Maraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kub44 pisze:Nabrałem respektu do tego dystansu, do 30km luzik, potem coraz gorzej aż kryzys na 37km, uratował mnie(zmobilizował) zając na 3:50 i za to mu serdecznie dziękuję i kryzys minął. Jak na debiut wynik 3:48:21 przyzwoity. Ból nóg od kostek po pas :) Chyba trzeba biegać 120km/tydzień żeby pobiec maraton sprawnie i bez bólu.

Pozdrawiam wszystkich z którymi rozmawiałem podczas biegu, kolegę z Poznania z którym walczyliśmy razem do 20km i pacemakera na 3:50.
cała przyjemność po mojej stronie :oczko:
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
PKO
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W półmaratonie podawano średnie prędkości na danych odcinkach i było to bardziej przejrzyste niż czasy na jakiś przypadkowych odległościach i to jeszcze brutto. Ciekawe dlaczego 11.6km a nie np 12,8km
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
Marek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

piomis pisze:W półmaratonie podawano średnie prędkości na danych odcinkach i było to bardziej przejrzyste niż czasy na jakiś przypadkowych odległościach i to jeszcze brutto. Ciekawe dlaczego 11.6km a nie np 12,8km
Między czasy łapali chyba przy nawrotkach, tak by wyłapać ewentualnych cwaniaków co sobie drogę postanowili skrócić ;)
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piomis pisze:pytałem się przed maratonem na forum co jeszcze można poradzić i ktoś mi zalecił wcinanie nóżek w galarecie. Tak więc od prawie miesiąca wrzucam po 2 meduzy na śniadanie.
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepszy patent na bolące kolana to... zmiana techniki biegu. Poległem kiedyś na dwóch półmaratonach pod rząd, człapiąc po 15km, jęcząc z bólu. Wtedy zacząłem interesować się bieganiem na śródstopiu, najpierw teoretycznie, później zacząłem truchtać małe kawałki. Wydawało mi się to z początku komiczne, bo jak może wyglądać facet biegnący "na paluszkach"... :) Przystosowanie mięśni trwało długo, bolały achillesy itd. Teraz nie wyobrażam sobie biegać inaczej i od tamtego czasu zapomniałem co to ból kolan. Wczoraj pokonałem maraton w 4h20 bez sekundy zatrzymania. Nie to, żebym się chwalił, bo w porównaniu z wyjadaczami z tego forum to nędzny wynik. Satysfakcja jednak przeogromna.
Mam tylko dość Powerade'a i bananów na dość długo :D
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Pejot - wielkie gratulacje.
exxonlive
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

łezka w oku mi się zakręciła jak przekroczyłem metę.
od 32 do 37 nogi nie słuczały głowy, a kolana myślałem że mi rozsadzi,
gdyby ktoś miał namiary na tani sklep z butami (okolice warszawy) będe wdzięczny, bo te idą w kąt.
:oczko: wielkie dzięki wszystkim , którzy widząc moją walkę na trasie wspierali mnie
:oczko: co polecacie dalej ( na bank 11 listopada)- czekać do wiosny
exxonlive
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pejot możesz coś więcej o tej technice - gdzie to wyczytałeś
pozdrawiam
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

exxonlive pisze:Pejot możesz coś więcej o tej technice - gdzie to wyczytałeś
pozdrawiam
To jest temat rzeka - więcej choćby TU
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie, no przede wszystkim tu:
http://bieganie.pl/?show=1&cat=25&id=449
Awatar użytkownika
przemo81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dałem rade ukończyć mimo bólu lewego kolana.
Do 32km biegło mi się świetnie, później z powodu bólu trochę szedłem.

Dzięki wielkie dla pacemakerów na 4:30, którzy pociągnęli mnie od 37 km.
Z czasu 4:27:28 jako debiutant jestem zadowolony:)

Doping kibiców i bębniarzy był bezcenny

P.S. Dzięki dla zawodnika o numerze 7092 za dobre tempo miedzy 18 a 32 km.
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ale jestem szczęśliwa:)) Udało mi się ,zostałam MAROTOŃCZYKIEM!!! (damska odmiana brzmi trochę dziwnie). Mam wielki respekt do tego dystansu i bardzo się bałam czy dam radę. Nie mogłam trenować tyle ile miałam w planach(trochę się chorowało na nogi),więc tym bardziej moja radość jest ogromna,że mi się powiodło. Od niedzieli jestem nieprzerwanie w euforii:))
, która mnie dopadła już o 6 rano w niedzielę (a może w sobotę wieczorem,gdy dostałam worek z pakietem i przeszłam przez bramkę z moim nr. startowym) Było rewelacyjnie.Świetnie ,że coraz więcej osób kibicuje na trasie,to bardzo pomaga:)) Bębniarze byli moim ulubionym punktem na trasie,nogi same zaczynały szybciej się poruszać....dodawali mi skrzydeł:)) Od pl. Konstytucji miałam bardzo miłe towarzystwo dwóch panów, biegacza i rowerzysty i tak sobie razem biegliśmy i gadalismy aż do 36km...trochę mnie już pognało i niestety kolega został w tyle. Robiłam przerwy na marsz,bo niestety jeszcze nie opanowałam umiejętności picia z kubeczka w biegu;P ...potem były obawy,ze zaraz złapie mnie skurcz w lewej łydce i trzeba było to rozciągnąć (to pewnie zemsta za brak dostatecznej rozgrzewki)i oczywiście złapała mnie też mała koleczka. Nie spotkałam sławnej ściany,może dlatego,że cały czas się zasilałam banany+powerade:) to ze strachu przed odłączeniem prądu;) I tak oszczędzałam siły,biegłam równo i tylko jedna myśl...byle dobiec i nie przewrócić się gdzieś na trasie.Po drodze spotkałam kilku fajnych biegaczy i nawet mieliśmy taki zamiar by trzymać się razem,ale wiadomo adrenalina robi swoje i każdy chce być z przodu:) Po przebiegnięciu odcinka po bruku zaczęło do mnie docierać,że już blisko do końca...ale dopiero przy teatrze wrzuciłam wyższy bieg,po tym jak pewien przystojniak na rowerze(towarzyszył swojemu koledze biegnącemu w zielonej koszulce) spytał ...co ma pani na nosie?(to był plaster ,ten z pakietu) a ja na to,ze plaster,tylko już się odkleił...a On na to...olać plaster,meta tuż tuż:)) i to mnie jakoś popchnęło do przodu...potem na rogu Trębackiej panowie krzyczący " brawo dla uśmiechniętej pani w czerwonej koszulce z nr. 6114" i znowu szybszym tempem wpadłam w Trębacka i potem na Krakowskim sprintem do mety:)) Aż sama byłam zdziwiona,z jeszcze mogę tak dać ognia;)) Koniec pieśni:))

Mój czas to 04:46:54 brutto wiem,że to żadna rewelacja ale ja jestem dumna ,że się udało...no i mam teraz co poprawiać na następnej imprezie.
A potem same przyjemności...MEDAL i słowa jest pani niesamowita:) wiem,że wcześniej usłyszało to kilka setek kobiet ,ale to takie miłe:)
Dużo rozciągania i masaż kijkiem,który został wykonany przez miłego pana w namiocie targów:) dzięki takiemu relaksowi po biegu,nie odczuwam silnych dolegliwości,tylko troszkę bolą mnie mięśnie i co ważne nie mam problemów z chodzeniem po schodach
:hej:
Ale się rozpisałam...to wszystko wina EUFORII:))

Gratuluję wszystkim,którzy biegli w MW 2009 jesteście wspaniali:))

Pozdrawiam
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
Awatar użytkownika
smoq
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ależ radość i szczęście biją z tego postu :D Gratuluję!
Przeczytaj artykuł: [url=http://www.smokowisko.pl/2009/09/maratonczyk.html]Mój pierwszy maraton![/url]
truchcik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

smoq pisze:Ależ radość i szczęście biją z tego postu :D Gratuluję!
Dzięki Smoq:)) Przeczytałam Twój artykuł. Wielkie brawa i gratulacje dla Ciebie!

Pozdrawiam
Bieganie mnie uszczęśliwia:))
starywilma1945
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie odnośnie międzyczasów. Czy nie ma tu pomyłki z tym 11,6km? Bo mnie wychodzi, że te 3,4km, między 11,6 i 15 km przebiegłem w 00:19:24 czyli 5:43/km, co nie wydaje mi się możliwe.
Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ufff udało się. Jestem co prawda w przeogromnym dołku, nie mogę chodzić i organizm poddał się infekcji gardła ale cieszę się jak nigdy w życiu :)

Cały opis mojego debiutu jest w blo, możecie w stopce kliknąć w adres, nie chcę tutaj przeklejać relacji bo zajełaby pół strony :)

Adam - to forum dużo mi pomogło. Dzięki wielkie za wsparcie! :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ