Mateusz Gos kontynuuje znakomitą passę. Tydzień po zdobyciu tytułu mistrza Polski na dystansie 5000 metrów tym razem nasz reprezentant zwycięża w Mistrzostwach Polski w biegu ulicznym na 10 kilometrów, rozgrywanych tradycyjnie w ramach Biegu św. Dominika w Gdańsku. Na podium znaleźli się jeszcze Mateusz Kaczor oraz Kamil Jastrzębski.
https://bieganie.pl/sport/mateusz-gos-m ... ilometrow/
Mateusz Gos mistrzem Polski w biegu na 10 kilometrów
-
- Zaprawiony W Bojach
To było do przewidzenia, ale była jeszcze nutka wątpliwości, że ktoś zagrozi Mateuszowi... Sezon życia, brawo
Ciekawe, czy któś wygrał tyle złotych medali w jednym roku? Do kompletu złotych medali (5000m S, 5000m U23, 10000m S/U23, 10km), to brakuje jeszcze tylko 5km w listopadzie A przy tym udane występy w stawce międzynarodowej.
Oby było jeszcze mocniej po kolejnych przygotowaniach!
Ciekawe, czy któś wygrał tyle złotych medali w jednym roku? Do kompletu złotych medali (5000m S, 5000m U23, 10000m S/U23, 10km), to brakuje jeszcze tylko 5km w listopadzie A przy tym udane występy w stawce międzynarodowej.
Oby było jeszcze mocniej po kolejnych przygotowaniach!
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Ja to mam nadzieję że Gos to materiał na biegacza, który sezon życia ma jeszcze przed sobą
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
Oby tak było! Albo nawet kilka sezonów byłoby najlepsze
Pomijając dyskusje na temat atestu... To nawet jeśli nie było (na razie widziałem tylko spekulacje), to przecież każdy wiedział gdzie jest start i meta. Miejsca niepodważalne Ewentualnie czasy mogą podlegać dyskusji... Ale spokojnie do minimum na dystansie 10km jeszcze trochę
Pomijając dyskusje na temat atestu... To nawet jeśli nie było (na razie widziałem tylko spekulacje), to przecież każdy wiedział gdzie jest start i meta. Miejsca niepodważalne Ewentualnie czasy mogą podlegać dyskusji... Ale spokojnie do minimum na dystansie 10km jeszcze trochę
----------------------------------------------------------
1440miles
1440miles