Do zobaczenia!
Moim zdaniem spróbuj najpierw na Oleandry lub Ingardena. Z tyłu za "Żaczkiem" jest Biblioteka Jagiellońska, basen UP i ze dwa wydziały UJ. Jest tam kilkanaście miejsc parkingowych. Przy pewnym szczęściu uda się tam zaparkować (przez lata chodziłam tam na basen i w zasadzie zawsze mi się udało). Musisz jednak bacznie patrzyć na znaki, bo złośliwie są poustawiane zakazy zatrzymywania się. W jednym miejscu można, a metr dalej nie. Jest tam też ścieżka rowerowa, na której wiele osób parkuje (oczywiście nie namawiam do złego, tylko do patrzenia na znaki i nie sugerowania się tym, że ktoś zaparkował). Wjechać tam można z alei Mickiewicza. I będziesz miał zdecydowanie bliżejmimik pisze: rekomendują parkowanie przed Hala Wisły na Reymonta lub przed Stadionem Zwierzynieckim na Focha.. gdzie lepiej?
Jak się okazuje, start jest trochę dalej niż zaznaczyłam. Ale chyba nie będziemy mieli problemów z przejściem dodatkowych kilkuset metrów?PATATAJEC pisze:Alexia - dzięki za zaznaczenie punktów. Są charakterystyczne - na pewno się znajdziemy. Czy ten punkt, który zasugerowała Flądra możemy obrać jako ten niedzielny przed biegiem!? Chodzi o czerwoną kropkę najbardziej na lewo (tam jakiś chodnik chyba jest). Ja jestem za.
A jesteś pewien że cała ul. 3 Maja bedzie zamknięta już w sobotę?mimik pisze:Alexia.. i tak też uczynię.. dzięki
Właśnie chciałam zadać to pytanie. Moim zdaniem godzina jest dobra.bleez pisze:Maraton się zaczyna o 9:30 to o której planujemy się spotkać?? Ja tak myślę, że godzinkę przed byłoby ok czyli 8:30. Co Wy na to??
zamknięta... tak napisali na stronie maratonu cracovia i zaznaczyli, że wszystkie prakingi na tej ulicy będą nieczynne... tak czy siak zacznę poszukiwania miejsca parkingowego pod "Żaczkiem".. jak się nie uda to będę szukał dalejFladra pisze:A jesteś pewien że cała ul. 3 Maja bedzie zamknięta już w sobotę?
Widziałam tylko zakazy parkowania w dniach 24-25 kwiecień.
Jeśli rzeczywiście będzie zakaz to możesz poszukac miejsca jak napisała Alexia, lub jadąc od Focha zamiast w 3 Maja (jesli bedzie zamknięta) skrecić w prawo pomiedzy stadionem Cracovi a Hotelem Cracovia i tam gdzies zaparkować.