czy w swoim planie treningowym uzywanie tylko obw1 daje rezultaty? czy konieczne jest aby treningi w tygodniu sie rozniły?
niewiem moze zle sformułowałem pytanie ale mysle ze zrozumiecie mnie o co mi chodzi

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=2479remy pisze:byłabym wdzieczna za szybkie wytłumaczenie co w Waszym slangu oznacza gs i gr:)
wpisywałam w wyszukiwarkę ale nic mi się nie wyświetla ;>
Daje rezultaty w tym znaczeniu, że lepsze wyniki jak się biega, niż gdy się nie biega.KuBuS pisze:mam pytanie. moze odpowiedz na nie jest jasna i oczywista ale chcialbym sie upewnic.
czy w swoim planie treningowym uzywanie tylko obw1 daje rezultaty? czy konieczne jest aby treningi w tygodniu sie rozniły?
niewiem moze zle sformułowałem pytanie ale mysle ze zrozumiecie mnie o co mi chodzi

Masz rację - zagalopowałem się. Jednak nadal twierdzę, że na samym owb1 można podnieść prędkość przy/a zawłaszcza intensywności do 70- 80%. Jednak co racja, to racja - zapędziłem się. Zmulenie najmniej gorzi maratończykom, a zwłaczaszcza nam człapakom. My nie musimy radzić sobie z mleczanem i sprawnie go buforować tak jak np. na 10km.pikonrad pisze:tomasz,
zrobiłeś skrót myślowy wypaczający to co napisał outsider. On napisał, że bieganie TYLKO obw1 zamula. Jeśli dodasz cokolwiek choć raz w tygodniu, to biegasz już NIE TYLKO obw1. Outsider nie zmniejsz roli OBW1, a tylko podkreśla konieczność pojawiania się innych akcentów dla "odmulenia".
Przerwa w owb1.pikonrad pisze:a przy okazji tomasz jak to było z tym interwałem bo nigdy nie pamiętam wb2 na przemian z OBW1, czy truchtem?

o taka odp wlasnie mi chodzilo
 o taka odp wlasnie mi chodzilo  znaczy zrozumiałem
 znaczy zrozumiałem  bo moglbym wprowadzic jeszcze kross ale nie bardzo mam gdzie go biegac i praktycznie mam warunki tylko na obw1 lub wb ale to prawie to samo... no ew. wb2 ale nie sadze zebym byl jeszcze na to gotowy
 bo moglbym wprowadzic jeszcze kross ale nie bardzo mam gdzie go biegac i praktycznie mam warunki tylko na obw1 lub wb ale to prawie to samo... no ew. wb2 ale nie sadze zebym byl jeszcze na to gotowy 

)
 )
 zdarzaja sie oczywiscie gorki mniejsze lub wieksze ale na kros to jest za mało... i praktycznie moj trening w tyg sie ogranicza do czegos w rodzaju obw1/wb takie spokojne tempo - nie trucht. ciesze sie jednak ze i to pozwala na doskonalenie sie w biegach
 zdarzaja sie oczywiscie gorki mniejsze lub wieksze ale na kros to jest za mało... i praktycznie moj trening w tyg sie ogranicza do czegos w rodzaju obw1/wb takie spokojne tempo - nie trucht. ciesze sie jednak ze i to pozwala na doskonalenie sie w biegach