dziwna technika biegu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
slowik93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam mój problem polega na tym, że podczas mocnego biegu gdy już jestem padnięty biegnę na mocno ugiętych nogach . Sam tego nie zauważyłem ale trener i koledzy z klubu zwrócili mi na to uwagę. Myślę, że jest to spowodowane tym, że bardzo dużo jeżdżę rowerem i to tak jakby nawyk. Czy ktoś z was miał coś podobnego?? albo czy znacie jakieś ćwiczenie na skorygowanie tego biegu. Uważam, że bez tego nawyku uzyskałbym lepszy czas. Z góry dzięki za odpowiedzi :oczko: :oczko:
PKO
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

slowik93 pisze:Witam mój problem polega na tym, że podczas mocnego biegu gdy już jestem padnięty biegnę na mocno ugiętych nogach . Sam tego nie zauważyłem ale trener i koledzy z klubu zwrócili mi na to uwagę. Myślę, że jest to spowodowane tym, że bardzo dużo jeżdżę rowerem i to tak jakby nawyk. Czy ktoś z was miał coś podobnego?? albo czy znacie jakieś ćwiczenie na skorygowanie tego biegu. Uważam, że bez tego nawyku uzyskałbym lepszy czas. Z góry dzięki za odpowiedzi :oczko: :oczko:
1. jeśli jest to prawda że tak ci się dzieje to momentalnie przestań jeżdzić na rowerze.

2. Ale raczej bym szukał przyczyny w słabym przygotowaniu siłowym wytryzamłości siłowej i siły biegowej użytkowej

albo ostatnia możliwosc

3. taki jest twój urok że jak idziesz wtrupa i jesteś podjechany to tak masz
i 4 moźliwosc

jak tak lubisz rower to zostań kolarzem

Tompoz
Tompoz
slowik93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

czwarta możliwość odpada wole bieganie od jazdy na rowerze :oczko: Więc jest kilka możliwości. Co to jest siłą biegowa użytkowa ?
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zacznijmy od tego że masz trenera więc niech trener ci pomoże to zlikwidować to on jest za to odpowiedzialny
Żeby biegać trzeba biegać, żeby biegać dobrze trzeba biegać z głową.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Każdemu podczas wysiłku beda opadac rece nogi głowa itd - im wieksze zmeczenie tym bardziej, a szczególnie te miesnie, które sa słabe.
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy aby na pewno masz trenera ? Jeśli tak to go zmień, bo tylko udaje "trenera"
slowik93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gramowicz pisze:Czy aby na pewno masz trenera ? Jeśli tak to go zmień, bo tylko udaje "trenera"
nie szukam porad czy mam zmienić trenera czy nie, na jakich podstawach twierdzisz że jest niby trenerem??? Przecież go nie znasz. Pisząc ten post chce się dowiedzieć co Wy o tym myślicie. Oczywiście z trenerem też będę nad tym pracował ale może tu dostane jakieś dodatkowe porady na ten temat.
ArekB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobra słowiczku drogi chcesz porady to ci mówię:
Dużo jeździsz na rowerze i jest to dla ciebie wygodne więc w momencie kiedy biegniesz już zmęczony twoje ciało ustawia sie do wygodnej pozycji czyli biegniesz nisko na nogach, jeśli przyczyną jest tylko rower to wystarczy ograniczyć korzystanie z niego i będzie dobrze, jeśli jest to jeszcze wina słabych mięśni to trzeba zacząć robić ćwiczenia siłowe i nie trzeba żadnych dodatkowych obciążeń do tego.

Masz podobno dobrego trenera to on będzie wiedział jakie ćwiczenia masz wykonywać
Żeby biegać trzeba biegać, żeby biegać dobrze trzeba biegać z głową.
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

slowik93 pisze:
Gramowicz pisze:Czy aby na pewno masz trenera ? Jeśli tak to go zmień, bo tylko udaje "trenera"
nie szukam porad czy mam zmienić trenera czy nie, na jakich podstawach twierdzisz że jest niby trenerem??? Przecież go nie znasz. Pisząc ten post chce się dowiedzieć co Wy o tym myślicie. Oczywiście z trenerem też będę nad tym pracował ale może tu dostane jakieś dodatkowe porady na ten temat.
To pracuj nad tym z trenerem, ty masz mieć zaufanie do trenera, On ma być dla Ciebie autorytetem, którego ty masz słuchać. Inaczej nie jest CI On potrzebny skoro i tak robisz po swojemu...
slowik93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

NIE NAPISAŁEM że zrobię po swojemu, tylko chcę się dowiedzieć co użytkownicy tego forum sądzą. Puźniej przedyskutuje to z trenerem i to on zadecyduje co mam robić.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I taki zawodnik mi sie podoba - kreatywny, lojalny i bez kompleksów wobec forumowych mędrców.
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

słowik nie unoś się, co innego jeżeli chcesz to przedyskutować z trenerem. Myślałem ze zrobisz to co CI tutaj napiszą osoby, które nie muszą mieć kompetencji, a to co twój trener CI będzie kazał zrobić będziesz miał gdzieś z tyłu i na pewno nie płytko.
slowik93
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie unoszę się, tylko porostu nie rozumiem w jakim celu napisałeś tego poprzedniego posta, jeżeli wcześniej napisałem że będę pracował nad tym z trenerem. Błądzić rzeczą ludzką :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ