Może nie rozpoczynam biegania w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale powrót do biegania po ponad 2,5 miesiącach przerwy zaliczam, wreszcie
 Przerwa była spowodowana problemami z kolanem po jakimś mocniejszym przeciążeniu kolana przy schodzeniu z gór. Niedawno skończyłem wizyty u fizjoterapeuty zalecone przez ortopedę, zacząłem powoli truchtać, wczoraj wpadła pierwsza dyszka, kolano w zasadzie już nie dokucza, wydłużyłem też rozciąganie po treningu, niedługo dojdzie dodatkowo rolowanie. Do tego chciałbym wprowadzić 1-2 dni w tygodniu z dodatkowymi ćwiczeniami, które pomogłyby mi wzmocnić nogi.
 Przerwa była spowodowana problemami z kolanem po jakimś mocniejszym przeciążeniu kolana przy schodzeniu z gór. Niedawno skończyłem wizyty u fizjoterapeuty zalecone przez ortopedę, zacząłem powoli truchtać, wczoraj wpadła pierwsza dyszka, kolano w zasadzie już nie dokucza, wydłużyłem też rozciąganie po treningu, niedługo dojdzie dodatkowo rolowanie. Do tego chciałbym wprowadzić 1-2 dni w tygodniu z dodatkowymi ćwiczeniami, które pomogłyby mi wzmocnić nogi.I tutaj pytanie do Was: przed szukaniem w internecie czegoś ponad podstawowe ćwiczenia, chciałem Was spytać o Wasze ćwiczenia wzmacniające na okolice kolan/nogi ogólnie. Macie swoje jakieś sprawdzone i zechcecie się nimi podzielić? Jakieś odnośniki do fajnych ćwiczeń/cokolwiek? Z góry dziękuję za wszelkie porady