Jak biegac z dziecmi?
- katowicepunktde
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
tego sie nie spodziewalem serdeczne dzieki !!!!
szczerze mowiac sam te gazete prenumerowalem..... a teraz czytam od czasu do czasu w necie
http://www.kuno-hottenrott.de/
http://www.marathon.de/
http://www.leistungssport.com/index.htm -> najlepsza
http://www.leistungssport.com/index.htm -> trainig plan
a runners word hmmm dla mnie jest za "slaby" propozycje plany sa hmmm zbyt ostrozne
jeszcze raz dzieki!!!!!
slonce wyszlo!!!!!
teraz ide biegac a moja malzonka bedzie mi towarzyszyc..... zgadnij na czym??? na rowerze naturalnie :->
szczerze mowiac sam te gazete prenumerowalem..... a teraz czytam od czasu do czasu w necie
http://www.kuno-hottenrott.de/
http://www.marathon.de/
http://www.leistungssport.com/index.htm -> najlepsza
http://www.leistungssport.com/index.htm -> trainig plan
a runners word hmmm dla mnie jest za "slaby" propozycje plany sa hmmm zbyt ostrozne
jeszcze raz dzieki!!!!!
slonce wyszlo!!!!!
teraz ide biegac a moja malzonka bedzie mi towarzyszyc..... zgadnij na czym??? na rowerze naturalnie :->
katowice.de
-
- Zaprawiony W Bojach
Katowicepunktde, przeslij mi swoj adres na kledzik@gmx.de. Mysle, ze za tydzien uporam sie z pazdziernikowym "Running". Kosztami przesylki sie nie przejmuj - moja firma wysyla codzien masy listow, wyslemy "Running" poczta firmowa...
kledzik
kledzik
- katowicepunktde
- Wyga
fajna propozycja ......
DatenWertEinheit
Dauer2:38:25
Aufzeichnungsintervall5s
Energieverbrauch922kcal
Anzahl der Herzschläge20763Schläge
Minimum Herzfrequenz82S/min
Durchschnitts-Herzfrequenz121S/min
Maximum Herzfrequenz141S/min
Standardabweichung6,0S/min
Minimum HĂśhe867m
Durchschnitts-HĂśhe916m
Maximum HĂśhe995m
Aufsteigend180m
co to jest???? :->>>>>
nie moglem wcoraj wytrzymac wspaniala pogoda....
moj training zaczynam ale od poniedzialku.....
DatenWertEinheit
Dauer2:38:25
Aufzeichnungsintervall5s
Energieverbrauch922kcal
Anzahl der Herzschläge20763Schläge
Minimum Herzfrequenz82S/min
Durchschnitts-Herzfrequenz121S/min
Maximum Herzfrequenz141S/min
Standardabweichung6,0S/min
Minimum HĂśhe867m
Durchschnitts-HĂśhe916m
Maximum HĂśhe995m
Aufsteigend180m
co to jest???? :->>>>>
nie moglem wcoraj wytrzymac wspaniala pogoda....
moj training zaczynam ale od poniedzialku.....
katowice.de
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam pojecia co to takiego. Czasy, ciesnienia, uderzenia serca, itp. to dla mnie czarna magia. Sadzac po wysokosciach moze ktorys z "maratonow pod gorke" (ale czas zbyt dobry!). Moze Rennsteiglauf w Lesie Turynskim, albo Harz-Gebirgslauf w DDR-owskim Wernigerode (mialo to miejsce tydzien lub dwa tygodnie temu)?
kledzik
kledzik
- katowicepunktde
- Wyga
to moj wczorajszy bieg hahahahaa
Marathon biega sie w okolicy 160 uderzen....
interesujace tu to ilosc spalonych kcal ca.900
1kg Fettu ma 9000 kcal sproboj sie przez sport odchudzic ... a niektorzy sadza ze tak mozna.
W czasie marathonu spala sie ok 6000kcal also 750g Fettu
hmmm biegalem wczoraj ponad 2:30... ciekawostka jest liczba 20763 gigantyczna...ona pokazuje prace serca....itd.....
tja w zasadzie ta Fora tu miala byc o bieganiu z dziecmi...
Marathon biega sie w okolicy 160 uderzen....
interesujace tu to ilosc spalonych kcal ca.900
1kg Fettu ma 9000 kcal sproboj sie przez sport odchudzic ... a niektorzy sadza ze tak mozna.
W czasie marathonu spala sie ok 6000kcal also 750g Fettu
hmmm biegalem wczoraj ponad 2:30... ciekawostka jest liczba 20763 gigantyczna...ona pokazuje prace serca....itd.....
tja w zasadzie ta Fora tu miala byc o bieganiu z dziecmi...
katowice.de
- katowicepunktde
- Wyga
ach ja taki bieg nazywa sie LSD....
long slowly distance........
i jest a und o w przygotowywaniu sie na Marathon...
long slowly distance........
i jest a und o w przygotowywaniu sie na Marathon...
katowice.de
- katowicepunktde
- Wyga
i jak spisuja sie nowe buty????
wpadlem na te strone... przez przypadek.... szukalem terminow w Pl...... aby moc eventualne wyjazdy polaczyc (Job and Fine ) a poniewaz tu tylu nie wiernych ... zostalem dluzej ................ teraz opisze tobie pewne przezycie marathonowe: swego czasu przez przypadek przejezdzalem przez wroclaw byl marathon..... wysiadlem i pobieglem ...... co za przezycie!!!!!! przed startem nalezaloby sie co najmniej 2 miesiace nie golic aby dopasowac sie wygladem do warunkow jakie tam panowaly na starcie bylo kilka osob.... po 6km dawano jakijs totalnie rozzedzony napoj elektrolityczny..... kazda nastepna stacja byla naturalnie w innym miejscu niz zaplanowno.... (5,10,15...itd) Zaskoczyl mnie brak jakichkolwiek "bananow"..... no ja co kraj to obyczaj temperatury byly wsokie..... na ulicy obok oszczelanych kamienic!!!!!! lezeli w drgawkach na kocich lbach przed chwila jeszcze dumni maratonczycy....... (widok jak pod Stalingradem ) na mecie ktos z Paaawlkowym akcentem wcisnal mi m edall.... brrrr Pamietam jaki bylem wtedy zaskoczony..... ale teraz wiem przygotuje sie ten marathon to prawdziwe wyzwanie
Dlaczego to pisze ??? abys nie przezyl tam szoku tak jak ja..... i przygotowal sie mentalnie.......
wpadlem na te strone... przez przypadek.... szukalem terminow w Pl...... aby moc eventualne wyjazdy polaczyc (Job and Fine ) a poniewaz tu tylu nie wiernych ... zostalem dluzej ................ teraz opisze tobie pewne przezycie marathonowe: swego czasu przez przypadek przejezdzalem przez wroclaw byl marathon..... wysiadlem i pobieglem ...... co za przezycie!!!!!! przed startem nalezaloby sie co najmniej 2 miesiace nie golic aby dopasowac sie wygladem do warunkow jakie tam panowaly na starcie bylo kilka osob.... po 6km dawano jakijs totalnie rozzedzony napoj elektrolityczny..... kazda nastepna stacja byla naturalnie w innym miejscu niz zaplanowno.... (5,10,15...itd) Zaskoczyl mnie brak jakichkolwiek "bananow"..... no ja co kraj to obyczaj temperatury byly wsokie..... na ulicy obok oszczelanych kamienic!!!!!! lezeli w drgawkach na kocich lbach przed chwila jeszcze dumni maratonczycy....... (widok jak pod Stalingradem ) na mecie ktos z Paaawlkowym akcentem wcisnal mi m edall.... brrrr Pamietam jaki bylem wtedy zaskoczony..... ale teraz wiem przygotuje sie ten marathon to prawdziwe wyzwanie
Dlaczego to pisze ??? abys nie przezyl tam szoku tak jak ja..... i przygotowal sie mentalnie.......
katowice.de
-
- Zaprawiony W Bojach
Katowicepunktde, spiesze z odpowiedzia. Buty rewelacyjne, acz wydaje mi sie, ze " czuje" Achillesa w lewej nodze. Czy przyczyna moze byc zmiana butow? Zgodnie z Twoja rada staram sie je rozbiegac i nie przesadzam. Jak dlugo ma trwac ta faza? Czy w sobote mozna sprobowac juz troszke dluzszy odcinek?
Za moje nogi (a wlasciwie kolana) postanowilem sie zabrac nieco powazniej i odwiedzilem dzisiaj ortopede. Stwierdzil, ze wykrecanie stop do srodka jest glowna przyczyna moich klopotow z kolanami. Zalecil specjalne wkladki do butow. Zamowilem natychmiast!
W maratonie z prawdziwego zdarzenia nie bralem jeszcze udzialu. Biegalem kilkakrotnie na podobne dystanse w asyscie mej licznej rodziny, na rowerach. Rozumiem, ze sugerujesz abym ew. premiere zrobil w Niemczech. Czy naprawde w ojczyznie jest az tak zle, czy trafiles na wyjatkowy maraton?
pozdrawiam
kledzik
Za moje nogi (a wlasciwie kolana) postanowilem sie zabrac nieco powazniej i odwiedzilem dzisiaj ortopede. Stwierdzil, ze wykrecanie stop do srodka jest glowna przyczyna moich klopotow z kolanami. Zalecil specjalne wkladki do butow. Zamowilem natychmiast!
W maratonie z prawdziwego zdarzenia nie bralem jeszcze udzialu. Biegalem kilkakrotnie na podobne dystanse w asyscie mej licznej rodziny, na rowerach. Rozumiem, ze sugerujesz abym ew. premiere zrobil w Niemczech. Czy naprawde w ojczyznie jest az tak zle, czy trafiles na wyjatkowy maraton?
pozdrawiam
kledzik
- katowicepunktde
- Wyga
nie rozumiem slowa ojczyzna.... dla mnie miejsce w ktorym sie urodzilem znajduje sie pod okupacja polska, ale dla mnie to nie ma znaczenia , naturalnie marathon polecam u nas, szczegolnie Regensburg, poniewaz biegnie sie tam 2x ca. 21km petle tzn. jak masz dosyc to robisz pause po 21 km do nastepnego marathonu. Ilosc biegaczy jest 20 krotnie wieksza -> lepsza atmosfera biegu ....
Bol kolan masz na zewnatrz.. przypuszczam.... polecam 2 rzeczy jeszcze jedna pare butow i to koniecznie z EVA podeszwa!!! Takie sa u Adidasa, po drugie streching (ten wysmiany przez australijczykow) ->lewa reka podciaga prawa noge z tylu i trzymasz tak przez 15 s. powtorki wielokrotne podczas dnia....
wkladki sa nie potrzebne jak masz dobre buty a ty je masz..... wbieganie butow trwa b. dlugo!!!! szczegolnie takich ktore sa masywnie zbudowane. Ja potrzebuje ca. miesiac ... ale biegam naturalnie w roznych butach, potem pozwalam sobie na szybszy/dluzszy bieg w takich nowych...
Te czucie Achilessa ...... proponuje miejsce to smaruj kremem obojetnie jakim aby but/skarpeta mogly sie slizgac...... to zapobiega kontuzja.
Masz zmeczone nogi... stopy wskocz na kolo i pokrec sie troche.... to jest naprawde balsam dla nog.
Bol kolan masz na zewnatrz.. przypuszczam.... polecam 2 rzeczy jeszcze jedna pare butow i to koniecznie z EVA podeszwa!!! Takie sa u Adidasa, po drugie streching (ten wysmiany przez australijczykow) ->lewa reka podciaga prawa noge z tylu i trzymasz tak przez 15 s. powtorki wielokrotne podczas dnia....
wkladki sa nie potrzebne jak masz dobre buty a ty je masz..... wbieganie butow trwa b. dlugo!!!! szczegolnie takich ktore sa masywnie zbudowane. Ja potrzebuje ca. miesiac ... ale biegam naturalnie w roznych butach, potem pozwalam sobie na szybszy/dluzszy bieg w takich nowych...
Te czucie Achilessa ...... proponuje miejsce to smaruj kremem obojetnie jakim aby but/skarpeta mogly sie slizgac...... to zapobiega kontuzja.
Masz zmeczone nogi... stopy wskocz na kolo i pokrec sie troche.... to jest naprawde balsam dla nog.
katowice.de
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki za mase porad. Jezeli chodzi o Ojczyzne (celowo pisze wielka litera) to wiesz doskonale, iz ma ona w polskim inne znaczenie niz niemieckie Heimat. Proponuje jednak o tym nie dyskutowac, gdyz nie jest to forum polityczne...
Wkladki zamowilem do "zwyklych" butow. Nie zawsze biegam, czasami po prostu chodze, a chcialbym jednak stawiac stopy prosto!
O kupnie 2-gich butow myslalem. Chcialem jednak kupic takie do biegania w zimie (mam "na oku" Adidas Supernova Control Winter M). Czy masz jakies doswiadczenia z takimi butami?
Pisales kiedys, ze 2-ga para butow jest potrzebna aby podeszwy "odpoczely". Czy znaczy to, ze mam co 2-gi dzien biegac w innych butach?
(Edited by kledzik at 12:47 pm on Oct. 24, 2002)
Wkladki zamowilem do "zwyklych" butow. Nie zawsze biegam, czasami po prostu chodze, a chcialbym jednak stawiac stopy prosto!
O kupnie 2-gich butow myslalem. Chcialem jednak kupic takie do biegania w zimie (mam "na oku" Adidas Supernova Control Winter M). Czy masz jakies doswiadczenia z takimi butami?
Pisales kiedys, ze 2-ga para butow jest potrzebna aby podeszwy "odpoczely". Czy znaczy to, ze mam co 2-gi dzien biegac w innych butach?
(Edited by kledzik at 12:47 pm on Oct. 24, 2002)
- katowicepunktde
- Wyga
katowice.de
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Od kilku tygodni rozbieguje Supernova w wersji cushion- dla supinatorow. Mam bardzo pozytwne wrazenia. Poprzednio biegalem w Boston, a Supernova jest z tej samej rodziny. Buty sa lekkie z dobra amortyzacja (Adiprene+ czyli SPEVA w wersji adidasa w calej przedniej czsci podeszwy), wkladka dobrze podpiera luk stopy.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise