Prosze o pomoc Bieganie !!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Lukoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień dobry mam kilka pytań a pro po biegania .Nie dawno kupiłem sobie buty Nike+ bieganie bardzo mnie wciągnęło . No i jak przebiegnę pol kilometra w 2;17 z prędkością 4.47km/h to czuje sie zmęczony oczywiście później odpoczywam z 4-5 minut i mogę znowu tyle samo przebiec.

Moje pytania
czy jak na początek to jest dobry wynik w dystansie ?
czy przebiegam ten odcinek za szybko i się tak męczę ?
czy w bieganiu robi się przerwy ? a jak tak to jakie długie ?
czy jak się biegnie na 10km robi sie odpoczynki bo ja nie wyobrażam sobie ze bym przebiegł 10km bez odpoczynku /
i czy odpoczywanie co 0.5km to za często ?
Proszę was o pomoc i odpowiedź
PKO
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

;P
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja jestem początkujacy .. biegam od ponad miesiaca. .ale zawsze takim tempem biegałem ( ew. bardzo podobnym) dziś przebiegam sobie 40min. dziennie pn.-pt. i jeszcze mam siłe biec dalej .. jak zaczynałem biegałem max 20 min :D w niedziele za tydzień jest bieg Malinowskiego w Tomaszowie Mazowieckim .. będzie na 1.5, 3 i 10km.. w poniedziałek spróbuje przebiec 10km.. jak się uda z czasem <1h to może pobiegnę :)
Lukoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przepraszam ale nie stety tam nie ma odpowiedzi na wszystkie moje pytania proszę o odpowiedź
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napisałem żebyś najpierw pogrzebał tam gdzie trzeba a dopiero później pytał się innych. Ale jeśli chcesz to ci mogę na każde z pytań odpowiedzieć.

czy jak na początek to jest dobry wynik w dystansie ?

2:17 na 500 metrów z prędkością 4,4 km/h. Pokonanie takiego dystansu w tym czasie wymaga znajomości mechaniki kwantowej, jak mi się wydaje. A tak na poważnie to coś się nie zgadza, poza tym nie wiadomo ile masz lat, ile ważych, co chcesz osiągnąć, itp. Poczytaj sekcję "Zacznij biegać" w kolejności jaką pokazują cyferki na górze, a już na pewno wcześniej sprawdź swój stan zdrowia.

czy przebiegam ten odcinek za szybko i się tak męczę ?

Pewnie tak. Poczytaj to.

czy w bieganiu robi się przerwy ? a jak tak to jakie długie ?

Jesteś trollem?

czy jak się biegnie na 10km robi sie odpoczynki bo ja nie wyobrażam sobie ze bym przebiegł 10km bez odpoczynku

A może wybierzesz sobie plan treningowy. Albo poczytaj o doświadczeniach innych.(Ps. jak się ma Nike, nawet +, to można realizować plan Pumy z tej strony).

i czy odpoczywanie co 0.5km to za często ?

Jak zastosujesz się do powyższych porad znajdziesz odpowiedź i na to pytanie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ