Technika biegu - analiza

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nadchodzą czasy, że biegacz będzie pytał drugiego biegacza nie o to jaki ma kilometraż tylko jaką ma dynamikę drugiego grzebnięcia. :hahaha:
PKO
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 13 maja 2022, 15:01 Trening przeciążeniowy
Ja mam inne pytanie lekko poza tematem. Taki asfalt taki równiutki idealny a nie widzę jeszcze oznaczonych kilometrówek na nim? Tam nikt nie biega? :D
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Będzie, będzie. Już mam gotowy plan jak to rozegrać. Cyferki w formacie stencil, tak jak na innych trasach, które znakowałem, biała farba i taśma miernicza. To uwalnia od stadionu i daje fajną opcję do robienia różnych testów na krótszych dystansach. Trasa jest wystarczająco długa nawet pod szybką dychę.
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 25 maja 2022, 08:39 Będzie, będzie. Już mam gotowy plan jak to rozegrać. Cyferki w formacie stencil, tak jak na innych trasach, które znakowałem, biała farba i taśma miernicza. To uwalnia od stadionu i daje fajną opcję do robienia różnych testów na krótszych dystansach. Trasa jest wystarczająco długa nawet pod szybką dychę.
Zazdro :D mega odcinek. Sam jak mogę to wolę na pomierzonym biegać kilometrówki itp niż kręcić jak chomik na stadionie
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadza się. Już nawet oznaczona, kilometrowa pętla robi robotę. To odmiana dla głowy. A taka prosta po horyzont i do tego osłonięta przed wiatrem z obu stron lasem, to istotnie jest powód do zazdro.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Trasa fajna, tylko nie wiem, po co te barierki, szczerze mówiąc, to wolałabym w razie czego spaść z nasypu, niż wylądować na barierce.
Wszelkie barierki przy rowerowych trasach to jakaś masakra.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokładnie tak. Na tak wąskiej drodze, to stwarza większe zagrożenie, zwłaszcza podczas mijania innych użytkowników. Trasa jest stworzona na byłym nasypie kolejowym i tam gdzie po obu stronach teren jest mocno obniżony, to dali barierki, ale chyba lepiej zlecieć z nasypu niż zahaczyć o barierkę jadąc na pełnej prędkości, czy to rowerem, czy na rolkach.
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W zeszłym tygodniu byłem świadkiem (widziałem salto z ok. 50-70 m) jak takie konstrukcje stwarzają zagrożenie. Starszy pan podjechał za blisko barierki, zahaczył o nią pedałem, co spowodowało wywrotkę. Zjeżdżał do krawędzi podczas mijania z innymi rowerzystami. Na szczęście miał kask który przyjął i rozproszył znaczną część energii pękając na skutek uderzenie. I tak nie obyło się bez wzywania karetki.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Miało być tak wspaniale, a się okazuje, że to miejsce ze śmiertelnie niebezpiecznymi punktami. Zamiast białej farby bardziej przyda się czarna.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 25 maja 2022, 10:04 Dokładnie tak. Na tak wąskiej drodze, to stwarza większe zagrożenie, zwłaszcza podczas mijania innych użytkowników. Trasa jest stworzona na byłym nasypie kolejowym i tam gdzie po obu stronach teren jest mocno obniżony, to dali barierki, ale chyba lepiej zlecieć z nasypu niż zahaczyć o barierkę jadąc na pełnej prędkości, czy to rowerem, czy na rolkach.
Też się pochwalę :hejhej:
6km asfalt w lesie bez barierek. Jest woda w rowach można gasić pragnienie.
Oczywiście zakaz ruchu dla samochodów.
Kobiór-Radostowice woj śląskie.
Mam jeszcze drugie takie coś ale 3km z oznaczeniami co 500m w tym jeden km co 100m.
Paprocany-Świerczyniec też woj śląskie.
Zapraszam :hejhej:
edit. Jacek jeśli tam macie płaskie 10km bez nawrotki to zazdroszczę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No i to są fajne miejscówki. Może by tak jakąś mapę Polski zrobić z takimi atrakcjami. Jakby ktoś był przejazdem w okolicach, to będzie wiedział, gdzie można komfortowo zrobić trening.

1. Stobnica
RysK0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam blisko da takiego miejsca " ZĄBKOWICE. PASIEKA. ŚCIEŻKA ROWEROWA Z WIDOKAMI PO ZA HORYZONT "
a jeszcze tam nie trafiłem. Najczęściej kręcę się na 6 km pętli wokół zbiornika Pogoria 3, z dwoma wariantami atestowanej trasy 5 km.
Przyzwyczajenie drugą naturą człowieka, czy jakoś tak to było Obrazek
https://www.dabrowa-gornicza.pl/galerie ... -widokami/
20200517-054-pl-dg-zabkowice-pasieka-sciezka-rowerowa-hdr.jpg
20200517-010-pl-dg-zabkowice-pasieka-sciezka-rowerowa.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tam już widać że górki, ale samo oglądanie takich miejsc zachęca do biegania.
-------------------
Dzisiaj wleciało 5k ciągłego w ramach przeciążeniówki. To nasz pierwszy taki trening. 13 minut pracy na tętnie około 173, czyli jednak coś tam trzeba włożyć od siebie, podczas takiego biegu. Jestem bardzo ciekawy odpowiedzi organizmu w ciągu najbliższych 3 dni.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Ło panie, piątka w 13 minut to już bieg progowy albo prawie.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No jednak trzeba było oddać nieco więcej zdrowia. Źle odczytałem podziałkę na wykresie. Tam było przez 10 minut grubo powyżej hr 180. Będzie zjazd, jak nic. Hehe.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ