PATATAJEC - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:No to mam kolejny powód, by nie siedzieć w domu :). Bleez chciał byś jechał. Jak się do końca czerwca zarejestrujemy, to darmocha + darmowy nocleg... Bleez coś wspominał o tym, że może udałoby się mieć wspólny pokój... Ja się trochę napaliłem :).

Edit: Na bieg oczywiście, nie na ten wspólny pokój :D:D:D:D

hahaha... freudowska pomyłka, co? ;) :ble:

EDIT.: trzeba będzie uważać :hej:

spoko, no niezły patent z tym noclegiem... to brzmi poważnie, jeszcze pogadamy ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mimik pisze:
PATATAJEC pisze:No to mam kolejny powód, by nie siedzieć w domu :). Bleez chciał byś jechał. Jak się do końca czerwca zarejestrujemy, to darmocha + darmowy nocleg... Bleez coś wspominał o tym, że może udałoby się mieć wspólny pokój... Ja się trochę napaliłem :).

Edit: Na bieg oczywiście, nie na ten wspólny pokój :D:D:D:D

hahaha... freudowska pomyłka, co? ;) :ble:

EDIT.: trzeba będzie uważać :hej:

spoko, no niezły patent z tym noclegiem... to brzmi poważnie, jeszcze pogadamy ;)
Ok! Zaraz wyjeżdżam do siostry, więc jakoś się zgadamy wieczorkiem.

EDIT: To już wiem, dlaczego tak kiepsko spałeś przed maratonem. Czyżbyś był pełen obaw?! :D
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

EDIT: To już wiem, dlaczego tak kiepsko spałeś przed maratonem. Czyżbyś był pełen obaw?! :D
no w sumie sam się dałem na to zaprosić ;) :hej:
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chłopaki, nie chciałabym gasić Waszego entuzjazmu, ale w regulaminie jest napisane:
Uczestnicy Festiwalu Biegowego, którzy skorzystali z promocji (rejestracja w terminie 10-28 luty oraz rejestracja na maraton lub ultramaraton w terminie 1 marzec - 9 maj) mają zagwarantowane bezpłatnie 2 noclegi (4 -6 czerwca) bez wyżywienia w ośrodkach w Krynicy oraz Muszynie.
oraz
Na czas Festiwalu Biegowego hotele przygotowały specjalne oferty. Organizator nie pośredniczy w rezerwacji noclegów dla uczestników. Zainteresowani zawodnicy mogą dokonywać rezerwacji bezpośrednio w hotelach, na warunkach indywidualnie uzgadnianych z nimi. Noclegi są płatne. Pula miejsc noclegowych w ofertach specjalnych jest ograniczona.
Spóźniliśmy się nieco, jeśli chodzi o darmowy nocleg. Też mam ochotę na tę Krynicę. W lutym o tym nie myślałam, bo termin mi nie pasował - trzeba było się wtedy nie czaić i zapisać.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A no faktycznie! Ale to pewnie ja namieszałem, a nie Marcin... To przepraszam! :hej:
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:A no faktycznie! Ale to pewnie ja namieszałem, a nie Marcin... To przepraszam! :hej:
To chyba jednak ja namieszałem, myślałem, że noclegi są gratis dla wszystkich, którzy się rejestrują do końca czerwca, nie doczytałem tego. Przepraszam
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bleez pisze:
PATATAJEC pisze:A no faktycznie! Ale to pewnie ja namieszałem, a nie Marcin... To przepraszam! :hej:
To chyba jednak ja namieszałem, myślałem, że noclegi są gratis dla wszystkich, którzy się rejestrują do końca czerwca, nie doczytałem tego. Przepraszam
W sumie to nawet się cieszę że ta Krynica została przełozona, w zakladanym poprzednio terminie było jak dla mnie za gorąco, a dodatkowo formy brak.
Do jesieni może coś potrenuje i bedzie życióweczka na 10 km :hej:
No i fajnie, ze znowu się wszyscy spotkamy!
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:
bleez pisze:
W sumie to nawet się cieszę że ta Krynica została przełozona, w zakladanym poprzednio terminie było jak dla mnie za gorąco, a dodatkowo formy brak.
Do jesieni może coś potrenuje i bedzie życióweczka na 10 km :hej:
No i fajnie, ze znowu się wszyscy spotkamy!
Otóż to! Nie ma tego złego... :hejhej: ! Gdyby Krynica nie została przeniesiona, to pewnie dowiedziałbym się o niej dopiero z Waszych wpisów na blogach, a tak, to sobie pobiegnę. Już się cieszę na ten wrzesień!
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Patatajec - jak się spisują twoje Saucony ProGrid Echelon?
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W porządku. Nie narzekam na nie, choć nie są doskonałe. Zależy czego od buta wymagasz. Jeśli chodzi o amortyzację, to te Saucony są pod tym względem wyśmienite. O ile spadasz na piętę to docenisz amortyzację w tym rejonie. Podeszwa lekko wygięta, dająca w miarę dobre odbicie, nie za miekka, ale to dobrze. But szeroki, bardzo stabilny... Na palce jest sporo miejsca, wszystkie siateczki, zapiętki i ogólnie każda część buta bez problemu wytrzymały zimę, nic nie pękło, nic się nie spruło... Przez pierwsze parę tygodni zapiętki się musiały dopasować, bo wymodelowane są bardziej na "V" niż na "U" jeśli wiesz o co mi chodzi... Taki but jednak (stabilny, dobrze amortyzowany, z szeroką podeszwą) nie może być butem szybkim i takim nie jest. Mam porównanie tylko z Kalenji Kiprun Comfort, w którym nie odczuwałem tego efektu uczucia człapania, przyklejania się nieco do podłoża. Biegałem krótko też w Puma Complete Eutopia, ale był to but za mały na mnie i w tej chwili biega w nim moja siostrzenica, Eutopia był dużo szybszy i od Kalenji i od Echelona, ale dla wąskiej stopy. Tak jak mówię - zależy czego szukasz. Jeśli buta treningowego, do biegania po asfalcie, stabilnego, a jesteś przy okazji trochę cięższy ode mnie (73 kg - w tej chwili), nie kręcisz nie wiadomo jakich czasów, to ten but Ci polecę. Od biedy nadają się również do biegania po lesie (sporo lasu w nich przebiegłem), ale tutaj Kalenji były lepsze... Powiem Ci dlaczego zakupiłem tego Echelona. Miałem problemy z okropnymi bólami goleni (po wewnętrznej stronie), co prawdopodobnie było efektem zbyt dużych jak na moje giry obciążeń. Kupiłem dobrze amortyzowane buty właśnie dlatego, by odciążyć w jakiś sposób te zaczepy, no i chyba się udało. Oczywiście nie jest to tylko zasługa tych butów, ale wierzę, że dały one wytchnienie goleniom. Miałem potem też epizody (całkiem niedawno) z tymi piszczelami właśnie po treningach w Kalenji. Natomiast po kilku dniach w tych Saucony mi przechodziło - tylko znowu nie wiem czy to przypadek, czy jednak coś jest na rzeczy... Aha, jeszcze jedna przypadłość tych butów mi się przypomniała. Sznurówki, które potrafią się rozwiązać. W Kalenji natomiast sznurówki były pierwsza klasa... Nie wiem co jeszcze mógłbym napisać. Jeśli masz pytania, to służę. A tymczasem idę je wiązać, bo pora na bieganie przyszła :).
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Dzięki za obszerną wypowiedź :) Takich mniej więcej butów szukam !
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patatajec pisze:AAA... Zając był oczywiście.
Tak czytałam ten Twój wpis i na usta się cisnęło pytanie: gdzie zając? Przyzwyczaiłam się do niego ;).

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:Dzięki za obszerną wypowiedź :) Takich mniej więcej butów szukam !
Proszę bardzo. Z tymi sznurówkami jest tak, że ja też jestem słabym ich wiązaczem. Rozwiązuje się średnio raz na 2 tygodnie.
Alexia pisze:
Patatajec pisze:AAA... Zając był oczywiście.
Tak czytałam ten Twój wpis i na usta się cisnęło pytanie: gdzie zając? Przyzwyczaiłam się do niego ;).
Hahaha! No właśnie edytowałem post, żeby dodać to info! Skoro lubisz zajączka, to będę o nim zawsze pamiętał :hejhej:!
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Patatajec, jak tam golenie?
Dziś przypadkiem wpadł mi w ręce stary numer "Runner's World" (lipiec-sierpień 2009). Na samym końcu jest zaproszenie do następnego numeru i krótkie streszczenie, co będzie:
ZAPOMNIJ O BÓLU GOLENI. Przetrenowanie, złe buty, albo po prostu pech mogą sprawić, że twoja goleń zacznie szwankować. nie dopuść do tego.
Artykuł w sam raz dla Ciebie :). Ja niestety nie mam tego numeru, ale może ktoś tu ma i Ci zeskanuje treść?

Blog treningowy

Obrazek
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Patatajec, jak tam golenie?
Moze depilacja pomoże? :hejhej:
M.
ODPOWIEDZ