Nie wiem czy to sarkazm, że to normalne czy serio nie wierzysz. Mam Garmina 230, nie jest to jakiś wybitny zegarek, nie wiem na ile dokładnie mierzy tą średnią długość kroku, ale tak pokazała mi CSVka jak robiłem sobie odcinki 100m (nie na stadionie tylko na dosyć krzywej nawierzchni z kałużami, stąd spore róznice w czasach). Pierwsze dwie setki takie na przyzwyczajenie nóg, trzecia 2.34m z kadencja 122 (o.0), potem 2.09 z kadencją 170 i znowu 2.33 z kadencją 147. Wydaje mi się, że może się mój Garmin tutaj gubić na tak krótkich odcinkach, bo raczej biegam setki dosyć podobnie, a jak widać różnica jest znacząca. Zresztą ta kadencja 122 jest zupełnie nieprawdopodobna moim zdaniem.Rolli pisze:Nie wierze.Mossar pisze: Przy odcinkach 100m bieganych w tempie <3:00min/km miałem średnią długość kroku >2.30m.
http://www.sharecsv.com/s/64d221dd7b4ed ... nki100.csv
Na początku sierpnia planuję próbę sił na 400m na bieżni, muszę tylko jeszcze ogarnąć jak się porządnie do tej próby przygotować, rozgrzać, żeby sobie nie narobić kontuzji. Też będzie w tempie <3:00, więc może po takiej 400tce Garmin będzie w stanie wskazać rzetelniejszy wynik. Jak biegałem sobie kiedyś 3:30 400tki to ta średnia już wychodziła w okolicy 1.65-1.70m, więc pewnie w tempie <3:00 będzie >2m.