Skomentuj artykuł "Adrian Przybyła: Chcę przebiec maraton tylko raz w życiu"
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Adrian Przybyła: Chcę przebiec maraton tylko raz w życiu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
wątek antyszczepionkowy zupełnie niezrozumiały a to już kwiatek: żadna ustawa nie może mi odebrać naturalnego prawa, aby swoje bezpieczeństwo stawiać na pierwszym miejscu
- pawo
- Wodzirej
Masakra, po prostu masakra a nie kwiatek, kwiatki pachną a to raczej nie.
Władza zła bo lasy zamknęła, to ja nazłość się nie zaszczepię i jeszcze będę innych zniechęcał, brawo dla tego pana.
Władza zła bo lasy zamknęła, to ja nazłość się nie zaszczepię i jeszcze będę innych zniechęcał, brawo dla tego pana.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
i to nauczyciel ... strach dzieci posyłać w Polsce do szkoły
- pawo
- Wodzirej
I nauczyciel i głosiciel i....
- beata
- Ekspert/Trener
Dbanie o własne bezpieczeństwo nie kłóci się dbaniem o innych i nie jest tylko egoistycznym "myśleniem o sobie", wręcz przeciwnie. Taka jest rzeczywiście zasada w ratownictwie i jest to logiczne - jeśli ratownik zginie, to nikogo nie uratuje. Jeśli kierowca czegokolwiek nie zadba o siebie i swój komfort, to spowoduje wypadek, itp.
W polskiej momentalności jest to źle widziane, jeśli ktoś otwarcie mówi, że dba o własne bezpieczeństwo, no bo to takie "niechrześcijańskie". Ale w zdrowym dbaniu o siebie i swoje prywatne otoczenie nie ma nic złego, a gdyby podczas pandemii ludzie dbali o własne bezpieczeństwo w sensie przestrzegania pewnych zasad (a nie skupiali się na tych, którzy te zasady łamią i np. biegają po lasach), to też by wiele zmieniło.
A to już Ty napisałeś - domówiłeś sobie, ja w jakoś nie mogę się doszukać w wywiadzie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy zamknięciem lasów a niezaszczepieniem się, prawdę mówiąc w ogóle nie wiem, czy bohater się zaszczepił czy nie i nie to jest przedmiotem sprawy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
porównywanie zaszczepienia się z dbaniem bardziej o własne zdrowie niż innych jest tak samo mądre i logiczne jak tatuowanie się postaciami z bajek....beata pisze: ↑07 paź 2021, 07:45Dbanie o własne bezpieczeństwo nie kłóci się dbaniem o innych i nie jest tylko egoistycznym "myśleniem o sobie", wręcz przeciwnie. Taka jest rzeczywiście zasada w ratownictwie i jest to logiczne - jeśli ratownik zginie, to nikogo nie uratuje. Jeśli kierowca czegokolwiek nie zadba o siebie i swój komfort, to spowoduje wypadek, itp.
W polskiej momentalności jest to źle widziane, jeśli ktoś otwarcie mówi, że dba o własne bezpieczeństwo, no bo to takie "niechrześcijańskie". Ale w zdrowym dbaniu o siebie i swoje prywatne otoczenie nie ma nic złego, a gdyby podczas pandemii ludzie dbali o własne bezpieczeństwo w sensie przestrzegania pewnych zasad (a nie skupiali się na tych, którzy te zasady łamią i np. biegają po lasach), to też by wiele zmieniło.
- beata
- Ekspert/Trener
A co jest mądre?
I w czym wytatuowanie się postaciami z bajek szkodzi innym?
Przeczytałam wywiad raz jeszcze - nie ma tam mowy o szczepieniu się czy nieszczepieniu. Jest tylko stwierdzenie faktu: "Półmaraton w Poznaniu ma być tylko dla zaszczepionych, bo pozostali są traktowani, jako niebezpieczni i nieodpowiedzialni". Tyle. Więc wg mnie zarzucanie, że bohater wywiadu serwuje wątki antyszczepionkowe jest grubą nadinterpretacją.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Ja akurat nauczycielowi, który przekazuje wartości wolnościowe i uczy myślenia a nie tworzy kolejnego pokolenia baranów bezmyślnie słuchających władzy bardzo chętnie powierzyłbym swoje dzieci. Niestety o takich nauczycieli i dyrektorów ciężko, czego przykłady mam na codzień
Ostatnio zmieniony 07 paź 2021, 18:15 przez bjj, łącznie zmieniany 2 razy.
5km-16:48
10km - 35:46
- pawo
- Wodzirej
Co jest mądre?
To na przykład jest niegłupie.
To na przykład jest niegłupie.
- pawo
- Wodzirej
Nie który uczy myślenia a raczej który myśli tak jak Ty.
To klasyczny błąd poznawczy, wybierania tych opinii które potwierdzają nasz punkt widzenia. Słabe to.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nigdzie nie pisałem że ma myśleć tak jak. Gdzie ja niby pisałem tutaj cokolwiek o pandemi?
Ostatnio zmieniony 07 paź 2021, 18:50 przez bjj, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawo
- Wodzirej
- pawo
- Wodzirej
Edytowałeś to że nic takiego nie napisałeś, po tym jak wrzuciłem linka, jesteś perfidnym kłamcą, szkoda na ciebie czasu.
edit aha i jeszcze tchórzliwym tchórzem,
edit aha i jeszcze tchórzliwym tchórzem,
Ostatnio zmieniony 07 paź 2021, 18:35 przez pawo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie sądziłem że chodzi o jakiś post sprzed kilkunastu miesięcy XD I co w związku z tym ? Mam myśleć to co ty czy o co chodzi ?