ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No, w lesie to u mnie podobnie ale tamto zdjęcie chyba było na ulicy w mieście?
Zresztą nieważne :) Ja też dzisiaj wyszłam z domu mimo wiatru i było super! Tylko szkoda, że słońce wyszło dopiero jak wróciłam do domu.
o
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

tamto na ulicy ale juz w tym miejscu sniegu nie ma-dzisiaj został pokonany przez słoneczko :hej: a wlesie moze jeszcze ze dwa dni polezy bo wiadomo-drzewa osłaniają no i ruch mniejszy :ble:
Obrazek
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Solidne zakończenie solidnego tygodnia

W Gdańsku pogoda wyraźnie sprzyjała bieganiu :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U mnie w lesie miejscami lodowisko ale już się ziemia wyłoniła. I od razu ukręciłam kilka rekordów (choć słowo "rekord" np. przy małym brzmi nieco śmiesznie).
o
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wilma pisze:U mnie w lesie miejscami lodowisko ale już się ziemia wyłoniła. I od razu ukręciłam kilka rekordów (choć słowo "rekord" np. przy małym brzmi nieco śmiesznie).

To u mnie istna Syberia jeszcze.
W lesie kompletna zima, śniegu nawalone, nawet skrawka ziemi jeszcze nie widać.
Wczoraj spotkałam w lesie kulig - w 2 konie sanie jechały a za saniami sznur ludzi na saneczkach. Dzwonki grały, konie parskały, sanna pełną gębą.
Fakt że śnieg już bardzo mokry- ale to jeszcze potrwa zanim zejdzie.

Po mieście już jako tako, ale wiatr taki był, że zaraz uciekłam w las
angelika
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:04

Nieprzeczytany post

witam, ja parę miesięcy temu wróciłam do biegania, mój cel to ogólna aktywność fizyczna plus wyrobienie ud i pośladków :) obecnie jestem na etapie godziny ciągłego biegu szybkość okoł 8 km/godz...niestety ostatnio mam jakiś kryzys...już po 10 minutach mam ochotę się wrócić do domu...nie wiem...biegam wieczorami, uwielbiam to robić o tej porze roku, ale coś mi nie pasuje ostatnio, wszystko zaczyna mi przeszkadzać podczas biegu, to mi za zimno, to za gorąco...to mnie czapka denerwuje a to buty... ehhhh
http://www.endomondo.com/profile/9856599

Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

angelika pisze:witam, ja parę miesięcy temu wróciłam do biegania, mój cel to ogólna aktywność fizyczna plus wyrobienie ud i pośladków :) obecnie jestem na etapie godziny ciągłego biegu szybkość okoł 8 km/godz...niestety ostatnio mam jakiś kryzys...już po 10 minutach mam ochotę się wrócić do domu...nie wiem...biegam wieczorami, uwielbiam to robić o tej porze roku, ale coś mi nie pasuje ostatnio, wszystko zaczyna mi przeszkadzać podczas biegu, to mi za zimno, to za gorąco...to mnie czapka denerwuje a to buty... ehhhh

A jak często biegasz? Może za często i jesteś zwyczajnie zmęczona , nawet jeśli nie fizycznie to psychicznie?
Może skoro bieganie jest środkiem a nie celem samym w sobie, to warto sobie urozmaicić drogę do celu (ujędrnienia pośladkó i ud)i np. zacząc chodzić na basen 2-3 razy w tygodniu, albo skakać na skakance, albo jakiś aerobik, siłownia, ćwieczenia w domu z Chodakowską czy inną ?

A jakie uda i posladki mają roweryści :hej: Mam ślubnego cyklistę w domu i normalnie... jakie ciacho!!!
Więc może czas odkurzyć rower.
angelika
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

biegam 3 razy w tygodniu po około godzinę, jestem na takim etapie życia, że bieganie jest dla mnie najbardziej optymalne, na basen, czy siłownię stracę za dużo czasu (mieszkam w małej miejscowości i za dużo czasu zajmuje mi dojazd) pracuję do 16.00 więc biegam wieczorami, wówczas mam czas, na samym początku bieganie bardzo mnie cieszyło, wręcz uskrzydlało, teraz jakoś straciłam zapał...widzę, że ciało się zmieniło i ogólna wydolność też, ale brakuje mi "tego czegoś" jakiegoś powoeru...

Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej dziewczyny :)
ja dziś wrocilam po ponad tygodniu w górach. ostatnich kilka dni byłam w Zakopanem i tam to dopiero jest zima - sezon narciarski w pełni, a w mieście na chodnikach głównie lód :) Za to w Warszawie 5 stopni na plusie - wyszłam biegać od razu po powrocie (lekkie wyrzuty sumienia, że się nie zmobilizowałam w tym Zakopanem), wiatr prawie wiosenny, rozgwieżdżone niebo, zero śniegu, zero lodu, ogólnie super warunki :)
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

angelika pisze:na samym początku bieganie bardzo mnie cieszyło, wręcz uskrzydlało, teraz jakoś straciłam zapał...widzę, że ciało się zmieniło i ogólna wydolność też, ale brakuje mi "tego czegoś" jakiegoś powoeru...
moim zdaniem brak Ci motywacji. spróbuj zwizualizować sobie jakiś konkretny cel. przy czym wg mnie cel "jędrne uda i pośladki" jest mało motywujący, bo to jest mocno subiektywne i właściwie nie wiadomo czy nastąpi i kiedy i z jakim skutkiem (czy zadowalającym). takie to niezmierzalne... A cel musi być jasny i osiągalny w konkretnym czasie + warto, aby można było w międzyczasie weryfikować wyniki. Godzina biegu to jest ładny wynik, więc szkoda to zmarnować :)
u mnie też sprawdza sie fajna muzyka do biegania - to juz kwestia indywidualna co kto lubi - cos, co pozwoli ci się wylączyć psychicznie i biec bez skupiania myśli na tym, że ci sie nie chce i ze cos ci przeszkadza. bo to glownie kwestia psychiki.
Obrazek
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ma_tika pisze:
angelika pisze:na samym początku bieganie bardzo mnie cieszyło, wręcz uskrzydlało, teraz jakoś straciłam zapał...widzę, że ciało się zmieniło i ogólna wydolność też, ale brakuje mi "tego czegoś" jakiegoś powoeru...
moim zdaniem brak Ci motywacji. spróbuj zwizualizować sobie jakiś konkretny cel. przy czym wg mnie cel "jędrne uda i pośladki" jest mało motywujący, bo to jest mocno subiektywne i właściwie nie wiadomo czy nastąpi i kiedy i z jakim skutkiem (czy zadowalającym). takie to niezmierzalne... A cel musi być jasny i osiągalny w konkretnym czasie + warto, aby można było w międzyczasie weryfikować wyniki. Godzina biegu to jest ładny wynik, więc szkoda to zmarnować :)
u mnie też sprawdza sie fajna muzyka do biegania - to juz kwestia indywidualna co kto lubi - cos, co pozwoli ci się wylączyć psychicznie i biec bez skupiania myśli na tym, że ci sie nie chce i ze cos ci przeszkadza. bo to glownie kwestia psychiki.

Też prawda- ja ogólnie nie wierzę, że celem do czegokolwiek trwałego moze być schudniecie czy tam ujędrnienie czegoś.
Bo to sa fanaberie zwykłe, żadko sa one zdolne utrzymać chęć do "orania" na dłużej.

3 razy w tygodniu to nie jest tyle żeby wykończyć, ale jeśli bieg sam w sobie nie jest atrakcyjny to faktycznie może nudzić.

Angelika, zaczyna się sezon biegów wszelakich- biegasz godzinę bez przerwy. No to zapisz się na bieg jakiś najbliższy na 10 km. Gdzieś w Twojej okolicy.
Będziesz miała motywację, jakiś konkretny cel, a jak przebiegniesz to bedziesz mieć taką frajdę że zaraz zapiszesz się na kolejny.
angelika
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

moim celem jest właśnie poprawienie ogólnie wyglądu sylwetki i wydolności organizmu...odchudzać się nie muszę, mam 172 cm wzrostu i ważę 54 kilo także tu jest ok, szukałam sportu dla siebie i znalazłam taki, która absorbuje najmniej środków finansowych i czasu, generalnie wstaję i idę biegać, na wiosnę wyciągam rower i do biegania dołączę właśnie dwa kółka... wiosna idzie więc może dzięki temu dostanę kopa, dzisiaj rano pięknie świeci słońce, ale niestety obowiązki do pracy wzywają i szpilek nie mogę teraz zamienic na adidasy...jak wrócę o 19.00 to będzie idealna pora ....

Awatar użytkownika
szelma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wracając jeszcze do kwestii zatok - to ja też zatokowiec chroniczny. Chorowałam długo, ale w UK to nikt się tym nie przejmował i tylko jadłam leki przeciwbólowe, aż w końcu w Polsce zrobili mi zdjęcie i wyszło, że mam niedrożną zatokę i tam samo złe się czai. Potem przeszłam przez okres, kiedy to w ciągu roku miałam 6 ostrych zapaleń zatok, straszyli mnie punkcjami i bukwieczym, brałam jakieś straszne antybiotyki, co to już wszystko wybijały i nic. Aż zrobiłam sobie kurację sinupretem i wszystko mi z tych zatok wtedy wylazło. Matkoboskoczęstochosko, straszne to było, bo smarkałam okrutnie (w szczegóły wdawać się nie będę), ale skuteczne. Od tego czasu nie miałam ani razu ostrego zapalenia! Mam też wrażenie, że bieganie mi pomaga na oczyszczenie zatok - powdycha człowiek powietrza, posmarka i bakterie idą sobie precz. W każdym razie łączę się w zatokowym bólu.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

szelma a to pewnie na recepte???ja wykonczylam juz ibumprom(duzy),wczoraj biegalam w lesie a dzisiaj jakby ciutke lepiej wiec wyszlam sie "doprawić".Faktycznie,wysmarkalam po drodze chyba wszystkie mozliwe śluzy i inne dziadostwo jakie moze w człowieku siedziec,teraz spijam herbatke i loozik :hej: ale ucisk w części czolowej czuje nadal i na ucho jeszcze prze :echech: no nic...narazie obserwacje...

angelika
ja mam podobnie..takie rozpapranie ogólne.Dzisiaj bieglam a w głowie pytanie(jakże ja nienawidze tego pytania!):PO CHOLERE?? :grr: i mam cel bo w maju chce dyszke w gdyni machnąć i strasznie mnie rajcowalo to ze w ogole wychodze z zadem swoim z domu,z kanapy,że łydki sie fajne zrobiły,że waga stoi a na pasku jedno oczko mniej :spoczko: no ale coś mi "zgrzyta"...i WIEM,po prosty WIEM,że to wiosenne przesilenie!I WIEM ze to minie,że trzeba to przetrwać i nie dać się!!!
Obrazek
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

angelika pisze:moim celem jest właśnie poprawienie ogólnie wyglądu sylwetki i wydolności organizmu...odchudzać się nie muszę, mam 172 cm wzrostu i ważę 54 kilo
no to jestes modelka, nie wiem co tu chcesz poprawiać :bleble:
bieganie jest samo w sobie fajne i jesli chodzi o poprawienie wydolności, to jak najbardziej tak. ale nie łudź się, że ci jakoś szybko "poprawi sylwetkę", szczególnie, że sadząc po tych parametrach, ktore podalas, jestes wysoka i chuda :) przypuszczam, że na to to raczej fitness / cwiczenia na konkretne partie miesni.
ja od biegania (a wczesnej roweru) mam mocno wyrzeźbione nogi i to akurat malo kobieco wyglada :ble:
Obrazek
ODPOWIEDZ