Najwidoczniej mało wie ten trener, albo mówi o rozstępach w miejscach takich jak piceps, najszerszy grzbietu, czy uda w miejscach, gdzie mocne napięcie skóry może wystąpić wyłącznie przy szybkim przyroście masy - to zupełnie inna sprawa. Rozstępy pod pachami to co najmniej sprawa normalna. Podejrzewam, że jakby przejrzeć fora internetowe fitness/kulturystyka to znajdzie się masę wpisów przerażonych młodzików, którym już w pierwszym miesiącu ćwiczeń pojawiły się uszkodzenia skóry w tym miejscu. 15 lat temu gdy zaczynałem ćwiczyć internet właściwie nie istniał (miałem wtedy modem zoltrixa 14.4kbps i płaciłem rodzicom za każdy impulsbubble pisze: To nie moja opinia, zresztą słowo "sterydy" usunąłem celowo z cytowanego tekstu.
Powtarzam opinię za znajomym zawodnikiem i trenerze kulturystyki, dzisiaj już starszym człowiekiem. Był nawet kilkukrotnym mistrzem Polski, jeżeli ma to uwiarygodnić jego opinię.
Mówiąc w skrócie: twierdził on że bez ostrej chemii nie ma możliwości przyrostów mięśni w stopniu doprowadzającym do rozstępów skóry (oczywiście u facetów, a za rozstępy uważamy coś podobnego co się robi kobietom podczas ciąży. I tylko niektórym ).
I dlatego tak myślę.

Druga rzecz - rozstępy to wynik nie tylko szybkiego rozrostu masy, ale i jej szybkiej utraty. Poczytaj trochę