Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niejeden wolałby poprawić stabilność kufla z piwem. Chyba tak powinienem ustawiać swoją kampanię. "Techniki dowożenia do przełyku menisku wypukłego w tempie 3:30". @cichy70 podoba ci się? Od nowego roku ruszam z warsztatami. Może uda się podpisać kontrakt z jakimś browarem, wtedy nie trzeba będzie przywozić własnego.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Możesz mnie wpisać na listę uczestników. Razem z Cichym ogołocimy wszystkie materiały szkoleniowe. Do sucha!yacool pisze: ↑24 gru 2024, 09:56 Niejeden wolałby poprawić stabilność kufla z piwem. Chyba tak powinienem ustawiać swoją kampanię. "Techniki dowożenia do przełyku menisku wypukłego w tempie 3:30". @cichy70 podoba ci się? Od nowego roku ruszam z warsztatami. Może uda się podpisać kontrakt z jakimś browarem, wtedy nie trzeba będzie przywozić własnego.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- pawo
- Wodzirej
To jak ma braknąć, to ja się piszę, bo mi nie zależy. Lubię wodę, kranówę.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
a filozoficznie powiem, jak człowiek, który wypił w życiu więcej niż trzy piwa,
że po co pierdzielić się z tym meniskami, trzymaniami, sprężynkami,
jak można pić prosto z butelki.
Wesołych Świąt.
że po co pierdzielić się z tym meniskami, trzymaniami, sprężynkami,
jak można pić prosto z butelki.
Wesołych Świąt.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wrócę jeszcze do tego co drwalu napisał. Praca nad ruchem biegowym zmienia nasze codzienne funkcjonowanie, ale zwykle ciężko jest to zauważyć i czasem przypadkiem się zdarzy. Żeby to było częstym doświadczaniem nowych możliwości, to potrzebna jest uważność. Bez niej nie ma progresu w biomechanice.
Uważność to jest coś takiego, co trzeba w sobie wypracować, o to dbać i pielęgnować przez cały czas, a nie tylko w trakcie biegania. Takie zaskakujące obserwacje na schodach, czy z kawą są konsekwencją intencjonalnych zmian, które zachodzą w motoryce stawów biodrowych.
Zmiany naturalne w sposobie poruszania się zachodzą u praktycznie każdego z nas. Wystarczy przyjrzeć się starszym ludziom jak z wiekiem coraz bardziej przypominają pingwiny. I nie ma znaczenia, czy ktoś uprawia sport, czy nie. Wystarczy pojechać na jakieś mistrzostwa mastersów, żeby się o tym dobitnie przekonać. Już nawet w M40 zaczyna się dramat.
Ten wątek jest oczywiście o szukaniu sposobów na szybkie bieganie, ale jest też poszukiwaniem sposobów na to by odzyskać lub nie utracić godności poruszania się, czego wszystkim życzę w nowym roku.
Uważność to jest coś takiego, co trzeba w sobie wypracować, o to dbać i pielęgnować przez cały czas, a nie tylko w trakcie biegania. Takie zaskakujące obserwacje na schodach, czy z kawą są konsekwencją intencjonalnych zmian, które zachodzą w motoryce stawów biodrowych.
Zmiany naturalne w sposobie poruszania się zachodzą u praktycznie każdego z nas. Wystarczy przyjrzeć się starszym ludziom jak z wiekiem coraz bardziej przypominają pingwiny. I nie ma znaczenia, czy ktoś uprawia sport, czy nie. Wystarczy pojechać na jakieś mistrzostwa mastersów, żeby się o tym dobitnie przekonać. Już nawet w M40 zaczyna się dramat.
Ten wątek jest oczywiście o szukaniu sposobów na szybkie bieganie, ale jest też poszukiwaniem sposobów na to by odzyskać lub nie utracić godności poruszania się, czego wszystkim życzę w nowym roku.
-
- Zaprawiony W Bojach
To jest ciekawy wątek, uważność. Ciekawe czy gdy Mateusz Kaczor pracował u siebie na budowie, to wtedy dbał o swój prawidłowy ruch. Może potrafił wzmacniać w codzienności świadomie lub nieświadomie partie ciała przydatne w bieganiu. Tak sobie strzelam.
Ze swojej perspektywy, to świadomość ruchu wzrosła podczas marszu, albo nawet pozycji stojącej. Mam wrażenie, że miesień pośladkowy powoli wraca z urlopu...
Choć na razie może nie śmiga jeszcze na pełny etat, to coraz częściej obserwuje już przebłyski w jego pracy nawet po zwykłym rozbieganiu. Jeśli uda się trend utrzymać, to będzie mam nadzieję bardzo fajna zmiana. Bo chcieć biegać z aktywnym mięśniem, a rzeczywiście biegać, to czasem dwa odległe bieguny.
Ze swojej perspektywy, to świadomość ruchu wzrosła podczas marszu, albo nawet pozycji stojącej. Mam wrażenie, że miesień pośladkowy powoli wraca z urlopu...
Choć na razie może nie śmiga jeszcze na pełny etat, to coraz częściej obserwuje już przebłyski w jego pracy nawet po zwykłym rozbieganiu. Jeśli uda się trend utrzymać, to będzie mam nadzieję bardzo fajna zmiana. Bo chcieć biegać z aktywnym mięśniem, a rzeczywiście biegać, to czasem dwa odległe bieguny.
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles