Jak biegac z dziecmi?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tego sie nie spodziewalem :-) serdeczne dzieki !!!!
szczerze mowiac sam te gazete prenumerowalem..... a teraz czytam od czasu do czasu w necie
http://www.kuno-hottenrott.de/
http://www.marathon.de/
http://www.leistungssport.com/index.htm  -> najlepsza
http://www.leistungssport.com/index.htm  -> trainig plan

a runners word hmmm dla mnie jest za "slaby" propozycje plany sa hmmm zbyt ostrozne
jeszcze raz dzieki!!!!!
slonce wyszlo!!!!!
teraz ide biegac a moja malzonka bedzie mi towarzyszyc..... zgadnij na czym??? na rowerze naturalnie :->
katowice.de
New Balance but biegowy
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katowicepunktde, przeslij mi swoj adres na kledzik@gmx.de. Mysle, ze za tydzien uporam sie z pazdziernikowym "Running". Kosztami przesylki sie nie przejmuj - moja firma wysyla codzien masy listow, wyslemy "Running" poczta firmowa...
kledzik
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

fajna propozycja :-)......
DatenWertEinheit
Dauer2:38:25
Aufzeichnungsintervall5s

Energieverbrauch922kcal
Anzahl der Herzschläge20763Schläge

Minimum Herzfrequenz82S/min
Durchschnitts-Herzfrequenz121S/min
Maximum Herzfrequenz141S/min
Standardabweichung6,0S/min

Minimum HĂśhe867m
Durchschnitts-HĂśhe916m
Maximum HĂśhe995m
Aufsteigend180m

co to jest???? :->>>>>
nie moglem wcoraj wytrzymac wspaniala pogoda....
moj training zaczynam ale od poniedzialku.....
katowice.de
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mam pojecia co to takiego. Czasy, ciesnienia, uderzenia serca, itp. to dla mnie czarna magia. Sadzac po wysokosciach moze ktorys z "maratonow pod gorke" (ale czas zbyt dobry!). Moze Rennsteiglauf w Lesie Turynskim, albo Harz-Gebirgslauf w DDR-owskim Wernigerode (mialo to miejsce tydzien lub dwa tygodnie temu)?

kledzik
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

to moj wczorajszy bieg hahahahaa
Marathon biega sie w okolicy 160 uderzen....
interesujace tu to ilosc spalonych kcal ca.900
1kg Fettu ma 9000 kcal :-) sproboj sie przez sport odchudzic :-)... a niektorzy sadza ze tak mozna.
W czasie marathonu  spala sie ok 6000kcal also 750g Fettu
hmmm biegalem wczoraj ponad 2:30... ciekawostka jest liczba 20763 gigantyczna...ona pokazuje prace serca....itd.....
tja w zasadzie ta Fora tu miala byc o bieganiu z dziecmi...:-)
katowice.de
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ach ja taki bieg nazywa sie LSD....:-)
long slowly distance........
i jest a und o w przygotowywaniu sie na Marathon...
katowice.de
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

i jak spisuja sie nowe buty????
wpadlem na te strone... przez przypadek.... szukalem terminow w Pl...... aby moc eventualne wyjazdy polaczyc (Job and Fine :-))   a poniewaz tu tylu nie wiernych :-)... zostalem dluzej :-)................ teraz opisze tobie pewne przezycie marathonowe:  swego czasu przez przypadek przejezdzalem przez wroclaw byl marathon..... wysiadlem i pobieglem :-)...... co za przezycie!!!!!! przed startem :-) nalezaloby sie co najmniej 2 miesiace nie golic aby dopasowac sie wygladem do warunkow jakie tam panowaly :-) na starcie bylo kilka osob.... po 6km dawano jakijs totalnie rozzedzony napoj elektrolityczny..... kazda nastepna stacja byla naturalnie w innym miejscu niz zaplanowno.... (5,10,15...itd) Zaskoczyl mnie brak jakichkolwiek "bananow"..... no ja co kraj to obyczaj :-) temperatury byly wsokie..... na ulicy obok oszczelanych kamienic!!!!!! lezeli w drgawkach na kocich lbach przed chwila jeszcze dumni maratonczycy....... (widok jak pod Stalingradem :-))  na mecie ktos z Paaawlkowym akcentem wcisnal mi m edall.... brrrr   Pamietam jaki bylem wtedy zaskoczony..... ale teraz wiem przygotuje sie ten marathon to prawdziwe wyzwanie
Dlaczego to pisze ??? abys nie przezyl tam szoku tak jak ja.....:-) i przygotowal sie mentalnie.......:-)
katowice.de
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katowicepunktde, spiesze z odpowiedzia. Buty rewelacyjne, acz wydaje mi sie, ze " czuje" Achillesa w lewej nodze. Czy przyczyna moze byc zmiana butow? Zgodnie z Twoja rada staram sie je rozbiegac i nie przesadzam. Jak dlugo ma trwac ta faza? Czy w sobote mozna sprobowac juz troszke dluzszy odcinek?

Za moje nogi (a wlasciwie kolana) postanowilem sie zabrac nieco powazniej i odwiedzilem dzisiaj ortopede. Stwierdzil, ze wykrecanie stop do srodka jest glowna przyczyna moich klopotow z kolanami. Zalecil specjalne wkladki do butow. Zamowilem natychmiast!

W maratonie z prawdziwego zdarzenia nie bralem jeszcze udzialu. Biegalem kilkakrotnie na podobne  dystanse w asyscie mej licznej rodziny, na rowerach. Rozumiem, ze sugerujesz abym ew. premiere zrobil w Niemczech. Czy naprawde w ojczyznie jest az tak zle, czy trafiles na wyjatkowy maraton?
pozdrawiam
kledzik
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie rozumiem slowa ojczyzna.... :-) dla mnie miejsce w ktorym sie urodzilem znajduje sie pod okupacja polska, ale dla mnie to nie ma znaczenia :-), naturalnie marathon polecam u nas, szczegolnie Regensburg, poniewaz biegnie sie tam 2x ca. 21km petle tzn. jak masz dosyc to robisz pause po 21 km do nastepnego marathonu. Ilosc biegaczy jest 20 krotnie wieksza -> lepsza atmosfera biegu ....
Bol kolan masz na zewnatrz.. przypuszczam.... polecam 2 rzeczy jeszcze jedna pare butow i to koniecznie z EVA podeszwa!!! Takie sa u Adidasa, po drugie streching (ten wysmiany przez australijczykow) ->lewa reka podciaga prawa noge z tylu i trzymasz tak przez 15 s. powtorki wielokrotne podczas dnia....
wkladki sa nie potrzebne jak masz dobre buty a ty je masz..... wbieganie butow trwa b. dlugo!!!! szczegolnie takich ktore sa masywnie zbudowane. Ja potrzebuje ca. miesiac ... ale biegam naturalnie w roznych butach, potem pozwalam sobie na szybszy/dluzszy bieg w takich nowych...
Te czucie Achilessa ...... proponuje miejsce to smaruj kremem obojetnie jakim aby but/skarpeta mogly sie slizgac...... to zapobiega kontuzja.
Masz zmeczone nogi... stopy wskocz na kolo i pokrec sie troche.... to jest naprawde balsam dla nog.
katowice.de
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzieki za mase porad. Jezeli chodzi o Ojczyzne (celowo pisze wielka litera) to wiesz doskonale, iz ma ona w polskim inne znaczenie niz niemieckie Heimat. Proponuje jednak o tym nie dyskutowac, gdyz nie jest to forum polityczne...

Wkladki zamowilem do "zwyklych" butow. Nie zawsze biegam, czasami po prostu chodze, a chcialbym jednak stawiac stopy prosto!

O kupnie 2-gich butow myslalem. Chcialem jednak kupic takie do biegania w zimie (mam "na oku" Adidas Supernova Control Winter M). Czy masz jakies doswiadczenia z takimi butami?

Pisales kiedys, ze 2-ga para butow jest potrzebna aby podeszwy "odpoczely". Czy znaczy to, ze mam co 2-gi dzien biegac w innych butach?

(Edited by kledzik at 12:47 pm on Oct. 24, 2002)
Awatar użytkownika
katowicepunktde
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tja...
http://www.adidas.com/de/
musisz sprobowac kazdy but jest inny.....
teirecznie jest super.
katowice.de
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Od kilku tygodni rozbieguje Supernova w wersji cushion- dla supinatorow. Mam bardzo pozytwne wrazenia. Poprzednio biegalem w Boston, a Supernova jest z tej samej rodziny. Buty sa lekkie z dobra amortyzacja (Adiprene+ czyli SPEVA w wersji adidasa w calej przedniej czsci podeszwy), wkladka dobrze podpiera luk stopy.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
ODPOWIEDZ