Przeprowadziłem mały eksperyment, udałem się na serwis społecznościowy "Facebook" i wpisałem w wyszukiwarce:Arti pisze:Kto ma ograniczone pole do trailu ten nie dostrzeże innych konkurencji wchodzących w skład lekkiej. Niektórzy nigdy nie dostrzegą jarania się innych każdym centymetrem trójskoku itp.
Można się ograniczać do polskich portali, do polskich forum, do polskich przykładów itp. Ale po co skoro internet daje szerokie pole do poszerzenia horyzontów i przede wszystkim wiedzy. Za rękę ,które profile i posty klikać nie będę prowadził, każdy jest samodzielny i przede wszystkim ma własną wolę czy woli chichotać czy rzeczowo zgłębiać świat lekkiej a nie tylko biegów
a) triathlon - wywaliło mi grupę Triathlon (PL) (polską, w niszowym języku polskim) - 18 tys. członków
b) ultra running - wywaliło mi profil Ultra Running (@TheUltraMarathon) - powyżej 86 tys. lajków
c) triple jump - wywaliło mi grupę o technikach treningu trójskoku prowadzoną w kosmopolitycznym języku angielskim (We Jump N Sand) - 745 członków
VOX POPULI, VOX DEI