Czy ktoś biega rano ?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
quartz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
muszę zacząć się ruszać , powód prozaiczny 99 kg 1,85 cm wzrostu , 34 lata, i ostatnio jakiś ,,ociężały" umysł ;).
Poczytałem stronę , optymalny wydaje się program 10-cio tygodniowy.
I tu mam pytanie do doświadczonych biegaczy - chcę biegać rano ok 6-6:30 , czy przed takim bieganiem powinienem coś zjeść , jeśli tak to co i jaką ilość ?
Wdzięczny będe za odpowiedzi Pozdrawiam :)
New Balance but biegowy
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jesli chcesz zgubic mase to raczej nie powinienes jesc :) po treningu bedziesz mogl normalnie zjesc sniadanie :)
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

quartz pisze:...czy przed takim bieganiem powinienem coś zjeść , jeśli tak to co i jaką ilość ?
Niczego nie musisz jeść. Można ewentualnie wypić kilka łyków wody. Biegam głównie rano i według mnie jest to najlepsza pora gdyż biega się z pustym żołądkiem. Organizm i tak czerpie energię z tego co zasymilował kilkanaście godzin wcześniej.
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sprawa indywidualna. Niektórzy muszą koniecznie coś przegryźć. Trzeba tylko uważać, żeby nie było tego za dużo, bo może odezwać się kolka.
Sam nic nie jem, ale trochę piję. No, jak były upały, to nawet powyżej pół litra. Teraz ledwo ćwierć mineralnej.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Nic nie jedz! Po bieganiu też często się nie chce jeść. I tak z pół dnia. A od niejedzenia się chudnie:) Wieczorem też zamiast kolacji wystarczy pomysleć jak to pięknie jest biegać i iść spać.
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jeśli myślisz się, że ssanie w żołądku będzie ci dokuczać, to bez obaw - podczas biegu na takie bzdety kompletnie nie zwraca się uwagi, i to jest najfajniejsze :)
dirty.devil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

aczkolwiek latwiej jest sie przyzwyczaic, gdy panuja inne temperatury - np. latem
ale warto sprobowac
jesli masz niskie cisnienie, poranny bieg to najlepszy sposob na to
quartz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Bardz wszystkim dziękuję za odpowiedzi :) ,spróbuję na początek tylko się napić przed bieganiem ,zaczynam od przyszłego tygodnia , trzymajcie kciuki
Pozdrawiam
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja przed porannym biegiem piję szklankę ciepłej wody. Nie więcej, żeby nie bulgotało i staram sięją wypić od razu po wstaniu, zanim jeszcze się ubiorę i wyszykuję do biegu.
ODPOWIEDZ