yacool pisze: ↑06 wrz 2023, 16:37
Takie pierdolenie trzeba piętnować, bo przyczynia się do fałszywego postrzegania maratonu jako jedynie słusznej ścieżki rozwoju.
– Poznań Five to wspaniała okazja do sprawdzenia swoich sił – mówi Łukasz Miadziołko Dyrektor 22. Poznań Maratonu. –
Początkujący biegacze będą mogli pokonać krótszy dystans i zakochać się w maratońskiej atmosferze. Po finiszu zachęcamy do gorącego dopingu dla maratończyków.
Link
No, też mnie to wkurzyło strasznie, najpierw widzę nagłówek i myślę sobie "o będzie szybka 5tka w Poznaniu, może nawet pobiegnę", a potem przeczytałem ten tekst i od razu mi się odechciało. Normalnie jakbym był w liceum i poznał fajną dziewczynę, ale by się zaraz okazało że słucha jakiegoś zespołu którego ja nienawidzę
.
I wiadomo, trzeba jakoś trafić do "tłumów" z przekazem medialnym i zachęcać ludzi do biegania i to jest spoko, ale przecież można zareklamować bieg zarówno jako coś fajnego "na początek przygody z bieganiem" i jednocześnie okazję dla ambitnych amatorów na poprawę życiówki itd. A tu bez ceregieli, prosto w ryj, biegasz tylko na 5km? To jesteś leszcz, pobiegnij dziś dystans dla przedszkolaków i może za rok przeczłapiesz dystans królewski