czy biegac, jestem zielony i chetny ... :) do treningu
-
- Wyga
Więc tak naczytałem się trochę o tym i o tamtym i zastanawiam się czy samemu nie zacząć biegać tylko nie wiem jak zacząć..
1.Mam 13 lat ... czy to nie przeszkodzi mi w tych treningach ??
2.Mam sporo nadwagi i czy z tym moge zacząć bieganie ?
3.Jakiej firmy kupić ubranie ,sprzęt?
4.Jak biegać bo w wakacje planuje zacząć lub wcześniej tylko nie moge tak z rana bo na 8 do szkoły :/ macie moze jakis fajny plan ??
5.Strasznie się poce i czy są jakieś dobre duzodorany anty temu ew. jakies ubrania??
6.Mam słabą kondycje od jakich dystansów zacząć ??
PS. Nigdy nie miałem problemów z tętnem moja norma to 116 65 max
gdy zaczynam biegać lub grać w piłke po kilkunastu minutach mam około 124 70 max .
Pozdrawiam Wszystkich
1.Mam 13 lat ... czy to nie przeszkodzi mi w tych treningach ??
2.Mam sporo nadwagi i czy z tym moge zacząć bieganie ?
3.Jakiej firmy kupić ubranie ,sprzęt?
4.Jak biegać bo w wakacje planuje zacząć lub wcześniej tylko nie moge tak z rana bo na 8 do szkoły :/ macie moze jakis fajny plan ??
5.Strasznie się poce i czy są jakieś dobre duzodorany anty temu ew. jakies ubrania??
6.Mam słabą kondycje od jakich dystansów zacząć ??
PS. Nigdy nie miałem problemów z tętnem moja norma to 116 65 max
gdy zaczynam biegać lub grać w piłke po kilkunastu minutach mam około 124 70 max .
Pozdrawiam Wszystkich
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie rozumiem o co chodzi z tym tętnem ? Co to znaczy 116 65 max ?
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wszystko jest na stronie - np. w tym dziale: http://bieganie.pl/?cat=6 Wystarczy pogrzebać i nie mnożyć wątków na forum.
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
1. Zacząć biegać można w każdym wieku.
2. Raczej trzeba zacząć biegać aby właśnie tą wagę stracić i nie wyglądać jak np. Przemysław Gosiewski z PiS-u :P
3. To już zależy od twojego wyboru. Szczerze to ja też jeszcze żadnego sprzętu nie mam:P, i niedługo idę zakupić. Nauczyciele polecają mi dres z Reportera:) a buty? Kto wie:P.
4. Słuchaj ja mam w czwartki na 8:00 i wstaję zawsze o 5:50. I jakoś zdążam zajść do szkoły;).
5. Jak się pocisz to dobry znak że spalasz tłuszcze;). A poza tym jak przyjdziesz do domu to zawsze idzie się pod prysznic więc ja żadnego problemu nie widzę.
7. Może lepiej nie zaczynaj od dystansów, ale od czasu. Zresztą wszystko jest opisane na tej oto stronie;).
8. A tego pytania nie czaję.
Powodzenia
2. Raczej trzeba zacząć biegać aby właśnie tą wagę stracić i nie wyglądać jak np. Przemysław Gosiewski z PiS-u :P
3. To już zależy od twojego wyboru. Szczerze to ja też jeszcze żadnego sprzętu nie mam:P, i niedługo idę zakupić. Nauczyciele polecają mi dres z Reportera:) a buty? Kto wie:P.
4. Słuchaj ja mam w czwartki na 8:00 i wstaję zawsze o 5:50. I jakoś zdążam zajść do szkoły;).
5. Jak się pocisz to dobry znak że spalasz tłuszcze;). A poza tym jak przyjdziesz do domu to zawsze idzie się pod prysznic więc ja żadnego problemu nie widzę.
7. Może lepiej nie zaczynaj od dystansów, ale od czasu. Zresztą wszystko jest opisane na tej oto stronie;).
8. A tego pytania nie czaję.
Powodzenia
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ja powiem tak... pulsometru ja na razie nie zakupuję, bo mam inny sposób na sprawdzenie swojego pulsu... wuefista (nie wiem czy dobrze napisałem:P) powiedział mi tak: "Biegaj i przy okazji gadaj do siebie. Jeśli masz problemy z mówieniem zwolnij, wtedy wiesz że twój puls jest dobry"
I tego się trzymam;)
I tego się trzymam;)
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
-
- Wyga
a czy takie buty są wygodne ??
Bo nie wiem jakiej firmy kupić rzeczy myślę o nike ale to co kupić i ile na to musze mięć bo ja wymyśliłem ,że to co muszę kupić to :
-Buty dobre rzecz jasna z górnej pólki
-ubranko tylko nie wiem jakie i jakiej firmy
-Pulsometr też nie wiem jaki
-nike+
- i ipod nano czy 1gb wystarczy pod nike+ ??
może polecicie mnie jakieś testownae np.przez was produkty i firmy tych produktów powyżej ;D
Czekam i Miłego biegania
aaa i o której najlepiej biegać jakie godziny i czy na poczatęk wziąść ten plan 10 tygodniwy chyba ma 5 km ? i czy słuchacie muzyki podczas biegania ??
Bo nie wiem jakiej firmy kupić rzeczy myślę o nike ale to co kupić i ile na to musze mięć bo ja wymyśliłem ,że to co muszę kupić to :
-Buty dobre rzecz jasna z górnej pólki
-ubranko tylko nie wiem jakie i jakiej firmy
-Pulsometr też nie wiem jaki
-nike+
- i ipod nano czy 1gb wystarczy pod nike+ ??
może polecicie mnie jakieś testownae np.przez was produkty i firmy tych produktów powyżej ;D
Czekam i Miłego biegania
aaa i o której najlepiej biegać jakie godziny i czy na poczatęk wziąść ten plan 10 tygodniwy chyba ma 5 km ? i czy słuchacie muzyki podczas biegania ??
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Ciernograf
to niezbyt dobry przykład bo on chyba jest inwalidą i nie jest to raczej spowodowane brakiem ruchu
ps pochodze z woj.świętokrzyskiego
Ciernograf
to niezbyt dobry przykład bo on chyba jest inwalidą i nie jest to raczej spowodowane brakiem ruchu
ps pochodze z woj.świętokrzyskiego
- Ciernograf
- Stary Wyga
- Kontakt:
A no to jak J. lub L. Kaczyński ....
A wracając do tematu to ja zawsze rano biegam.. wtedy to jest dla mnie przyjemność .... i wziąłem plan 10-tygodniowy (tzn. troszeczkę go zmieniłem). A pod czas biegu słucham oczywista muzyki... nie mam zamiaru wsłuchiwać się w ryki silników itp.
A wracając do tematu to ja zawsze rano biegam.. wtedy to jest dla mnie przyjemność .... i wziąłem plan 10-tygodniowy (tzn. troszeczkę go zmieniłem). A pod czas biegu słucham oczywista muzyki... nie mam zamiaru wsłuchiwać się w ryki silników itp.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:30
Ciernograf teraz lepiej
a w temacie głównym to tak jak Nagor wspomniał tu już prawie wszystko jest napisane.
Odnoszę wrażenie, że chcesz się pozbyć sporej kasy, a biegać to chyba przy okazji
a w temacie głównym to tak jak Nagor wspomniał tu już prawie wszystko jest napisane.
Odnoszę wrażenie, że chcesz się pozbyć sporej kasy, a biegać to chyba przy okazji
-
- Zaprawiony W Bojach
Jak chcesz zacząć, to załóż jakiekolwiek buty sportowe, jakikolwiek dres - byle odpowiedni do warunków i ciśnij na trasę, a rozterki czy kupić Nike Air Coś-Tam czy Asicsy Gel Cayano XXXXX zostaw sobie na później - przyjdzie na to czas. No chyba że się chcesz w ten sposób zmotywować, na zasadzie: "wydałem 2 tysie na bajerancki sprzęt to mam teraz przestać biegać?, w życiu!" Jeżeli tak, to OK - każdy sposób jest dobry jeżeli prowadzi do celu, a celem jest regularne bieganie.
-
- Wyga
tzn. też ale najpierw pobiegam te 2 tygodnie i dopiero kupie sprzęt wyjdzie nie 2 K pln tylko cos około 1200 pln max
Teraz kase zbieram a ile kg strace przez ten plan 10-tygodniowy ??
Czy z nadwaga 20 kg mozna biegac tak sie zastanawiam .... bo mam 14 ale jakoś koelga z gg ma 18 i biega własnie zaczyna swoją przygode.
Zawsze chciałem biegać, i teraz to się spełni wybrałem sobie cel
Wystartować w maratonie i dowieść wszystkim ,że dam rade biegać rano jak i popołudniu !!
Teraz kase zbieram a ile kg strace przez ten plan 10-tygodniowy ??
Czy z nadwaga 20 kg mozna biegac tak sie zastanawiam .... bo mam 14 ale jakoś koelga z gg ma 18 i biega własnie zaczyna swoją przygode.
Zawsze chciałem biegać, i teraz to się spełni wybrałem sobie cel
Wystartować w maratonie i dowieść wszystkim ,że dam rade biegać rano jak i popołudniu !!