Jak realizować plan w taką pogodę ?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak, masz rację, nie ma co narzekać, że śniegu za dużo. Są większe przeszkody.

A dobre ziele na sen to rośnie na Jamajce :)
PKO
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dla mnie problemem nie jest sam śnieg lecz lód pod nim. W taką pogodę mozna biegać po mało ruchliwych ale odśnieżonych drogach, najgorszy w tym przypadku jest lód. jednak i z tym można dać sobie radę, dla mnie prawdziwym problem jest głód, szczególnie po 10 kilometrze. Wolę cały rok biegać po takim śniegu, niż na treningach być głodnym(nie pisze tu o burczeniu w brzuchy tylko dosłownie pustości żołądka).
08/15
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest jeszcze oczywiście możliwość skorzystania z bieżni na siłowni, jakoś nikt o tym nie wspomniał. Ja tak robię i mimo, że czuję się czasem jak mój nieżyjący już niestety chomik i oddychać ciężko to jest bezpiecznie.
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna. (Cz. Miłosz)
Awatar użytkownika
Bergerac
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Widze ze kazdy ma problem ze sniegiem ,pojechalem dzisiaj na stadion lekkoatletyczny i biegałem po slicznie odsniezonym tartanie, co za wspaniale uczucie czuc rowna i idealnie przyczepna nawierzchnie pod stopami , moglem sobie pozwolic na iscie sprinterskie przebiezki :) Podziekowania dla ludzi ktorzy sie tym obiektem zajmuja.
Bieganie ,bieganie i jeszcze raz bieganie
janoz5
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie do tych co biegają w letnich butach biegowych w śniegu. To jakieś nie przyjemne uczucie gdy stopa wpada w śnieg i śnieg dostaję się do buta?

PS. Trzeba zacząć się do biegania w śniegu. Bo w tym roku jeszcze nie biegałem przez to dziadostwo. Brak sprzętu i kasy na niego...
Obrazek

Właściwie to powinienem być w klubie, ale nie jestem
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

janoz5 pisze: PS. Trzeba zacząć się do biegania w śniegu. Bo w tym roku jeszcze nie biegałem przez to dziadostwo. Brak sprzętu i kasy na niego...
raczej brak chęci niż sprzętu i szukanie wymówek ;) dla chcącego nic trudnego - 20 lat temu zimy były cięższe, sprzęt gorszy a wyniki lepsze ;)
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14

Nieprzeczytany post

janoz5
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

gasper pisze:
janoz5 pisze: PS. Trzeba zacząć się do biegania w śniegu. Bo w tym roku jeszcze nie biegałem przez to dziadostwo. Brak sprzętu i kasy na niego...
raczej brak chęci niż sprzętu i szukanie wymówek ;) dla chcącego nic trudnego - 20 lat temu zimy były cięższe, sprzęt gorszy a wyniki lepsze ;)

Możliwe, chociaż rwie mnie do biegania to nie mogę się wybrać. Szkoda że muszę wszystko robić samemu i jeszcze mieszkać na wsi gdzie widok leginsów wywołuje szok. Może jakoś się uda.

A co z tym uczuciem buta w śniegu?
Obrazek

00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szkoda że muszę wszystko robić samemu i jeszcze mieszkać na wsi gdzie widok leginsów wywołuje szok. Może jakoś się uda.
Też biegam samemu, kolejna wymówka:].
Mokro.
Awatar użytkownika
Mariusz6430
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wymówka;) jeżeli tak będziesz traktował bieganie niewiele osiągniesz. Sam wystarczy że zobaczyłem jak fajnie jest nie biegać i pojawiły się u mnie wymówki. Ale walczę z tym ;)
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

janoz5 pisze:
gasper pisze:

Możliwe, chociaż rwie mnie do biegania to nie mogę się wybrać. Szkoda że muszę wszystko robić samemu i jeszcze mieszkać na wsi gdzie widok leginsów wywołuje szok. Może jakoś się uda.

Zanim nastąpi "uczucie buta w śniegu" zazwyczaj już go tam nie ma. Nawet letnie buty świetnie odprowadzają wilgoć na zewnątrz. Ja nie narzekam, a biegam w Adasiach Response Cushion, enjoy ! :spoczko:
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

janoz5 pisze: Możliwe, chociaż rwie mnie do biegania to nie mogę się wybrać. Szkoda że muszę wszystko robić samemu i jeszcze mieszkać na wsi gdzie widok leginsów wywołuje szok. Może jakoś się uda.

też mieszkam na wsi - jak zacząłem biegać troche głupio sie czułem ale teraz za moim przykładem w mojej małej wsi poszło jeszcze kilka osób :)
co do butów - nie jest to przyjemne ale da sie przeżyć :)

Pozdrawiam
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Też biegam w letnich butach.Mam 2 pary nike na zmianę ...Vomero4 ,które są z siateczki...tak wiec latem wpada mi do nich piasek,a zimą śnieg :taktak: drugie to lunarglidy,chyba są trochę lepsze pod tym względem i nie slizgaja się tak,jak vomero :bum: oczywiście jak wracam do domu,to okazuje się,że nogi są mokre,ale podczas biegu nie czuję dyskomfortu...to chyba zasługa endorfin :uuusmiech:

Również biegam sama i w sumie bardzo to lubię. Czasami tylko w niedzielę mam okazję pobiegać w towarzystwie.Dzisiaj wybrałam się sama na bieganie do lasu i było fantastycznie,choć troszeczkę czułam się samotnie w tym wielkim lesie :oczko: Zawsze można zabrać ze sobą muzyczkę i wtedy jest rażniej :uuusmiech:

Nie ma co szukać wymówek,jak jest chęć i nogi się rwą do biegu,to trzeba wyjść z domku i w długą :taktak:
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
janoz5
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wy to umiecie zmobilizować :P

Jutro z rana się wybieram biegać. Ma padać śnieg i dosyć mocny wiatr. Buffa dopiero co kupiłem, więc trzeba poszukać jakiejś bylejakiej chusty. Jeszcze jakieś rajtki pod dresy musze kupić. Macie coś taniego, ale nie chodzi mi o takie grube rajtki, tylko takie typowe kalesonki :hej:
Obrazek

00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

janoz5 pisze:Wy to umiecie zmobilizować :P

Jutro z rana się wybieram biegać. Ma padać śnieg i dosyć mocny wiatr. Buffa dopiero co kupiłem, więc trzeba poszukać jakiejś bylejakiej chusty. Jeszcze jakieś rajtki pod dresy musze kupić. Macie coś taniego, ale nie chodzi mi o takie grube rajtki, tylko takie typowe kalesonki :hej:
Tlusty krem na twarz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ