SPOTKANIE - Cracovia Maraton 2010 !!!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Postaram się być w niedzielę rano, jakby co to się zdzwonię z Bleezem, bo go znam :hej: , Alexie tez miałem przyjemność poznać przed Półmaratonem Jurajskim.
Do zobaczenia!
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
PKO
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mimik pisze: rekomendują parkowanie przed Hala Wisły na Reymonta lub przed Stadionem Zwierzynieckim na Focha.. gdzie lepiej?
Moim zdaniem spróbuj najpierw na Oleandry lub Ingardena. Z tyłu za "Żaczkiem" jest Biblioteka Jagiellońska, basen UP i ze dwa wydziały UJ. Jest tam kilkanaście miejsc parkingowych. Przy pewnym szczęściu uda się tam zaparkować (przez lata chodziłam tam na basen i w zasadzie zawsze mi się udało). Musisz jednak bacznie patrzyć na znaki, bo złośliwie są poustawiane zakazy zatrzymywania się. W jednym miejscu można, a metr dalej nie. Jest tam też ścieżka rowerowa, na której wiele osób parkuje (oczywiście nie namawiam do złego, tylko do patrzenia na znaki i nie sugerowania się tym, że ktoś zaparkował). Wjechać tam można z alei Mickiewicza. I będziesz miał zdecydowanie bliżej :).
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:Alexia - dzięki za zaznaczenie punktów. Są charakterystyczne - na pewno się znajdziemy. Czy ten punkt, który zasugerowała Flądra możemy obrać jako ten niedzielny przed biegiem!? Chodzi o czerwoną kropkę najbardziej na lewo (tam jakiś chodnik chyba jest). Ja jestem za.
Jak się okazuje, start jest trochę dalej niż zaznaczyłam. Ale chyba nie będziemy mieli problemów z przejściem dodatkowych kilkuset metrów? ;)

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja też będę w Krakowie na Maratonie ale w Niedziele :) będę pstrykał fotki , więc może ktoś mnie na trasie pozna :-)
na Marzannie też robiłem fotki - byłem w czerwonej kurtce może ktoś widział może nie :)
Wszystkim życzę udanego startu ! :)
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Ja biegnę w MINI MARATONIE ale na maraton też sie postaram przyjść pokibicować... jeśli będzie ciepło bedę w koszulce BIEGANIE.PL i nickiem Raul7...
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Alexia.. i tak też uczynię.. dzięki ;)
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mimik pisze:Alexia.. i tak też uczynię.. dzięki ;)
A jesteś pewien że cała ul. 3 Maja bedzie zamknięta już w sobotę?
Widziałam tylko zakazy parkowania w dniach 24-25 kwiecień.

Jeśli rzeczywiście będzie zakaz to możesz poszukac miejsca jak napisała Alexia, lub jadąc od Focha zamiast w 3 Maja (jesli bedzie zamknięta) skrecić w prawo pomiedzy stadionem Cracovi a Hotelem Cracovia i tam gdzies zaparkować.

Bleez: Jesli nocujesz na Krakowskiej to w zasadzie tak samo daleko jak do Starowiślnej (to droga równoległa do niej).
Jeśli pojedziesz z Olkusza to wjedziesz na to nieszczęsne rondo Ofiar Katynia, które jest w remoncie. Dziś tam byłam i widziałam :smutek:
Chyba, ze pojedziesz bardzo późno w sobote po 20:00 wtedy możesz jechac tamtedy, już nie powinno byc korków.

Z tego Rodna prosto w Armii Krajowej i dalej prosto aż do Alei Trzech Wieszczy w którą wjeżdżasz skrecając w prawo. Tam aleja Mickiewicza zmieni nazwę w ul. Konopnickiej. Jadąc nią mijasz po lewej Wawel i wjeżdżasz na Rondo Grunwaldzkie (aby na nie wjechać trzymaj się prawego pasa, bo inaczej wjedziesz w tunel pod nim) a z niego musisz zjechać trzecim zjazdem w ul Dietla a z niej na drugich światlach w prawo w ul. Krakowską własnie.
Jest to dzielnica Kazimierz i chyba nie ma tam stref parkowania. Zalezy jakie masz autko, jak "ładne" to lepiej poszukać parkingu strzeżonego.
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

No to jak pisałem postaram się wpaść z aparatem... - tylko ostatnio u mnie to różnie bywa z umawianiem się... nawet szkoda gadać;p ale na dzień dzisiejszy są jeszcze duże szansę że na błonia dotrę. -> mam kontakt do Jacusia... i Alexi, więc może jakoś was znajdę.

Czy ktoś (jeśli będzie wystarczająco ciepło) będzie w koszulce bieganie.pl ?
Szymon
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Flandra dzięki bardzo za podpowiedź. Przyjeżdżam do Krakowa rano i mam nadzieję, że nie pobłądzę :D
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Maraton się zaczyna o 9:30 to o której planujemy się spotkać?? Ja tak myślę, że godzinkę przed byłoby ok czyli 8:30. Co Wy na to??
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bleez pisze:Maraton się zaczyna o 9:30 to o której planujemy się spotkać?? Ja tak myślę, że godzinkę przed byłoby ok czyli 8:30. Co Wy na to??
Właśnie chciałam zadać to pytanie. Moim zdaniem godzina jest dobra.

:)

Blog treningowy

Obrazek
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co prawda nie jestem z Krakowa ale w swoim życiu trochę w Krakowie bywałem i zgodzę się z tym co napisała Flądra - z moich doświadczeń wynika, że najlepiej zjechać na lotnisko Balice (tam grzecznie poczekać parę cykli świateł - to nas raczej nie ominie) a później już spokojnie i bez stresu wjechać pod same błonia Olszaniecką (i dalej Królowej Jadwigi i Marszałka Focha). Prosto, łatwo i przyjemnie. Jedyny smaczek to znaleźć poźniej miejsce parkingowe.

Ważne pytanie do mieszkańców/mieszkanek Krakowa. Skoro już padła w wątku nazwa ulicy Starowiślnej to czy dalej sprzedają tam te pyszne lody???? :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Fladra pisze:A jesteś pewien że cała ul. 3 Maja bedzie zamknięta już w sobotę?
Widziałam tylko zakazy parkowania w dniach 24-25 kwiecień.

Jeśli rzeczywiście będzie zakaz to możesz poszukac miejsca jak napisała Alexia, lub jadąc od Focha zamiast w 3 Maja (jesli bedzie zamknięta) skrecić w prawo pomiedzy stadionem Cracovi a Hotelem Cracovia i tam gdzies zaparkować.
zamknięta... tak napisali na stronie maratonu cracovia i zaznaczyli, że wszystkie prakingi na tej ulicy będą nieczynne... tak czy siak zacznę poszukiwania miejsca parkingowego pod "Żaczkiem".. jak się nie uda to będę szukał dalej ;) ...

... jeszcze raz dzięki za pomoc
Balbazuar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możesz spróbować zaparkować jeszcze przed stadionem Cracovii (tam jest takie osiedle bloków z 20-lecia międzywojennego) - gdzieś w rejonie liceum plastycznego.
Między stadionem a Krasińskiego (okolice Biprocemwapu) nawet bym miejsca nie szukał - tam zawsze jest zapchane na maxa.

P.S. Nie wiem co to forum w sobie ma ale drugi raz podczas pisania maila na tym forum zdechł mi komputer. Poprzednio stawiałem go na nogi przez dwa tygodnie. Dzisiaj poszło łatwiej ale mam wrażenie, że ledwo dyszy...
Awatar użytkownika
Bergerac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W zwiazku z tym ze odwołali maraton w Dębnie, jestem zmuszony na debiut w maratonie turlac sie do Krakowa. W sumie to nawet fajnie , pozwiedzam troche w sobote spacerkiem , a w niedziele biegiem:) Jak coś to do zobaczenia w sobotę.
Bieganie ,bieganie i jeszcze raz bieganie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ