idę ćwiczyć
Zastrzyk sterydowy-ostroga piętowa
-
magma1974
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
a jakies moga byc uboczne skutki zastrzyku bo lekarz powiedzial ze nie i wlasnie za tydzien ma mi zaaplikowac?dodam ze cwiczenia dwa razy dziennie nie pomogly a jest goraz gorzej bol przenosi sie po calym rozciegnie .czy warto zakupic ten but do spania pomoze bo ciezko z lozka sie zebrac teraz
-
Sghjwo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Moim zdaniem warto. Ja meczylem sie z achillesem dwa miesiace. Ciezko powiedziec co najbardziej pomoglo, jakbym miel oceniac to wlasnie "but".
Spalem dlugi czas codznnie (a raczej connocnie
)

Oprocz tego rozciaganie codziennie. Pod koniec i teraz jak juz zaczalem biegac masuje lydki tym

i stopy tym:

Bardzo wygodne, bo mozna to robic niejako "przy okazji", a pomaga bardzo (moze to placebo ale dziala
).
dodatkowo biegam w takim supporcie:

Biegam wolno 6min/km ale dluzsze odcinki powyzej 10km i jest dobrze. Oczywiscie rozciaganie i masaz bo biegu to juz standard.
U mnie raz ze mam lekko "wystajaca" kosc piety, ktora trze o sciegno, to i silnie "suspinujaca" stope, wiec masaze rozciagajace i lydki i stopy sa potrzebne.
Spalem dlugi czas codznnie (a raczej connocnie

Oprocz tego rozciaganie codziennie. Pod koniec i teraz jak juz zaczalem biegac masuje lydki tym

i stopy tym:

Bardzo wygodne, bo mozna to robic niejako "przy okazji", a pomaga bardzo (moze to placebo ale dziala
dodatkowo biegam w takim supporcie:

Biegam wolno 6min/km ale dluzsze odcinki powyzej 10km i jest dobrze. Oczywiscie rozciaganie i masaz bo biegu to juz standard.
U mnie raz ze mam lekko "wystajaca" kosc piety, ktora trze o sciegno, to i silnie "suspinujaca" stope, wiec masaze rozciagajace i lydki i stopy sa potrzebne.
-
Sghjwo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Tu nie pomoge, pomimo ze meczylem sie z tym kilka/kilkanascie tygodni to stan zapalny nie byl duzy i nie bylo potrzeby.magma1974 pisze:A co z zastrzykiem ?
-
bosak
- Zaprawiony W Bojach

A ilu się urwało? Piszą bo piszą. Na wszelki wypadek żeby ktoś producenta po sądach nie ciągał
Poczytaj ostrzeżenia na lekach bez recepty... Strach ich brać
A te na receptę to dopiero szkodniki 
- fotman
- Zaprawiony W Bojach

Taki zastrzyk prowadzi do zwapnień i ograniczenia elastyczności leczonego ścięgna (np. rozcięgna podeszwowego, ścięgna Achillesa itd.).
Czy w wyniku tego nastąpi zerwanie? Raczej niekoniecznie, ale w jakimś zakresie to miejsce zawsze będzie osłabione.
Czytając wywiady z zawodnikami wyczynowymi można się dowiedzieć, że po iluś zastrzykach tego typu następuje operacja konieczna do oczyszczenia ścięgna ze zwapnień i narostów.
Czy u ciebie nastąpi zerwanie? Nikt nie udzieli ci odpowiedzi na to pytanie. Zbyt dużo zmiennych, by stawiać rokowanie. Podeprzyj się statystyką, a ta mówi o niewielkim odsetku zerwań.
Czy w wyniku tego nastąpi zerwanie? Raczej niekoniecznie, ale w jakimś zakresie to miejsce zawsze będzie osłabione.
Czytając wywiady z zawodnikami wyczynowymi można się dowiedzieć, że po iluś zastrzykach tego typu następuje operacja konieczna do oczyszczenia ścięgna ze zwapnień i narostów.
Czy u ciebie nastąpi zerwanie? Nikt nie udzieli ci odpowiedzi na to pytanie. Zbyt dużo zmiennych, by stawiać rokowanie. Podeprzyj się statystyką, a ta mówi o niewielkim odsetku zerwań.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
-
magma1974
- Rozgrzewający Się

No fakt rzadko sie zdarza.A jesli nasal bede cwiczyl to rozciegno to tez utraci elastycznosc?Sam nie wiem Bo bol jest nie duzy przy chodzeniu dluzszym I rano jak wstane.zakupilem but I zobacze co x tym zastrzykiem moze lepiej wziasc raz I zobaczyc?