beata napisał(a):
czy ćwiczysz coś jeszcze oprócz biegania? Przydałoby się.
Poczytaj wpisy Bianki16 (dział blogi), boryka się z podobnymi problemami i też od niedawana bierze metmorfinę. Może coś Ci podpowie.
Widzę, że moim wcięciem o tętno trochę zamieszałem. Dziękuję za odpowiedzi o tętnie i krótkie podsumowanie wątku. Są tu 2 różne problemy:
2. mój problem nick=50latek
mam problem z wysokim tętnem podczas spokojnego biegu, pytałem autora wątku, bo ma jak widzę sporo wiedzy teoretycznej. Poza tętnem na razie u mnie okay, wykonuję rozciągania, rolowania od 6 tygodni , jak dopadły mnie różne bóle, a umiarkowane ćwiczenia sprawnościowe i siłowe wykonuję od roku (biegam od 3 miesięcy): nogi, core, hantelki, drążek itd.
nie biorę żadnych specyfików. Nie wiem co to jest metmorfina.
1. problem autora wątku nick=Mike71
jednak jego problem trudniej wyłowić, bo opisał to bardzo rozwlekle, z tego co zrozumiałem to chodzi o ból łydek po treningu i pytanie jak się szybciej regenerować. On tętno ma niskie trenując, czyli znaczy, że mógłby biegać szybciej. ale nogi ograniczają.
I tu moim zdaniem na pewno pomogą rozciągania, rolowania, ćwiczenia sprawnościowe, głównie na nogi , ale chyba też na core (mi na core pomogły, nigdy podczas biegania nie miałem kolki, a wcześniej to się zdarzało).