Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wkrętka. Dosłownie dwa kroki wystarczą, żeby dobrze scharakteryzować biomechanę biegacza. Jak to zrobić? A w przypadku Wanyonyi - jak utrzymać na ostatnich 100 metrach wyścigu? Taką wkrętkę miał z naszych tylko Dobek i miał ją do samego końca. Dlatego był petardą ruchową. Był...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Jacek włącz eurosport2. Tri biegną.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Oglądam.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli oni biegną faktycznie po 2:50 to ja dziękuję. Nie ogarniam tego. Po pływaniu i 40km na rowerze
-
- Zaprawiony W Bojach
I to w bardzo ciężkich warunkach
-
- Zaprawiony W Bojach
Zajebiste zawody. Oni tam biegną na wariata. Dawno takiej bomby nie widziałem
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No a teraz wróćmy do naszej rzeczywistości i biegania kilometrów, bo ponoć jak się ich robi dużo, to potem biega się szybko. Ciekawe.
-
- Zaprawiony W Bojach
Tri wygrywa się biegiem i to było widać gołym okiem Wygrał facet ,który wygląda jak rasowy biegacz. Czy biega dobrze technicznie tego nie wiem.
Oglądałem też zawody kobiet. Zauważyłem, że większość z nich ma bardzo rozbudowane, szerokie ramiona od pływania. Jak taka "masa" się rozbuja to żeby ją zrównoważyć trzeba szeroko trzymać ręce. Szczególnie łokcie. U facetów zdecydowanie mniej takich przypadków było
Oglądałem też zawody kobiet. Zauważyłem, że większość z nich ma bardzo rozbudowane, szerokie ramiona od pływania. Jak taka "masa" się rozbuja to żeby ją zrównoważyć trzeba szeroko trzymać ręce. Szczególnie łokcie. U facetów zdecydowanie mniej takich przypadków było
- Jelon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
- Kontakt:
W triathlonie na dystansie Ironman, który mimo wszystko jest dużo bardziej prestiżowy, najważniejsze jest jednak kolarstwo, bo trwa najdłużej.Siedlak1975 pisze: ↑31 lip 2024, 12:47 Tri wygrywa się biegiem i to było widać gołym okiem Wygrał facet ,który wygląda jak rasowy biegacz. Czy biega dobrze technicznie tego nie wiem.
Keep walking...
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To nie o ilość tej masy chodzi, ale o jej zachowanie w pierwszej fazie gct. Można być rozbudowanym i mieć stabilną miednicę, i odwrotnie, można być wysuszonym na wiór i mieć destabilizujący rolerkoster w dupie, który zmusza do szerokiego trzymania rąk, żeby to utrzymać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A i tak większość zawodów rozstrzyga się na bieganiu :DJelon pisze: ↑31 lip 2024, 13:10W triathlonie na dystansie Ironman, który mimo wszystko jest dużo bardziej prestiżowy, najważniejsze jest jednak kolarstwo, bo trwa najdłużej.Siedlak1975 pisze: ↑31 lip 2024, 12:47 Tri wygrywa się biegiem i to było widać gołym okiem Wygrał facet ,który wygląda jak rasowy biegacz. Czy biega dobrze technicznie tego nie wiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale wracając do dzisiejszego tri
Z naszego podwórka szybciej od Panów z podium pobiegło dyszkę w tym roku wg systemu pzla 4 zawodników.
Gorzej to wygląda u Pań bo wg tych samych statystyk tylko Sabina Jarząbek
Z naszego podwórka szybciej od Panów z podium pobiegło dyszkę w tym roku wg systemu pzla 4 zawodników.
Gorzej to wygląda u Pań bo wg tych samych statystyk tylko Sabina Jarząbek
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Ile km tygodniowo robi Eliud Kipchoge?
Ile km tygodniowo robił Kelvin Kiptum?
Ile km tygodniowo robi elita?
Jak chce się biegać szybko to trzeba biegać. Proste.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Fotoblog+ https://bieganie.org/
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Żeby złamać 30 minut na dychę po pływaniu i rowerze, to trzeba mieć spory zapas. Pierwszy zdaje się miał zapas lepszy od rekordu Polski. Triatloniści są bardziej techniczni, bo prawdopodobnie wynoszą to z pływania. Na bieganie to się przenosi tak trochę siłą rozpędu, ale zawsze to coś. Biegaczy to mniej interesuje lub nie interesuje wcale. Wolą zapierdalać. I się Sławcio nie irytuj. Takich jak ty jest i było sporo, co się zachłysnęli kilometrażem i głoszą dobrą nowinę, jak to on ich przesunął wynikowo. Skuteczność metody treningowej weryfikuje wyczyn. A tu mamy już blisko 50 letnie rekordy Polski, więc głupoty piszesz, bo nie jest to proste.