Bemowo Łosiowe Błota

Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Można - raczej nikt nie powie Ci nic złego. Stadion czasami jest wynajmowany na imprezy typu paitball, wystawa psów, piknik, koncert. Niektóre z tych imprez są zamkniete i wówczas przy bramach stoją ochroniarze. Na szczęście :hahaha: zdarza się to tylko kilka razy w roku, przeważnie w weekendy i nie wcześnie rano :hahaha: oraz nie późno wieczorem :chrap: . W przypadkach pozamykanych bram na pętlę łosiową można pobiec poprzez którąś z uliczek przylegających do łosiowych albo, czego nie polecam, przedostać sie przez dziury w płotach :hejhej: .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj na łosiowych rano ruch był jak za starych, dobrych czasów. Na pierwszą pętlę o gpdzinie 7:00 pobiegli: Zbyszektt, Maciaszczyk oraz Dargch. Na pętlę drugą o godzinie 8:00: Jang z Szarą, Kociemba, Zbyszektt oraz Maciaszczyk. Jutro z Maciaszczykiem planujemy bieganie od 5:45. Doprecyzujemy wówczas szczegóły najbliższego, nocnego biegu związanego z zaduszkami :hejhej:, na który już dzisiaj serdecznie zapraszamy!!!
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ustaliliśmy z Maciaszczykiem, że tegoroczna edycja Biegu Ducha po Łosiowych Błotach oraz w pobliżu okolicznych "sssmęęętarzy" :sss: odbędzie się w nocy z 31.10 na 1.11.2006 :bum: . Zbiórka o godzinie 23:15 przed południową bramą stadionu WAT od strony ulicy Kartezjusza (współrzędne geograficzne punktu zbiórki: N52 15 06.5 E20 53 38.4 :echech: ). Start do biegu o godzinie 23:20 :orany: . Przewidywane tempo biegu w pierwszej części trasy (do północy) - 5:30-6:00 min/km, w drugiej części (po północy) - uzależnione będzie od poziomu "napędzonego" stracha :szok: . Długość trasy ok. 12 km. ZAPRASZAMY wszystkich odważnch biegaczy spragnionych MOCNYCH wrażeń!!! :hejhej:
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj na łosiowych był jeden z tych nielicznych dni w ciągu roku kiedy biegnie się w "deszczu" opadających jesiennych liści :hejhej: . Przez kilka najbliższych dni będzie podobnie. Jesli chodzi o Bieg Ducha to postanowiliśmy, że zakładane tempo pierwszej części biegu będzie niższe(6:00 - 6:30 min/km) i dostosowane do możliwości najwolniejszego uczestnika biegu. W drugiej części trasy też nikogo nie zostawimy :hejhej: .
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj z Maciaszczykiem na łosiowych zrobiliśmy dłuższe wybieganie czyli 2 pełne pętle. Wystartowaliśmy o 7:00 starego czasu. Pod koniec pierwszej pętli na siódmym kilometrze na łosiowej ścieżce zauważyliśmy wzmożony ruch różnego rodzaju furgonetek, minivan'ów i ciężarówek. Na drugiej pętli wyjaśniło się o co chodzi. Jakaś ekipa kręciła film :hejhej: na samym środku łosiowej ścieżki :hejhej: . Pod koniec pętli tuż przed stadionem przegoniliśmy Dżojkat a na stadionie spotkaliśmy Jang'a na czele grupy canicross'owców, która dopiero szykowała się do biegania.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Ja Wam zazdroszczę tego biegania, szczególnie rano:) Czasem widuję biegaczy w Lesie Bemowskim. Dziś po południu widziałem parę damsko-męską twardzieli, którzy mimo niezłego deszczu pruli przed siebie. Na szczególny podziw zasługiwała pani z odkrytym dekoltem i ramionami.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To dołącz do nas - wczoraj na pierwszej pętli biegliśmy powyżej 6:00min/km - zupełnie spacerowe tempo. Na drugiej przyśpieszyliśmy dopiero pod koniec ale tylko dlatego że nikt z nami nie biegł. Poza tym była szansa "podłączenia" się do pieska z którym prawie w ogóle nie trzeba biec :hejhej: bo piesek odwala całą "biegową robotę".
pichotnik

Nieprzeczytany post

Bardzo chętnie, ale dla mie 6 min/km jest wciąż dość szybko, a po drugie aktualnie mam kłopoty z nogami i jak przebiegnę 4 km, to potem przez parę dni się zastanawiam czy mogę znów i tak w kółko. Więc dziękuję, ale na razie dziekuję:) Jedynym w miarę bezpiecznym bieganiem dla mnie jest obecnie bieżnia elektryczna.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A na nocny Bieg Duchów 31-go wybierasz się :sss: ? W jakich butach biegasz?
pichotnik

Nieprzeczytany post

Taki bieg byłby dla mnie zbyt ryzykowny. Tak jak napisałem bałbym się przebiec więcej niż jakieś 5 km. Buty mam jedne, od których mnie bolą nogi, więc tak jakbym nie miał:)
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmmm.... pomyśl o zmianie butów. Ostatnio widziałem kilka ciekawych modeli (Adidas, NewBalance) za bardzo rozsądne pieniądze w Outlet'ach w Ursusie i Piasecznie.
pichotnik

Nieprzeczytany post

Już parę wątków w dziale zdrowie na ten temat założyłem. Byłem u ortopedy, a jutro idę do majstra od wkładek. Mam nadzieję, że jutro się dowiem co mi jest i zobaczę światełko w tunelu. A na razie tak jak w mojej sygnaturce.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze:A na razie tak jak w mojej sygnaturce.
Pośpiech w takich przypadkach rzeczywiście nie jest wskazany.

Jeśli chodzi o Bieg Duchów to w tegorocznej jego "edycji" udział wzięli: Ewa, Ojla, Renata, Dżojkat, Konroz, Pit, JaneG (z Szarą), ZbyszekT, Bartek, Maciaszczyk no i ja :bum: . Tempo od początku dyktowała oczywiście Szara jako urodzona liderka teamów pociągowo-biegowych :hejhej: . Dzięki temu na pierwszy "smętarz" w Kwirynowie przybyliśmy kilka minut przed czasem. Drugi "smętarz" w Starych Babicach minęliśmy bez zatrzymywania. W okolicach szóstego kilometra pętli łosiowej Szara ożywiła się :orany: . Gdyby nie uprząż biegowa, w którą była "zapięta" na pewno napędziłaby jakiemuś zwierzakowi porządnego stracha. Przez chwilę przyglądaliśmy się zaroślom, w którym coś się poruszało i połyskiwały od czasu do czasu oczy jakiegoś "wysokiego" zwierza ale nasze słabiutkie lampeczki czołowe nie były w stanie wydobyć nic więcej z gęstwiny nocnego lasu. Dalszy bieg do mety na stadionie WAT odbył się bez większych przygód. Sztafeta biegowa rozciągnęła się. Trudy 12-kilometrowego, nocnego biegu :chrap: zaczęły niektórym biegaczom dawać się we znaki. Po godzinie i 23 minutach zameldowaliśmy się (szczęśliwie :hejhej: w nie zmienionym składzie :sss: ) w miejscu startu :hej: .
pichotnik

Nieprzeczytany post

Jakby ktoś biegał w tamtych okolicach (po Łosiowych Błotach) w godzinach dziennych, czyli powiedzmy o 1100-1300 to ja chętnie bym się na jakieś wolne bieganie podłączył. Ostatnio tam zabłądziłem:) ale oczywiście było miło.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

OK - dam znać. Najbliższe planowane biegi to: jutro 5:45 jedna pętla, w niedzielę 7:00 dwie pętle. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ