Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ad 1. Zgoda robię tak samo :hejhej:

Ad 2. :nienie: Może ćwiczą wciąż to samo? :niewiem: Popatrz na naszych praprzodków bieganie to była ich pasja z musu trzeba było za tym królikiem trochę z dzidą poganiać :hahaha: Potem jedli spali i tak w kółko (no chyba, że któryś wpadł na genialny pomysł stąd rozwój cywilizacyjny, który jeśli chodzi o tkankę tłuszczową nam zaszkodził), fakt dietę mięli ubogo tłuszczową i węglowodanową (najtrudniejsze do zdobycia sadło i cukier), a teraz chałwa i bekon wszędzie :orany: no i grubasy też wszędzie. A o HRmax jak go niedźwiedź gonił to nawet nie zdążył pomyśleć a co dopiero zmierzyć :hejhej:

Ad 3. Na piecach to się zduni znają, choć nie tylko. Wszystko zależy od pieca. A tak swoją drogą to czy kichanie można przyrównać do drukarki atramentowej (tak zwana plujka)? Pewnie można, ale po co? Oczywiście, że lepiej jeść mniej a częściej (nie zawsze się tak da), po za tym niektórzy się rozgrzeszają i myślą no teraz tylko jedno ciasteczko, potem kiełbaska itd. (jedzą mało i często) i bardzo tyją :orany: .

Myślę, że lepiej jest coś zaplanować i tego się trzymać.
I oczywiście biegać, biegać, biegać... toż to frajda niesamowita.

Pozdrawiam jak zakapior zakapiora :hahaha:
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
New Balance but biegowy
rraadd
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

chyba zagoszczę tu na dłużej w tym wątku :hej:

mam 27 lat, 180 cm wzrostu i 80 kg wagi- a może nawet 81 (nie wiem dokładnie) :hej: w sumie wszyscu dookoła powtarzają mi że nic nie powinienem zrzucać bo przecież fajnie wyglądam- ale to mówią inn.
ja natomiast wiem, że tu i ówdzie mam więcej niż powinienem i w związaku w tym postanowiłem zacząć biegać :-)

mam nadzieję że zapału i sił mi wystarczy i że za niedługo będą widoczne piersze efekty :hej:
wczoraj zacząłęm robienie plenu 10-tygodniowego, zobaczymy co pokaże czas :hej: relacje w każdym razie będę zdawał :hej:
bieganie- to jest to !
minął roczek ;-)
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rraadd - no to powodzenia

Pozdrawiam trochę chudszy niż pół roku twmu

Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myslicie ze ile czasu mi zajmie zejscie z 7%FAT do powiedzmy 3-4?
186cm i 69kg
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
Uka P.
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fist pisze:Myslicie ze ile czasu mi zajmie zejscie z 7%FAT do powiedzmy 3-4?
186cm i 69kg
Myślę, że schodzenie poniżej 5% BF jest zagrażające dla zdrowia i życia [co zresztą pokazał nam nasz przyjaciel Bruce Lee].
Tłuszcz w organizmie - wbrew wszelkiej logice - jest po prostu niezbędny do prawidłowego funcjonowania. :)
.
[size=92][i]Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. [/i](Emil Zátopek)[/size]
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fist pisze:Myslicie ze ile czasu mi zajmie zejscie z 7%FAT do powiedzmy 3-4?
186cm i 69kg
A po co schodzić poniżej 7%? Jako model na wybiegu masz pracować czy co? A wogóle z tą masą przy tym wzroście to wątek nie dla Ciebie :hej: tytułu nie czytałeś? :hahaha:
A tak na serio to Uka ma rację, to może być niebezpieczne dla zdrowia
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak troche dla kontrastu napisalem.
Pytam bo moj kolega po jakis zabiegach (odssysanie tluszczu cos w tym stylu) zszedl z ok 4 do 2% i pobiegl rekord Europy
Armstrong i inni tez starali sie osiagnac ok 4% przed TdF
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fist pisze:Tak troche dla kontrastu napisalem.
Pytam bo moj kolega po jakis zabiegach (odssysanie tluszczu cos w tym stylu) zszedl z ok 4 do 2% i pobiegl rekord Europy
Armstrong i inni tez starali sie osiagnac ok 4% przed TdF

Czego to ludzie dla rekordu nie zrobią :niewiem:

Fist dla mnie jesteś MISTRZEM ŚWIATA, więc proszę Cię nie pastw się nad sobą :oczko:

Pozdrawiam z tłuszczem pod skurą

Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie no to zadne osiagniecie bo nigdy nie bylem "gruby" moj "PB" w BMI wynosi 20.6
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie to temat dla grubasów a wy tu o 4-6, 2 % tłuszczu o.O bez jaj, jestem zdegustowany :bum: , mam zamiar iść do poradni i zrobić badania jonów, i morfologię, to będzie następny mój krok do modyfikacji diety ;) Biegam już 7 km dziennie i schudłem 15 kilo z 25-cio kg nadwagi i ten dystans utrzymie chyba z miesiąc albo 2, zamierzam się też wybrać na wytrzymałościowe badania serca, bo nigdy nie wiadomo, trza być w miarę pewnym że można biegać spokojnie.

pozdro
Nic nie umiem i nic nie wiem, jestem matoł bity w ciemię...
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal@Error no tak jak się wybrało takiego nicka i ma się taką stopkę trzeba być ostrożnym :oczko: . No wiesz każdy ma swoje problemy z tłuszczem :hahaha: :oczko: . Trenuj i chudnij się nie poddawaj i nie przejmuj się dywagacjami 2% to takie żarty.

Pozdrawiam jeszcze trochę otłuszczony

Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie moja wina że jetem otyły :P Problemy z nadwagą są najczęściej uwarunkowane tym że mamy zaburzony metabolizm z różnych powodów, choroby, uszkodzenia cywilizacyjne(środowisko, pożywienie(traktuje się ludzi jak bydło), chemia, itd.), genetyczne wrodzone tak zwane "tendencje" najczęściej jakieś po prostu uszkodzenia, nie wiem ale to wszystko zaczyna wymykać się z pod kontroli albo już dawno się wymknęło, dla mnie to jest paranoja żeby w imię przysłowiowego $ niszczyć się nawzajem, nic się nie robi zgodnie z etyką, sumieniem i środowiskiem, najważniejsze to ochrona życia i zdrowia, a zanieczyszczenie środowiska ma bezpośredni wpływ na to i gdzie tu ochrona, ludzie po prostu nie dorośli do tego żeby żyć na tej planecie, a drugiej nie ma, zachowują się tak jak by była przygotowana i czekała na nas jak wykończymy tą. To wszystko jest chore i porąbane.

pozdro
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fatal@Error pisze:Nie moja wina że jetem otyły :P Problemy z nadwagą są najczęściej uwarunkowane tym że mamy zaburzony metabolizm z różnych powodów, choroby, uszkodzenia cywilizacyjne(środowisko, pożywienie(traktuje się ludzi jak bydło), chemia, itd.), genetyczne wrodzone tak zwane "tendencje" najczęściej jakieś po prostu uszkodzenia, nie wiem ale to wszystko zaczyna wymykać się z pod kontroli albo już dawno się wymknęło, dla mnie to jest paranoja żeby w imię przysłowiowego $ niszczyć się nawzajem, nic się nie robi zgodnie z etyką, sumieniem i środowiskiem, najważniejsze to ochrona życia i zdrowia, a zanieczyszczenie środowiska ma bezpośredni wpływ na to i gdzie tu ochrona, ludzie po prostu nie dorośli do tego żeby żyć na tej planecie, a drugiej nie ma, zachowują się tak jak by była przygotowana i czekała na nas jak wykończymy tą. To wszystko jest chore i porąbane.

pozdro

O kurcze zapomniałeś o plagach egipskich i stonce :oczko:

A tak poważnie nic nie mam do Twojej nadwagi, też mam (miałem).
Ale to co napisałeś to tylko usprawiedliwienia i część prawdy o tyciu. Chodziliśmy z córką bo jest otyła do specjalnej poradni endokrynologicznej spotkania z lekarzem i dietetykiem i tam prosto i spokojnie nam wytłumaczyli, że możemy zwalać na wszystko co tylko chcemy, że dziecko jest grube, ale prawda jest inna - dziecko za dużo je i nie tak jak potrzeba. Po miesiącu efekt 2 kilogramy mniej - a ustalono tylko ile kalorii Miśka (moja córa Dominika) ma zjadać i się udało (teraz niestety trzeba to powtórzyć).
Najważniejsze, że wziąłeś się za siebie i masz efekty.

TAK TRZYMAJ

Pozdrawiam lekko odchudzony

Awatar użytkownika
Uka P.
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

JarStary pisze:Ale to co napisałeś to tylko usprawiedliwienia i część prawdy o tyciu.
Całkiem delikatnie i elegancko Ci to wyszło, Jar. :taktak:
Ja bym pewnie poszła po bandzie, bo w temacie "to nie moja wina" bywam brutalna. :bum:
.
[size=92][i]Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. [/i](Emil Zátopek)[/size]
Awatar użytkownika
Fatal@Error
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Głupia grypa jest w stanie uszkodzić czustkę, wątrobę i inne rzeczy, ja zacząłem tyć jak miałem 22 lata, byłem wysportowany i miałem żeźbę jak nic(4 lata ciężary i 2 lata kulturystykę trenowałem), pamiętam to jak dziś, coś się stało jak byłem na rybach, po przyjściu do domu miałem takie wiatry co 5s a brzuch mi wydęło jak nie wiem byłem u lekarzy ale to ciapy jakieś były bo nic nie stwierdzili, a wiecznie chodzić nie będę, bolało mnie w okolicy wątroby i ślepej kiszki, czułem przelewanie w jelicie grubym jak się nie mylę, takie dolegliwości towarzyszyły mi z 4-5 lata potem ustały wszystko i się unormalizowało ale zacząłem tyć, potem stwierdzili że mam hyperbilirubinemie syndrom gilberta o.O i po 10 latach wyglądam tak jak wyglądam, mam okrutną tendencję do tycia, wcześniej waga zatrzymywała się na 95 ale teraz na 105, powiedziałem dość tego dobrego, mam normalnie wrażenie jak by to było jakieś samo niszczenie organizmu, przez odkładanie fetu, bo powikłania nie są za ciekawe. Teraz jak biegam samopoczucie poprawiło mi sie jak nic, jestem w stanie zaryzykować te stwierdzenie o 60%. Kiedyś zrzuciłem też 16 kilo utrzymalem to jakiś rok, i potem 12 kilo jak teraz i pół roku, nie mogę jeść normalnie i już, mam kumpli chudych jak szczapy żrą wszystko co popadnie i dalej sa szczupli wszystkie mięśnie im widać i żyły wszystkie tekże, jakoś oni nie mają problemu, mnie dopadło jakieś cholerstwo a takich ludzi jak ja będzie tysiące, nie można wszystkiego zwalać na jedzenie.

pozdro
ODPOWIEDZ