Zastrzyk sterydowy-ostroga piętowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
marko16
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sghjwo dzięki
idę ćwiczyć :usmiech:
PKO
magma1974
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a jakies moga byc uboczne skutki zastrzyku bo lekarz powiedzial ze nie i wlasnie za tydzien ma mi zaaplikowac?dodam ze cwiczenia dwa razy dziennie nie pomogly a jest goraz gorzej bol przenosi sie po calym rozciegnie .czy warto zakupic ten but do spania pomoze bo ciezko z lozka sie zebrac teraz
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem warto. Ja meczylem sie z achillesem dwa miesiace. Ciezko powiedziec co najbardziej pomoglo, jakbym miel oceniac to wlasnie "but".
Spalem dlugi czas codznnie (a raczej connocnie ;))
Obrazek

Oprocz tego rozciaganie codziennie. Pod koniec i teraz jak juz zaczalem biegac masuje lydki tym

Obrazek
i stopy tym:
Obrazek

Bardzo wygodne, bo mozna to robic niejako "przy okazji", a pomaga bardzo (moze to placebo ale dziala :)).

dodatkowo biegam w takim supporcie:

Obrazek

Biegam wolno 6min/km ale dluzsze odcinki powyzej 10km i jest dobrze. Oczywiscie rozciaganie i masaz bo biegu to juz standard.
U mnie raz ze mam lekko "wystajaca" kosc piety, ktora trze o sciegno, to i silnie "suspinujaca" stope, wiec masaze rozciagajace i lydki i stopy sa potrzebne.
magma1974
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co z zastrzykiem ?zniweluje bol bo jest nie do wytrzymania.But zakupie a masaze stopy robie butelka z zamrozona woda ale tylko na troche pomaga
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

magma1974 pisze:A co z zastrzykiem ?
Tu nie pomoge, pomimo ze meczylem sie z tym kilka/kilkanascie tygodni to stan zapalny nie byl duzy i nie bylo potrzeby.
magma1974
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

to ja juz podad 6 miesiecy najpierw lekarz zalecil cwiczenia a teraz zastrzyk i troche pekam
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Normalna procedura. Co w tym dziwnego czy strasznego? To nie przeszczep serca ;)
magma1974
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale w ryzyku pisze ze moze w wyniku nastapic rozerwanie rozciegna rzadko ale zawsze to ryzyko
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ilu się urwało? Piszą bo piszą. Na wszelki wypadek żeby ktoś producenta po sądach nie ciągał ;) Poczytaj ostrzeżenia na lekach bez recepty... Strach ich brać ;) A te na receptę to dopiero szkodniki ;)
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taki zastrzyk prowadzi do zwapnień i ograniczenia elastyczności leczonego ścięgna (np. rozcięgna podeszwowego, ścięgna Achillesa itd.).
Czy w wyniku tego nastąpi zerwanie? Raczej niekoniecznie, ale w jakimś zakresie to miejsce zawsze będzie osłabione.
Czytając wywiady z zawodnikami wyczynowymi można się dowiedzieć, że po iluś zastrzykach tego typu następuje operacja konieczna do oczyszczenia ścięgna ze zwapnień i narostów.
Czy u ciebie nastąpi zerwanie? Nikt nie udzieli ci odpowiedzi na to pytanie. Zbyt dużo zmiennych, by stawiać rokowanie. Podeprzyj się statystyką, a ta mówi o niewielkim odsetku zerwań.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
magma1974
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No fakt rzadko sie zdarza.A jesli nasal bede cwiczyl to rozciegno to tez utraci elastycznosc?Sam nie wiem Bo bol jest nie duzy przy chodzeniu dluzszym I rano jak wstane.zakupilem but I zobacze co x tym zastrzykiem moze lepiej wziasc raz I zobaczyc?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ