Przemkurius pisze:Jarku, ile Ci garmin pokazuje średnie spoczynkowe? Patrząc po tętnie Twoich biegów, to przekraczasz 40?

Średnie z kilku miesięcy pokazuje 52. Garmin zlicza to jakoś dziwnie. To średnia spoczynkowa chyba z całego dnia?
Ja mam taką przypadłość (zapewne spowodowane chorobą), że rano mam zazwyczaj wyższy puls niż popołudniu.
Po prostu w nocy daje mi popalić choroba tropikalna i rano puls jest jeszcze zawyżony.
Teraz też jestem w okresie sporej ilości treningów i taki puls mnie cieszy. Po niedzielnym longu w poniedziałek średnie pokazywał mi 54. Jak odpocznę z 2 dni to oczywiście spada, ale nie wiem kiedy tyle odpoczywałem
Tak więc spokojnie przekraczam 40
Dodam, że jak odpoczywam to chwilowo często mam poniżej 50.
Beata - ta kuracja zastrzykowa to tak niestety na rok wystarcza. U mnie też znaczny dyskomfort pojawił się nagle.
Michał - ja nie boję się zastrzyków ale zapewne osoby, które mają z tym jakieś problemy, nie czułyby się dobrze w czasie podawania. Te zastrzyki, które przyjmuję, jest to dość spora dawka, igła nie jest mała a lekarz musi się bardzo dobrze znać i wkłuć we właściwe miejsce - zobrazowane na załączonym foto.
Dziś kolana po tym mocno bolą. Czuję ból pod kolanami i przy ich prostowaniu - skłon byłby bolesny. Mam jednak świadomość, że z każdą chwilą będzie coraz lepiej.