Ale sobie wybrałeś deklaracjęAdrian26 pisze:W sobote prawdopodobnie mnie nie będzie na spotkaniu. W każdym razie deklaruje swoją pomoc przy przeliczaniu wyników i klasyfikacji zawodników w poszczególnych kategoriach wiekowychLubie się bawić w statystyki i robić tego typu podsumowania, więc w razie czego chętnie pomogę
Jedyną przeszkodą może być tylko obrona pracy licencjackiej, która przypadnie prawdopodobnie na przełom czerwca i lipca i w tej chwili nie jestem w stanie dokładnie określić terminu.
maratończyk pisze: Ale sobie wybrałeś deklaracjęPrzeliczaniem zajmie się komputer bo prawdopodobnie będzie system czipowy.Ale nie martw się na pewno coś znajdziemy dla ciebie
![]()
Dane literaturowe wskazują, że "niskości" tętna spoczynkowego nie można raczej porównywać między dwoma różnymi zawodnikami. Jeśli jedna osoba ma, dajmy na to 60 bpm a druga 42 bpm to obydwaj mogą być w wysokiej formie. Oznacza to jedynie, że ta pierwsza ma jeszcze spory zapas ukrytej w sobie "mocy" a ta druga już niestety znacznie mniej. Ale spokojnie -będziesz jeszcze Sebastian biegał maratony i ultra maratony tylko do tej kolejki trzeba się będzie najprawdopodobniej już przyzwyczaić...Icenty pisze:Niskie tętno spoczynkowe nie zawsze świadczy o poziomie wytrenowania. Andrzej wspomniał, że u niego to 60bpm jesli dobrze pamiętam. U mnie najniższe jakie zanotowałem to 42bpm. Porównując poziom wytrenowania mojego i Andrzejanie ma co porównywać
. Półmaraton przybiega pół godziny wcześniej i plądruje namioty z jedzeniem na mecie, kiedy ja musze potem już stać w wielkich kolejkach.
Bardzo ciekawy pomysł, osobiście znam kilka osób, które chętnie wystartowałyby w półmaratonie ale nie są do końca pewne swoich możliwości. Fajnie byłoby "obudzić" w nich wiarę w siebie i pomóc w przygotowaniach do startu.maratończyk pisze:
Trzeba będzie również pomyśleć czy jako Akademia Biegania nie zorganizowalibyśmy jakiegoś planu treningowego dla chcących wystartować właśnie w tej imprezie gdzie wspólnie z nami można by potrenować przez 8 tygodni będąc nawet nowicjuszem, aby 3 maja pobiec w pierwszym swoim półmaratonie.
Limit 300 jest elastyczny i może być zwiększony.Bazowałem na innych pólmaratonach ,w mniejszych miejscowościach które startowały pierwszy raz.Bazowaliśmy równiez na budżecie.Lepiej dać pożądny pakiet i medal niż iść na masówkę.Koszulka ma być termoaktywna i jak dobrze pójdzie to jakiejś lepszej firmy a za wpisowe 30 zł myślę że się opłaca zapisać do nas.zielicho pisze:No, też się zapisałem na półmaraton grudziądzki.Z ciekawości zapytam skąd limit 300 startujących?