij pisze:
lieft pisze:
Z kims wydaje mi sie slabym pomyslem. Lubie byc sam na sam z myslami jak sobie tak tuptam :)
jestem za :hejhej: , też mam takie podejście
ODPOWIEDZ