Mossar pisze: ↑26 lut 2024, 11:54
Czy Endorphin Shift się jakoś istotnie różnią? Widzę je po 550zł na Sportano. Jak się pojawiają jakieś promki to da się jakoś taniej kupić czy można przyjąć, że ta cena ze Sportano to już taka najniższa? Czy w ogóle warto?
I w jakiej cenie można dorwać te Speedy 3?
Speed 3 bywają na zalando lounge za 399-449zł, ale po pierwsze trzeba trafić na odpowiednią kampanię, po drugie, trzeba trafić odpowiedni rozmiar. Osobiście żałuję że nie capnąłem pary bo teraz pojawiają się coraz rzadziej (były też Pro 3, które w moich rozmiarach już praktycznie wyparowały).
Jak chcesz 'zapierdalaki' to bierz właśnie speedy (świetna seria, ES2 to mój ulubiony but z wszystkich), ew. Adidas Takumi Sen 8/9/10, Puma Deviate Nitro 2 albo Asics Magic Speed 3 (dwójki były średnio przyjęte, więc tu ostrożnie).
Jak już wyżej wspomniano Shift absolutnie nie ma startu do Speed - zamiast piany wyścigowej jest ta z najtańsza w Saucony, nie ma żadnego sztywnego elementu a but jest wyraźnie cięższy. Może to nie jest inherentnie zły but (nie miałem) ale fundamentalnie się różni od droższych braci (zaś Speed/Pro są bardzo zbliżone).