Koronawirus Covid 19

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

50latek pisze:Mi na szczęście jeszcze żadne wspomagacze nie są potrzebne.
Naturalnie odbierasz 5G? Zazdraszczam! :orany:
Ja niestety potrzebuje miec wszczepiony chip...
Więc jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
Nie wiem, tez uwazam, ze bez sensu, skoro szczepionki sa juz oplacone.
Ja bym tam u konikow szczepionek nie bral.
Ale moze maja te "bezchipowe"? Sprobuj :taktak:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yo folks. :spoko:

Nie ma sensu krytykować stosunku jaki mają ludzie do mRNA.
Ja zupełnie nie dziwie się zwolennikom i przeciwnikom tego masowego eksperymentu.

Osobiście trzymam kciuki za wszystkich "wyszczepionych". :taktak:

To jednak jest bohaterstwo z ich strony,
dzięki ich postawie, dowiemy się za jakiś czas więcej,
o wpływie białka "S" na nasze organizmy.

Jeżeli powiększy się odsetek chorób neurodegeneracyjnych,
na przestrzeni najbliższych kilku, kilkudziesięciu lat,
to wtedy cierpienie gorzko zweryfikuje "rewolucyjny" optymizm. :szok:

Oczywiście może nie będzie żadnego wpływu, albo wręcz odwrotnie.
Może się okazać, że "wyszczepione" osoby będą chorowały mniej
i może nawet ich średnia długość życia w zdrowiu,
prześcignie tę, którą osiągają osoby niezaszczepione
...... :oczko:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

marek301 pisze:Yo folks. :spoko:

Nie ma sensu krytykować stosunku jaki mają ludzie do mRNA.
Ja zupełnie nie dziwie się zwolennikom i przeciwnikom tego masowego eksperymentu.

Osobiście trzymam kciuki za wszystkich "wyszczepionych". :taktak:

To jednak jest bohaterstwo z ich strony,
dzięki ich postawie, dowiemy się za jakiś czas więcej,
o wpływie białka "S" na nasze organizmy.

Jeżeli powiększy się odsetek chorób neurodegeneracyjnych,
na przestrzeni najbliższych kilku, kilkudziesięciu lat,
to wtedy cierpienie gorzko zweryfikuje "rewolucyjny" optymizm. :szok:

Oczywiście może nie będzie żadnego wpływu, albo wręcz odwrotnie.
Może się okazać, że "wyszczepione" osoby będą chorowały mniej
i może nawet ich średnia długość życia w zdrowiu,
prześcignie tę, którą osiągają osoby niezaszczepione
...... :oczko:
Marek? Co z ta folia? Obiecałeś link.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Właśnie nie chcę i przestrzegam żebyś go nie zraził, kto wie może wrażliwy typ ten nasz mareczek.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2021, 13:41 przez pawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: Niebezpieczne są ci co tylko na temat szczepień swoja mordą chlapią, bo to albo ruskie trole opłacane przez wujka władka albo nieobliczalni fanatycy którzy przekroczyli granice i żadne argumenty do nich nie trafią, a jednocześnie szkodzą dobru wspólnemu. Za jednych i drugich to nie tylko moderator ale i służby powinny się zabrać. Powiem szczerze, że rozważam zgłoszenie sprawy. Serio
Ciekawe czy naprawdę w sieci jesteśmy anonimowi.
Mi tam dyferencja w poglądach i przekonaniach nie przeszkadza. Ale te próby chamskiego obrażania świadczą tylko o socjalnych i kulturowych wyboczeniach w dłuższym okresie generacyjnym.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze:Właśnie nie chcę i przestrzegam żebyś go nie zraził, kto wie może wrażliwy typ ten nasz mareczek.
Masz racje. W tym wieku to niebezpieczne w rozwoju psychiki. Ale jak dorośnie do 15 lat powinno przejść.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: Mi tam dyferencja w poglądach i przekonaniach nie przeszkadza. Ale te próby chamskiego obrażania świadczą tylko o socjalnych i kulturowych wyboczeniach w dłuższym okresie generacyjnym.
Tu nie chodzi o żadne poglądy, myślisz że ja z tymi ruskimi żartuje.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze:
Rolli pisze: Mi tam dyferencja w poglądach i przekonaniach nie przeszkadza. Ale te próby chamskiego obrażania świadczą tylko o socjalnych i kulturowych wyboczeniach w dłuższym okresie generacyjnym.
Tu nie chodzi o żadne poglądy, myślisz że ja z tymi ruskimi żartuje.
Nie wiem... ale zawsze mnie zastanawiało, gdzie sie zgłosić, zeby dostać pieniądze za pisanie idiotyzmów? Mi za to jeszcze nikt pieniędzy nie proponował. Wladimir? Gdzie jesteś?
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Te religijne śpiewy i inwokacje antyszczepionkowców to jest to co lubię najbardziej :)
The faster you are, the slower life goes by.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja tego nie rozumie. Nie chce sie szczepić, to sie nie szczepie... ale zeby tak religijnie zwalczać i wyzywać innych, którzy sie chcą zaszczepić... tego nie rozumie.
Świeżak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 10k to za długo
Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:A ja tego nie rozumie. Nie chce sie szczepić, to sie nie szczepie... ale zeby tak religijnie zwalczać i wyzywać innych, którzy sie chcą zaszczepić... tego nie rozumie.
Dość łatwo znaleźć całkiem sensowne publikacje (oczywiście sponsorowane przez Soros'a i/lub Gates'a) wykazujące statystycznie istotne związki skłonności do wiary w konspiracje z narcyzmem i makiawelizmem. To byłoby dość sensownym wyjaśnieniem tego dlaczego antyszczepionkowcy i inni "alternatywni" tak bardzo się wywyższają i wyrażają coś na kształt pogardy względem innowierców.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Świeżak pisze:
Rolli pisze:A ja tego nie rozumie. Nie chce sie szczepić, to sie nie szczepie... ale zeby tak religijnie zwalczać i wyzywać innych, którzy sie chcą zaszczepić... tego nie rozumie.
Dość łatwo znaleźć całkiem sensowne publikacje (oczywiście sponsorowane przez Soros'a i/lub Gates'a) wykazujące statystycznie istotne związki skłonności do wiary w konspiracje z narcyzmem i makiawelizmem. To byłoby dość sensownym wyjaśnieniem tego dlaczego antyszczepionkowcy i inni "alternatywni" tak bardzo się wywyższają i wyrażają coś na kształt pogardy względem innowierców.
Troszkę się nie zgodzę, bo makiawelizm to raczej zwykłe trolowanie, wszystkie badania wskazują, że troll to osoba o skłonnościach sadystycznych, czerpiąca satysfakcję w dręczeniu innych. A antyszczepionkowcy to albo opłaceni dezinformatorzy albo najzwyklejsi zwolennicy teorii spiskowych, czy sekt. Mechanizm jest przeważnie ten sam: my jesteśmy oświeceni, reszta się myli, nareszcie mamy rację. Najczęściej to ludzie po przejściach, niedoceniani i takie tam.
Świeżak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze:
Świeżak pisze:
Troszkę się nie zgodzę, bo makiawelizm to raczej zwykłe trolowanie, wszystkie badania wskazują, że troll to osoba o skłonnościach sadystycznych, czerpiąca satysfakcję w dręczeniu innych. A antyszczepionkowcy to albo opłaceni dezinformatorzy albo najzwyklejsi zwolennicy teorii spiskowych, czy sekt. Mechanizm jest przeważnie ten sam: my jesteśmy oświeceni, reszta się myli, nareszcie mamy rację. Najczęściej to ludzie po przejściach, niedoceniani i takie tam.
Tak czułem, że zrobi się z tego nagle podforum psychologiczne i zaczniemy debatować nad tym czym właściwie jest makiawelizm. :bum:
Raz, dwa, trzy - idę pobiegać bo mi czip zaczął szumieć w uszach. I ponieważ jestem wolnym człowiekiem. I ponieważ jestem żyjącą osobą (to podobno silny argument do każdej dyskusji, tak gdzieś słyszałem).
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Świeżak pisze: I ponieważ jestem wolnym człowiekiem. I ponieważ jestem żyjącą osobą (to podobno silny argument do każdej dyskusji, tak gdzieś słyszałem).
Argument? To tylko sytuacja przejściowa i to w przypadku wszystkich. :spoczko:
Świeżak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze:
Świeżak pisze: I ponieważ jestem wolnym człowiekiem. I ponieważ jestem żyjącą osobą (to podobno silny argument do każdej dyskusji, tak gdzieś słyszałem).
Argument? To tylko sytuacja przejściowa i to w przypadku wszystkich. :spoczko:
To się nie wyklucza, patrz vemmik444 :bum:
vemmik444 pisze:Nie zaszczepię się, ponieważ jestem żyjącą osobą.
ODPOWIEDZ