Obuwie dla osoby o niskiej wadze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Moje Speed 3 są do sprzedania. Rozmiar 43, cena 330.
Jedyne buty to nigdy nie mają sensu.
Jedyne buty to nigdy nie mają sensu.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
mk2 i mk3 jakie to buty? Nie umiem rozbroić szyfruweuek pisze: ↑27 lut 2024, 17:23 No i pobiegłem dzisiaj w Speedach 3 typową dla mnie jednostkę, czyli półmaraton. Płasko, asfalt, średnie tempo 4:48, kawałek spróbowałem w tempie 3:26 (to dla mnie jak sprint). No i co? No i jajco. But niesie gorzej niż mk2 (może ten 1 dodatkowy milimetr przedobrzył, a może zmiana kształtu wstawki plastikowej), w śródstopiu jest szerszy, a w palcach węższy, czyli dokładnie odwrotnie niż mi potrzeba. W połowie zatrzymałem się, żeby węzeł biegacza zrobić, ale i tak cały czas miałem wrażenie, że stopa mi się lekko przemieszcza w bucie, no a palce jakby w ściany kąta pokoju pchać. Język też jest gorszy (bardziej szmatkowaty). Słowem: lipa.
Na koniec jeszcze ubrałem jedną dwójkę (44) i jedną trójkę (43) i przebiegłem kawałek dla weryfikacji moich odczuć. Jest jak wyżej. Ciekawe, że mniejszy mk3 jest identyczny na długość (przystawiłem do ściany) jak większy mk2. To chyba ten dizajnerski tył podeszwy w trójkach za to odpowiada.
Z plusów to do chodzenia się lepiej nadają niż dwójki, bo pięta jest o wiele stabilniejsza. No i podeszwę mają ładniejszą.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam Kinvary (mam 73kg przy 184cm). Bardzo je lubię, biegam w nich praktycznie wszystko (interwały, podbiegi, 10+km), ale wydaje mi się że raczej to nie są wymarzone buty do długich wybiegań. Nie znam się bo nie biegam więcej niż 12km, ale odczuciowo to raczej dosyć dynamiczny but z nie za dużą amortyzacją.
Ale mój ulubiony. Próbowałem różnych Pegasusow, Fresh Foam Tempo, Duramo (czyli raczej niższa półka) i Kinvary są dla mnie zdecydowanie najlepsze. Pegasusów nie lubiłem, muliły straszliwie.
Ale mój ulubiony. Próbowałem różnych Pegasusow, Fresh Foam Tempo, Duramo (czyli raczej niższa półka) i Kinvary są dla mnie zdecydowanie najlepsze. Pegasusów nie lubiłem, muliły straszliwie.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Serio?
mk2=Speed 2
mk3=Speed 3
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- przemekEm
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam v13, przypuszczam że też piszesz o wersji 12 lub 13, to lekki bardzo elastyczny but, z twardą i wytrzymałą pianką, która średnio amortyzuje, fajnie się sprawdza nawet na dłuższych rozbieganiach na utwardzonych leśnych czy parkowych ścieżkach, ale na klepanie asfaltu czy na kostkę jest słaba.Mossar pisze: ↑27 lut 2024, 20:31 Ja mam Kinvary (mam 73kg przy 184cm). Bardzo je lubię, biegam w nich praktycznie wszystko (interwały, podbiegi, 10+km), ale wydaje mi się że raczej to nie są wymarzone buty do długich wybiegań. Nie znam się bo nie biegam więcej niż 12km, ale odczuciowo to raczej dosyć dynamiczny but z nie za dużą amortyzacją.
Natomiast Kinvara 14 to już inny but. W wielu recenzjach czytałem, że zmienili go mocno. 14tka to już pogrubiona i mniej elastyczna podeszwa, ma zdecydowanie słabsze recenzje, np. na RunRepeat ocena jest bardzo słaba.
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
To w takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd. Mam 13tki, nie spodziewałem się że w wersji 14 tak zmienią tego buta.
Klepałem w tych 13tkach dzisiaj asfaltowe 10km. Jest ok, ale rzeczywiście jakbym miał w nich biegać 15-20km to wybrałbym las.
Klepałem w tych 13tkach dzisiaj asfaltowe 10km. Jest ok, ale rzeczywiście jakbym miał w nich biegać 15-20km to wybrałbym las.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bo ta pianka Kinvary jest tak beznadziejna (mdła/nijaka/bez właściwości), że nadaje się tylko na cienką podeszwę. Średnia jest w Ride*, a gruba z tej samej pianki w Shi(f)t.
Co nie zmienia faktu, że jak się w życiu miało 3 buty do biegania na krzyż, to się nie można nią zachwycać.
* Chyba Ride ostatnio wreszcie dostał piankę z Triumfa, a ta już konkretne właściwości ma. Od Pwrrun nawet oldskulowa Everun była lepsza (w Triumfach 5 miałem).
Co nie zmienia faktu, że jak się w życiu miało 3 buty do biegania na krzyż, to się nie można nią zachwycać.
* Chyba Ride ostatnio wreszcie dostał piankę z Triumfa, a ta już konkretne właściwości ma. Od Pwrrun nawet oldskulowa Everun była lepsza (w Triumfach 5 miałem).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tu jest 237 komentarzy na temat Speedów 3, od dna po zachwyt, każda ocena:
https://www.alltricks.com/F-11912-chaus ... lue_orange
Przeczytałem może z 50. Ja bym dał 3 gwiazdki na 5. A dwójkom 4.
https://www.alltricks.com/F-11912-chaus ... lue_orange
Przeczytałem może z 50. Ja bym dał 3 gwiazdki na 5. A dwójkom 4.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jest. Miałem je w wersji 18 i po prostu były za ciężkie (ważę 65). Ale pianka z + w nazwie to przeciwny biegun do tej z PB w nazwie, bo gęsta i ciężka.
Te nowsze to kompletnie odpadają dla mnie, bo obcas zwiększyli, a już w poprzednich był dla mnie za duży.
Kup sobie jakieś Hoki-będą lekkie i miękkie (Clifton) albo lekkie i twardawe (Rincon). Minus taki, że pianka krótko wytrzymuje (1/3 przebiegu Triumfów). Wszystkie swoje Hoki złomowałem po około 600 km (nie było wtedy jeszcze niczego innego niż EVA).
Te nowsze to kompletnie odpadają dla mnie, bo obcas zwiększyli, a już w poprzednich był dla mnie za duży.
Kup sobie jakieś Hoki-będą lekkie i miękkie (Clifton) albo lekkie i twardawe (Rincon). Minus taki, że pianka krótko wytrzymuje (1/3 przebiegu Triumfów). Wszystkie swoje Hoki złomowałem po około 600 km (nie było wtedy jeszcze niczego innego niż EVA).
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48.38 (trail)
- Życiówka w maratonie: brak
Obecnie biegam sobie w Saucony Xodus Ultra, ważą tyle co Triumph a przebiegłem w nich półmaraton z górką, jakoś nie mam wrażenia żeby były nadwyraz ciężkie...
Ale jeszcze się rozejrze. Dzięki za modele Hoki.
A jak z tymi Asicsami Magic Speed 2? Mogę je dorwać za 540zl. Czyli tyle za ile mogę dorwać Triumphy.
Ale jeszcze się rozejrze. Dzięki za modele Hoki.
A jak z tymi Asicsami Magic Speed 2? Mogę je dorwać za 540zl. Czyli tyle za ile mogę dorwać Triumphy.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Bo nie miałeś nigdy lekkich. ~200 vs. ~300 to inny świat.
Naprawdę nie potrzebujesz karbonów.
Naprawdę nie potrzebujesz karbonów.