Pewnie nie będzie gdzie upchać
![uśmiech :usmiech:](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Moderator: infernal
Temat rzeka. Ja jestem z tych którzy uważają że 30-35km nie zaszkodzi a wręcz bardzo pomaga. Do tego jestem zdania, że dobrze jest taki long rąbnąć mocno jako BNP albo ciągły.harpaganzwola pisze:Rozważania nt. biegu długiego
Różne są opinie na ten temat. Jedni zawodnicy biegają wolniej a skupiają się bardziej na innych aspektach treningu a inni wręcz przykładają do tego dużą uwagę. Ja jestem zwolennikiem tej drugiej opcji. Na ten temat można książkę napisać. Posiadam wiele materiałów nt. temat. Napewno porusze ten temat w kolejnych wpisach. Również dyskusje typu że powinno się biegać interwaly dość systematycznie są luźnym tematem i mogą więcej zaszkodzić jak dać jakieś efekty . Przez trening nie patrzy sie poprzez jednego tygodnia a całościowo.
. Troszeczkę chyba Cie poniosło , 4.55 to na pewno nie tempo w którym łatwiej iść niż biegnąc ,.....Siedlak1975 pisze:Chłopie już nie przesadzaj z tym j.ęczeniem o wolnym bieganiu. Nawet PRO biegają od czasu do czasu dużo wolniej niż 5:00 a nawet koło 6:00.
Ty zrobiłeś 12km w 4:55 i piszesz że wolniej to już nie bieganie i lepiej iść. Wyluzuj
harpaganzwola pisze: W życiu trzeba być pokornym człowiekiem
Niezłe zestawienie.harpaganzwola pisze: i napewno nie zmienie swojego stanowiska
A to mnie interesuje, zdradź coś.harpaganzwola pisze: choć siłowy jestem w dobrej kondycji to muszę się jeszcze bardziej wzmocnić