Dzień dobry mam kilka pytań a pro po biegania .Nie dawno kupiłem sobie buty Nike+ bieganie bardzo mnie wciągnęło . No i jak przebiegnę pol kilometra w 2;17 z prędkością 4.47km/h to czuje sie zmęczony oczywiście później odpoczywam z 4-5 minut i mogę znowu tyle samo przebiec.
Moje pytania
czy jak na początek to jest dobry wynik w dystansie ?
czy przebiegam ten odcinek za szybko i się tak męczę ?
czy w bieganiu robi się przerwy ? a jak tak to jakie długie ?
czy jak się biegnie na 10km robi sie odpoczynki bo ja nie wyobrażam sobie ze bym przebiegł 10km bez odpoczynku /
i czy odpoczywanie co 0.5km to za często ?
Proszę was o pomoc i odpowiedź
Prosze o pomoc Bieganie !!
- marsowa
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
;P
- Wyga

ja jestem początkujacy .. biegam od ponad miesiaca. .ale zawsze takim tempem biegałem ( ew. bardzo podobnym) dziś przebiegam sobie 40min. dziennie pn.-pt. i jeszcze mam siłe biec dalej .. jak zaczynałem biegałem max 20 min :D w niedziele za tydzień jest bieg Malinowskiego w Tomaszowie Mazowieckim .. będzie na 1.5, 3 i 10km.. w poniedziałek spróbuje przebiec 10km.. jak się uda z czasem <1h to może pobiegnę 
- marsowa
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Napisałem żebyś najpierw pogrzebał tam gdzie trzeba a dopiero później pytał się innych. Ale jeśli chcesz to ci mogę na każde z pytań odpowiedzieć.
2:17 na 500 metrów z prędkością 4,4 km/h. Pokonanie takiego dystansu w tym czasie wymaga znajomości mechaniki kwantowej, jak mi się wydaje. A tak na poważnie to coś się nie zgadza, poza tym nie wiadomo ile masz lat, ile ważych, co chcesz osiągnąć, itp. Poczytaj sekcję "Zacznij biegać" w kolejności jaką pokazują cyferki na górze, a już na pewno wcześniej sprawdź swój stan zdrowia.
Pewnie tak. Poczytaj to.
Jesteś trollem?
czy jak się biegnie na 10km robi sie odpoczynki bo ja nie wyobrażam sobie ze bym przebiegł 10km bez odpoczynku
A może wybierzesz sobie plan treningowy. Albo poczytaj o doświadczeniach innych.(Ps. jak się ma Nike, nawet +, to można realizować plan Pumy z tej strony).
Jak zastosujesz się do powyższych porad znajdziesz odpowiedź i na to pytanie.
2:17 na 500 metrów z prędkością 4,4 km/h. Pokonanie takiego dystansu w tym czasie wymaga znajomości mechaniki kwantowej, jak mi się wydaje. A tak na poważnie to coś się nie zgadza, poza tym nie wiadomo ile masz lat, ile ważych, co chcesz osiągnąć, itp. Poczytaj sekcję "Zacznij biegać" w kolejności jaką pokazują cyferki na górze, a już na pewno wcześniej sprawdź swój stan zdrowia.
Pewnie tak. Poczytaj to.
Jesteś trollem?
czy jak się biegnie na 10km robi sie odpoczynki bo ja nie wyobrażam sobie ze bym przebiegł 10km bez odpoczynku
A może wybierzesz sobie plan treningowy. Albo poczytaj o doświadczeniach innych.(Ps. jak się ma Nike, nawet +, to można realizować plan Pumy z tej strony).
Jak zastosujesz się do powyższych porad znajdziesz odpowiedź i na to pytanie.