czy w swoim planie treningowym uzywanie tylko obw1 daje rezultaty? czy konieczne jest aby treningi w tygodniu sie rozniły?
niewiem moze zle sformułowałem pytanie ale mysle ze zrozumiecie mnie o co mi chodzi

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=2479remy pisze:byłabym wdzieczna za szybkie wytłumaczenie co w Waszym slangu oznacza gs i gr:)
wpisywałam w wyszukiwarkę ale nic mi się nie wyświetla ;>
Daje rezultaty w tym znaczeniu, że lepsze wyniki jak się biega, niż gdy się nie biega.KuBuS pisze:mam pytanie. moze odpowiedz na nie jest jasna i oczywista ale chcialbym sie upewnic.
czy w swoim planie treningowym uzywanie tylko obw1 daje rezultaty? czy konieczne jest aby treningi w tygodniu sie rozniły?
niewiem moze zle sformułowałem pytanie ale mysle ze zrozumiecie mnie o co mi chodzi
Masz rację - zagalopowałem się. Jednak nadal twierdzę, że na samym owb1 można podnieść prędkość przy/a zawłaszcza intensywności do 70- 80%. Jednak co racja, to racja - zapędziłem się. Zmulenie najmniej gorzi maratończykom, a zwłaczaszcza nam człapakom. My nie musimy radzić sobie z mleczanem i sprawnie go buforować tak jak np. na 10km.pikonrad pisze:tomasz,
zrobiłeś skrót myślowy wypaczający to co napisał outsider. On napisał, że bieganie TYLKO obw1 zamula. Jeśli dodasz cokolwiek choć raz w tygodniu, to biegasz już NIE TYLKO obw1. Outsider nie zmniejsz roli OBW1, a tylko podkreśla konieczność pojawiania się innych akcentów dla "odmulenia".
Przerwa w owb1.pikonrad pisze:a przy okazji tomasz jak to było z tym interwałem bo nigdy nie pamiętam wb2 na przemian z OBW1, czy truchtem?