Redakcja Bieganie.pl
filety z okonia
1 ząbek czosnku
1 papryczka chili
200 g azjatyckiego makaronu pszennego
1 bok choi
4 pieczarki lub grzyby słomkowe
2 łyżki sosu hoisin
sok z limonki
olej do smażenia
1. Ryby kroimy na mniejsze kawałki, czosnek drobno siekamy, a papryczkę chili kroimy w krążki.
2. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Powinien być al dente.
3. Na patelni podsmażamy rybę. Następnie dodajemy czosnek, bok choi i grzyby. Smażymy jeszcze chwilę. Teraz dodajemy sos, makaron i odrobinę wody z jego gotowania. Dusimy całość jeszcze przez chwilę, żeby smaki się połączyły.
4. Wykładamy danie na talerz. Dekorujemy je chili i listkami kolendry oraz skrapiamy sokiem z limonki.