Komentarz do artykułu Pierwszy maraton ratunkiem przed udarem?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Pierwszy maraton ratunkiem przed udarem?
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
- "ciśnienie skurczowe krwi obniżyło się o 4 mm Hg. Jest to porównywalne z działaniem leków" - to mam nadzieję żart,
- "Tętno obniżyło się o 2 uderzenia na minutę, ale jest to wartość nieistotna statystycznie" - to by znaczyło, że się nie obniżyło, i to dopiero byłoby prawdziwe odkrycie, sprzeczne całkowicie z powszechnym doświadczeniem,
- "Sześć miesięcy treningu nie wydaje się długim okresem, który mógłby mieć wielkie znaczenie dla naszego zdrowia" - a mnie się wydaje, że wystarczająco długim, szczególnie gdy mowa o osobach, które wcześniej były zupełnie nieaktywne.
Takiej lipy na bieganie.pl nie było już dawno.
- "Tętno obniżyło się o 2 uderzenia na minutę, ale jest to wartość nieistotna statystycznie" - to by znaczyło, że się nie obniżyło, i to dopiero byłoby prawdziwe odkrycie, sprzeczne całkowicie z powszechnym doświadczeniem,
- "Sześć miesięcy treningu nie wydaje się długim okresem, który mógłby mieć wielkie znaczenie dla naszego zdrowia" - a mnie się wydaje, że wystarczająco długim, szczególnie gdy mowa o osobach, które wcześniej były zupełnie nieaktywne.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Jelon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39.49 (chodem:)
- Kontakt:
Tytuł jak tytuł, ogólne zamysł się zgadza.Andrzej G pisze:Tytuł trochę nieadekwatny do treści.
Tak naprawdę to przydałaby się jeszcze informacja, jak długo zmiany się utrzymują.
A jeśli chodzi o to, jak długo taki efekt się utrzymuje, to skoro tego nie zbadano, to nie ma informacji. Na pewno bym podał
Przymrużenie oka na koniec świadczy o żarcie, więc tylko się uśmiechnę. I zapraszam do merytorycznej dyskusji.jarjan pisze:- "ciśnienie skurczowe krwi obniżyło się o 4 mm Hg. Jest to porównywalne z działaniem leków" - to mam nadzieję żart,
To są wnioski z badań. Żarty to ja sobie robię kiedy indziej.
Mam wrażenie, że chciałbyś, aby wyniki były pasujące dla ciebie, ale tutaj po prostu były takie a nie inne.
A mnie się dalej nie wydaje
Keep walking...
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine
Więcej o mnie: http://jelon.blog
To give anything less than your best is to sacrifice the gift. Steve Prefontaine